X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Hugo: The Evil Mirror


Det er efterhånden meget lang tid siden at Hugo gjorde sin entre i Eleva2eren på TV2. De fleste kan nok godt huske familie programmet, jeg fulgte det i hvert fald hver gang. Det hele startede med Oscar, den blå isbjørn, man kunne ringe ind og så ved hjælp af telefonen kunne man så spille over sit TV, og vinde kontanter. Konceptet var nyt, og meget underholdene, og der gik heller ikke ret lang tid, før at jeg kunne sidde og spille Hugo på min Amiga 500. senere PC og senere igen PSX. Nu er der kommet en meget lang række af Hugo spil, alle har været af middelmodig kvalitet. Men har også som en hovedregel været udgivet med en billig pris. Og har henvendt sig til det yngste publikum.

Stakkels Hugo

Man kan sige at Hugo ikke er den mest heldige trold i verden. Bornholms Krøllebølle har i hvert fald mere fritid end skærmtrollen. Historien starter med at vores skærmtrold sidder sammen med hans kone Hugoline og tre trollebørn, med de Andebys inspirerede navne, Rit, Rat og Rut. Nå men familie idyllen bliver brat afbrudt da heksen Afskylia, (Hugos ærkefjende nummer 1) træder ind i stuen og fanger ham i et spejl. Spejlet bliver naturligt vis smadderet i tre stykker, og skal samles før Hugo kan befries. Dette er måske en opgave for de tre trollebørn?

3 i 1 og det er ikke ret meget!

Hugo The Evil Mirror er delt op i tre mindre spil, der er kædet sammen af den overordnet historie. Som sagt før, skal de tre trolleunger have spejlet samlet, dette gøres i gennem disse tre spil: (der kan spilles i vilkårlig rækkefølge)
1) Egern gangsteren har et stykke af spejlet, og det skal du nu have tilbage, dette foregår i bedste Crash stil, det vil sige at du ser din figur bagfra.

2) Man skal vinde over en bande vikinger i vildsvine ræs, dette er spillets sorte får, for kontrollen er umulig, og så er det meget hurtigt gennemført.

3) Faktisk det samme som den første, bortset fra at der nu er kommet sne på skærmen, og at du er blevet udstyret med en bazooka der skyder snebolde. Det er denne gang en ondskabsfuld bande egern der skal kæmpes imod.

Grafik og Lyd

Nu skal man jo ikke sætte sine forventninger for højt, PSX’en kan ikke så meget i forhold til storebror og de konkurrerende konsoller. Grafikken virker hakkende vise steder, og texturne er ikke i den højeste klasse. Kamera vinklerne har det med at være noget besværlige. Og man oplever ofte at komme uden for synsvinklen. Lyden er der bare og har noget retro over sine blip lyde, altså ikke noget at råbe hurra for.

Konklusion

Hugo er det perfekte spil til en 4-8-årig men mere skal der heller ikke forventes. Spillet er meget hurtigt gennemført, og virker noget hurtigt produceret, til gengæld kommer det til at koste under 200 kroner, så på den måde, kan det jo godt være pengene værd, især hvis lillesøster eller lillebror hele tiden vil spille på ens PS2, så kan man måske lokke dem over til PSX’en med Hugo.

Hugo: The Evil Mirror (EU)
Anmelders vurdering
5/10

Hugo: The Evil Mirror   © EA 2002   (GBA)    1/3 Hugo: The Evil Mirror   © EA 2002   (GBA)    2/3 Hugo: The Evil Mirror   © EA 2002   (GBA)    3/3