X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

FIFA 2001


FIFA 2001 er på forhånd spået til at blive en af de største launchtitler. Holder dette udsagn? Vi undersøger sagen!

Let’s go!

Spillet starter selvfølgelig med et ret tjekket menu system samt noget hårdt pumpende musik. Det er som det altid har været, bortset fra, at lyden denne gang er lavet ekstra god, fordi det nu er på PS2. Selvom jeg har spillet den japanske udgave af FIFA 2001 på PS2 en del, så var jeg alligevel spændt på at se hvad EA havde udrettet denne gang. Så derfor valgte jeg et quick game. Og jeg kan med det samme sige, jeg blev ikke skuffet!

Hmm, hvad er der på de andre kanaler?

Det kommer man ofte til at tænke når man spiller FIFA 2001, for det ligner virkelig en TV udseendelse, så flot er det. Der er blevet kælet meget for detaljerne, bl.a. sidder udskiftnings spillerne ude på bænken, og bevæger sig for at holde sig varme. Der er også kommet kamera mænd til. Det eneste minus er stadig tilskuerne, de ligner stadig bare et fladt billede. Her skulle EA Sports altså lære noget af Sega Sports, som i NBA2K har skabt flotte tilskuere. Men tilbage til FIFA, for at rette op på de grimme tilskuere, så har de nu flag de vifter med, og det er flag i holdets farver og med holdets logo. Lækker detalje EA! I øvrigt spiller alle de hold, jeg har spillet med, i trøjer der er nøjagtig magen til dem de spiller med i virkeligheden

En ekstra bonus for os danskere er, at når man vælger at spille kampe i Faxe Kondi Ligaen, så består bannerne på siden af danske reklamer bl.a. BT er med! Fed detalje!

I det hele taget minder grafikken utrolig meget om den der er i PC udgaven. Det skyldes nok, at PC udgaven er en konvertering af PS2 udgaven. Jeg synes dog, at PlayStation 2 udgaven rent grafisk er lidt bedre.
Følelsen af fodbold

Den allerstørste forbedring i FIFA 2001 er dog den bedre følelse af fodbold. Når man tackler, så er det ikke sådan, at man enten får bolden, eller ikke får bolden. Man kan skubbe den og dermed ofte blokere skud. Det er en rigtig dejlig følelse. Frispark er dog blevet meget svære at score på, men som ved alt andet, så gør øvelse mester.

Der er kommet rigtig mange hold med i FIFA 2001. Faktisk er der 16 ligaer og over 50 landshold. I blandt de 16 ligaer er vores egen Faxe Kondi Liga. Det er en fornøjelse at spille med danske hold, og når man nu kan spille flere sæsoner i træk, så kan det jo ikke være bedre! AI’en er igen blevet forbedret, men der er visse næsten sikre scoringsmønstre, det kan vel nok ikke undgås.

Igen, multiplayer styrer!

Som ved alle andre EA Sports spil, så er multiplayer delen et kapitel for sig selv. Hvis man spiller 2 eller flere samtidigt, så vil timerne flyve, og man vil føle sig rigtig godt underholdt.

Selvom denne anmeldelse er rosende, så kan jeg ikke undgå at side med en lille skuffelse i maven. For selvom der er en god følelse af fodbold, så er der ikke det flow der ellers har karakteriseret FIFA serien.

På trods af det, så er FIFA 2001 et rigtig godt fodboldspil. Og når man husker på, at dette er det første FIFA spil til PlayStation 2, så tror jeg fremtiden ser rigtig lys ud. Jeg vil ikke udråbe det til det bedste fodbold spil til PlayStation 2, for vi ser snart nærmere på ISS Evolution, og først der vil jeg sige hvilket fodbold spil jeg vil anbefale. Men en ting er sikkert, FIFA 2001 er et godt og solidt fodboldspil.

FIFA 2001 (EU)
Anmelders vurdering
7/10

FIFA 2001   © EA 2000   (PS2)    1/3 FIFA 2001   © EA 2000   (PS2)    2/3 FIFA 2001   © EA 2000   (PS2)    3/3