X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Ridge Racer V


Da PlayStation 1 udkom i sin tid, så var Ridge Racer en af de allerstørste titler til den. Nu hvor PlayStation 2 er udkommet, så er Namco selvfølgelig klar med en femmer i serien.

Welcome to Ridge City!

Hvis du havde regnet med, at spillet var blevet til en bilsimulator, så kan du godt tro om! Ridge Racer V minder utrolig meget om det allerførste Ridge Racer, det har endda de samme baner. Der er selvfølgelig kommet en meget bedre grafik, men i bund og grund er det bare Ridge Racer, eller måske Ridge Racer Revolution i en opdateret udgave.

Det er nu ikke så slemt som det lyder, for der er masser af timers sjov i Ridge Racer V. Man skal blot indstille sig på, at man spiller en arkaderacer.

Pal vs. NTSC

Ridge Racer V er desværre endnu et eksempel på en dårlig NTSC konvertering. For der er sorte bjælker foroven og forneden, næsten som når man ser 16:9 på et 4:3 fjernsyn. Det skyldes, at der er færre linier på NTSC, og de ekstra linier på PAL fylder man så blot ud med sorte bjælker. Namco altså… Men hvis man har et Widescreen fjernsyn, så kan man blot zoome ind, og så er bjælkerne væk.

Bortset fra denne irriterende ting, så er grafikken i Ridge Racer V ganske udmærket. Spillet har været brugt til at vise PlayStation 2’ens grafiske formåen, og det er forståeligt nok, for det er virkelig flot og hurtig grafik. Desværre er der ikke kommet anti-aliasing på, og Namco har ikke ændret noget siden den japanske udgave, derfor får grafikken altså ikke mere end 3.5/5.

Wrum-Wrum
Lyden i RRV er også ganske udmærket. Særlig hvis man tilslutter sin PlayStation 2 til en Dolby Prologic forstærker kommer der guf for ørene. Når man kører i tunneler, så er der ekko i alle kanaler, og når man bliver overhalet, så kommer bilen bagfra, godt lavet, Namco!

Soundtracket er som det altid har været. En gang hårdtpumpende techno-rock. Ja, underligt ord, men det er faktisk det musikken er. De første gange man spiller spillet passer den godt ind, men efter nogle timer, så får man nok af den.

Grand-Prix

Det der gør at Ridge Racer V bliver pengene værd er Grand-Prix muligheden i spillet. Her arbejder du dig op igennem rækkerne, og vinder efterhånden nye biler og motorer. Det er ganske underholdende, men det kan slet ikke sammenlignes med eks. Gran Turismo. Du kan også køre Time Attack. Det finder nogen underholdende, jeg synes dog hurtigt det bliver kedeligt blot at køre imod tiden.

Splittscreen er der selvfølgelig også mulighed for i Ridge Racer V. Det er som i de fleste andre spil rigtig sjovt. Spillet kører ganske fint i splittscreen, og begge spillere kan fint se hvad der foregår. Så efter min mening, så er det i splittscreen og Grand-Prix at Ridge Racer V kommer til sin ret.

Hvad er så bundlinien?

Bund linien må være, og Ridge Racer V er et ganske underholdende spil, men ikke guds gave til bil-gamere. Der er dog ikke meget konkurrence på bilspil området til PlayStation 2, så hvis du har kunne lide de andre Ridge Racer spil, eller hvis du bare vil have et bilspil til din nyindkøbte konsol, så er Ridge Racer V et godt valg.

Ridge Racer V (EU)
Anmelders vurdering
7/10

Ridge Racer V   © Namco 2000   (PS2)    1/3 Ridge Racer V   © Namco 2000   (PS2)    2/3 Ridge Racer V   © Namco 2000   (PS2)    3/3