X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

FIFA 09


Nu er årets FIFA spil i butikkerne, og selvfølgelig er der også en opdatering til Wii’en. Modsat alle andre konsol formater, er Nintendo’s hvide vidunder stadigvæk i sin barndom, når det handler om FIFA.

Årets udgave er kun den anden i serien, og det er altid en udfordring for udviklerne, når de skal finde ud af, hvordan kontroller mulighederne skal udnyttes. Det er ofte her, at forskellen mellem succes og fiasko skal findes i Wii spil, og den første udgave havde problemer på den front.

Fodbold for kontrolfreaks

Jeg må erkende, at jeg ikke havde de store forventninger og havde faktisk taget Classic Controlleren frem og var klar til at sætte den i, når nu Wii-moten ikke virkede.

Men jeg tog fejl. EA har virkelig udnyttet Wii-moten optimalt og fundet en styring, der langt hen af vejen er bedre, end den du finder til de andre formater.

Nu med automatpilot

Selvom det er ’All-play’ styremåden, som de har smidt på coveret, så er det ikke den, der imponerer. I ’All-play’ overtager spillet styringen, og du skal kun koncentrere dig om at løbe, trykke på A-knappen for at aflevere og svinge remoten for at skyde på mål. Taklinger og hvem du afleverer til, finder FIFA 09 ud af for dig.

Det er selvfølgelig nemt at spille på den måde, men også alt for let og alt for kedeligt, da du reelt ikke har indflydelse på spillet. Så med mindre du har taget din Wii konsol med ned i den lokale vuggestue eller på plejehjemmet, kan du godt glemme den funktion.


Verdens bedste pasningsspil

Det sjove er derimod når du bruger ’Advanced play’ styremåden. Her peger du med remoten på det sted på banen, hvor du vil have din spiller hen, eller der hvor du vil aflevere bolden. Det gør nøjagtigheden i dine afleveringer super præcis, og når du først finder ud af at lægge bolden foran en spiller, der er i løb, ja så er der ikke et øje tørt.
’Advanced play’ fungerer faktisk så godt, at jeg troede jeg spillede med ’All-play’ funktionen, indtil jeg gik ind i options for at teste den anden styremåde.


Altid plads til forbedringer

Der er dog et par steder, hvor Electronic Arts er gået på kompromis for at opnå den gode styring. Du skyder ved at svinge med remoten, og med mindre det er ved en dødboldsituation, så har du ingen indflydelse på, hvor du sigter i målet.

Du kan lave alverdens kombinationer ved at trykke på D-krydset på remoten, men det er ikke nemt, når du skal styre med den samtidigt. Du kan også vælge at trykke på B to gange i træk og så vælger spillet en kombination for dig, men for mig resulterede det altid i at jeg mistede bolden.



Alt det grundlæggende er på plads

FIFA 09 All Play giver dig alle de muligheder, som der skal være. Online spil, en mini manager del og mulighed for at lave dine egne turneringer er som det skal være.

Grafik er og lyd er ok efter Wii standard, selvom du sikkert som jeg slår kommentator lyden fra efter et stykke tid.

Endvidere er der en række party modes, hvor du kan spille bordfodbold, skyde på mål efter point, jonglere med en bold og spille en fodboldkamp med din Mii. Alle disse modes er ikke værd, at skrive hjem om og det virker som om, de er lavet i 11. time til dem, der har Wii’en som party maskine.

Men det gør egentlig ikke så meget, for det almindelige fodboldspil fungerer godt, og må være det vigtigste for FIFA 09 All Play i denne omgang. Der skal jo altid være plads til forbedringer i næste års udgave…

FIFA 09 (EU)
Reviewer's rating
8/10

FIFA 09   © EA 2008   (X360)    1/3 FIFA 09   © EA 2008   (X360)    2/3 FIFA 09   © EA 2008   (X360)    3/3