X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Madden NFL 2001


Amerikansk fodbold har aldrig rigtig slået igennem i Danmark, men det er ved at komme. Det skyldes nok til dels den danske kicker for Atlante Falcons, Morten Andersen. TV2 har i hvert fald sendt Super Bowl (Finalen i NFL) de sidste par år, og nu er TV2 Zulu begyndt at sende NFL hver søndag aften, det har virkelig gjort noget for sporten i Danmark, og måske også gøre, at Madden NFL serien får den succes den fortjener her i landet! Vi vil nu se nærmere på det nyeste udspil, Madden NFL 2001 til PlayStation 2!

Hvad er amerikansk fodbold?

OK, jeg er ikke stolt af det, men det var faktisk min første tanke da jeg stod med Madden 2001 imellem mine hænder. Jeg vidste det involverede kraftige mænd, der løb ind i hinanden, og så var der noget der hed Touch-Down. Jeg måtte jo hellere lære spillet, men jeg er ikke typen der smutter på biblioteket og låner en bog om emnet, jeg sætter mig til at spille. EA Sports har inkluderet en masse funktioner for os nybegyndere, så efter nogle timer, så havde jeg fået de mest grundlæggende regler på plads, og jeg begyndte at forstå spillet. Og jeg var blevet bidt! Madden 2001 er noget af de sjoveste jeg længe har prøvet! Amerikansk fodbold er slet ikke så uorganiseret som det ser ud, hvis man vil vinde, så skal man lægge den rigtige taktik. Her er hvorfor jeg er blevet så bidt af det:

Fedt gameplay!

Gameplay er nu engang det vigtigste element i computerspil, og det har EA Sports jo altså forstået for lang tid siden, og derfor er der lagt stor vægt på netop det i Madden 2001. Man bliver hurtigt meget bidt af det, og så er det nu engang lækkert at smadre andre spillere uden at blive smidt ud…
Hvad endnu vigtigere er, at du har utrolig god kontrol over hvad du laver, så det føles ikke blot som om du sidder og trykker på knapper, men at du virkelig spiller amerikansk fodbold! (Siger jeg som aldrig har prøvet det…)

Computermodstanderne giver dig god modstand, men hvis du vil presse det sidste ud af Madden 2001, så skal du invitere en eller flere kammerater over, lære dem reglerne, og så vil I få mange sjove timer til at gå foran skærmen.

Suveræn grafik!

Wauw, grafikken er fed! Så kort kan det siges, det fremgår vel også af disse screenshots. Men hvad du ikke kan se er, at spillernes bevægelser er utrolig livagtige, og at det flyder fuldstændigt! Virkelig en nydelse for øjet. Spillerne ligner heller ikke hinanden, og det er ikke blot ansigterne der er skiftet ud. Deres kroppe er også forskellige, desværre kan man ikke genkende alle, men OK, det er flere hundrede spillere i NFL…

Lyden er også suveræn, gode kommentatorer og fede lydeffekter sætter prikken over i’et ved denne spiloplevelse.

Der er en første gang for alting!

Der er en første gang for alting, og selvom du aldrig har spillet amerikansk fodbold, så vil du med garanti blive bidt af Madden NFL 2001. Tro mig, hvis du køber spillet, så vil du sidde tryllebundet til din PlayStation 2 i mange, mange timer. Det eneste problem er, at du så også vil begynde at se NFL på Zulu hver søndag aften, og så kan du ikke komme op om mandagen.. Det er nok også det eneste kritikpunkt jeg har til Madden NFL 2001!

Madden NFL 2001 (EU)
Anmelders vurdering
8/10

Madden NFL 2001   © EA 2000   (PS2)    1/3 Madden NFL 2001   © EA 2000   (PS2)    2/3 Madden NFL 2001   © EA 2000   (PS2)    3/3