X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Punch-Out!! (2009)


”I det blå hjørne har vi den 100 kg tunge Disco Kid fra Brooklyn, New York. I det røde hjørne har vi den 50 kg tunge Little Mac fra Bronx, New York. Let’s get ready to ruuuuumble”
Ja, i den virkelige verden var den kamp nok blevet stoppet før den var kommet i gang med vægtforskellen som begrundelse. Men vi er i Nintendos verden, hvor de har fundet endnu en gammel helt frem fra gemmerne.

Timing- og reaktionsmønster
Little Mac er navnet og det er din opgave at styre ham til tops i Punch-Outs bokseturnering arrangeret af WVBA (World Video Boxing Association). Du skal nedkæmpe 12 herligt karikerede modstandere fra de gamle spil plus en hemmelig modstander for at kunne kalde dig champ.

Det er boksning, som vi kender det. Det gælder om, at få nogle slag ind på din modstander og ikke mindst selv undgå at blive boksepude. I Punch-Out!! handler det hovedsageligt om at aflæse din modstander.

De har alle sammen speciel mimik, som de udfører, før de laver et bestemt slag. Det gælder så om, at lære at kunne aflæse din modstander og styre Little Mac udenom slagene og hurtigt sætte ind med et kontraangreb. Efterhånden som du avancerer i turneringen, skal din reaktionstid være hurtigere, for at du kommer ind med dine kontraslag. Heldigvis kan du lave træningskampe mod alle de modstandere, som du har låst op, så du ikke går uforberedt ind i de afgørende kampe.

Hjerter og stjerner
Vores lille boksekomet er selvfølgelig ikke usårlig overfor de slag, som han modtager. Derfor har han en lille hjertetæller udover den klassiske healthbar. Hver gang hans slag blokeres eller han bliver ramt, tæller hjertetælleren ned. Hvis den rammer nul, skal Mac undvige slag for ikke at blive sendt direkte i gulvet.
Heldigvis har vores helt også lidt ekstra guf i bagagen. Hvis han får en rent slag ind, giver det ham en stjerne, som kan udløses og give et slag med ekstra power. Mac kan få op til tre stjerner, men hvis han bliver ramt af et slag, bliver stjernetælleren nulstillet. Så det handler om at stole på sine egne evner, hvis du går efter det hårdeste slag.
Få sved på panden…
Styring er vigtigt i denne type spil og i Punch-Out!! har du flere muligheder. Du kan bruge remoten og nunchuken til at slå med, ligesom du kender det fra Wii Sport Boksning. Dog er der den ændring, at du bruger joysticket på nunchuken til at styre, om du skal slå efter hovedet eller maven. Det skal kombineres med Z, B og C-knappen for at afgive slag.
Denne styring fungerer bedre end den vi kender fra Wii Sport Boxing. Det er langt nemmere og hurtigere at undvige slag, da det styres med joysticket i stedet for Wii-følerens unøjagtige registrering af, om du bevæger dig til den ene side.
Hvis du har et Wii board, kan du bruge det til at styre dine undvigemanøvrer med. Men lad det bare stå i skabet, hvis du har tænkt dig at gennemføre Punch-Out!!, da det registrerer dine bevægelser alt for langsomt til, at du kan bruge det i den sidste halvdel af kampene.

…eller brug old school kontrol
Men det allerbedste er, at du kan vende remoten på tværs og bruge den som i de gode gamle dage med styreknappen kombineret med A-, 1- og 2-knappen. Den løsning er klart at foretrække, fordi timing er et nøgleord i det spil her og remoten alene giver den mest simple måde at styre Mac på.
Det undrer mig, at Nintendo ikke har gemt spillet i et par måneder og lanceret det med den nye præcise kontroller, der kommer inden længe. Det ville være en perfekt launch titel og kunne laves, så du kunne droppe brug af knapper, når du spillede med remoten og nunchuk.

Stil og fest muligheder
Spillet er holdt i en tegneserieagtig stil med celshaded grafikstil, der fungerer perfekt til Wii’ens begrænsede maskinkraft. Den karikerede og overdrevne stereotype fremstilling af dine modstandere er som den skal være.
Du har også muligheden for at spille splitscreen med vennerne, hvilket er meget underholdende til den næste fest i stedet for endnu et sing along spil. Der er ikke online muligheder, hvilket desværre er trenden indenfor Wii spil.
Punch-Out!! er et herligt gensyn med endnu en Nintendo klassiker. Det er poleret og underholdningsværdien er i top. Hvis bare der havde været lidt flere modstandere end 13, som Little Mac kunne nedlægge i ringen. Det er lige i underkanten til et spil med forholdsvis simpel spillestil.

Punch-Out!! (2009) (EU)
Anmelders vurdering
8/10

Punch-Out!! (2009)   © Nintendo 2009   (WII)    1/3 Punch-Out!! (2009)   © Nintendo 2009   (WII)    2/3 Punch-Out!! (2009)   © Nintendo 2009   (WII)    3/3