X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Baja: Edge Of Control


Når det handler om det ultimative indenfor off-road rally, så er BAJA 1000 løbet, der afholdes hvert år i Californien helt i sin egen klasse. Der er tale om et rally løb, der har en længde på næsten 1.000 miles i noget af det hårdeste terræn, så udstyr og kørere bliver testet til det yderste.

BAJA: Edge of Control tager udgangspunkt i BAJA løbet og udviklerne har valgt, at du skal få en så realistisk oplevelse som muligt. Dine off-road biler reagerer som i den virkelige verden i forhold til underlaget og dine biler får skader som f.eks. gennemhulning af olietanken eller et fladt hjul


Kør mod eliten

Realisme kan være en god ting, men så skal det bare hænge sammen hele vejen rundt og det gør det ikke i BAJA. For dine computerstyrede modstandere kører nærmest fejlfrit igennem hvert løb, hvilket gør spillet ekstremt svært.

Det bliver ikke mindre svært af, at de uden problemer kan køre dig grøften, hvorimod det aldrig rigtig lykkedes for dig selv at køre dine modstandere i af banen.

Problemet forstærkes af, at der ikke er nogen kvalifikation til løbene. Du starter altid sidst i feltet og skal forbi alle modstandere, der af en eller anden grund kun vil køre dig af banen og ikke de andre konkurrenter. Det virker rettet meget personligt imod dig.


Jeg savnede specielt meget kvalifikationen, da jeg ofte endte op med at have den bedste omgangstid på banen – Jeg opnåede den bare da jeg lå bagved de andre, og så havde jeg ikke så meget at bruge den til.

Spillet er med andre ord frustrerende svært selv på den laveste sværhedsgrad, og det vil tage dig evigheder at avancere i karriere-delen af spillet.


Den ægte vare
Heldigvis kan du jo vælge at kaste dig ud i andre ting end lige karriere-delen. Der er selvfølgelig mulighed for at gennemføre et ægte BAJA 1000 løb. Det er for seriøst hardcore fans, da det løb tager ca. tre timer at gennemføre, yep – tre timer. Der er heldigvis også lavet en light udgave, som ’kun’ tager ca. 1 time at færdiggøre.

Som nævnt tidligere var det svært at gennemføre de mindre løb, så som du sikkert allerede har regnet ud, er et langt løb ikke mindre krævende. Specielt når du kan opleve at blive skubbet udover en bjergside og få smadret din bil efter at have kæmpet i en halv time. Det er på den slags tidspunkter du overvejer at kaste din controller ud af vinduet havde det ikke været fordi, der heldigvis er bedre spil til din PS3.


Sjovt hvis du kan finde venner online

Skuffet over offline delen tog jeg en tur online. Her fungerer spillet bedre, da du kæmper imod almindelige menneskelige gamere. Problemet er bare, at nogle af banerne her også er meget lange og derfor oplever du ofte, at dine modspillere forlader spillet, hvis de er kommet bagud.

Sammenholdt med at der ikke ligefrem er mange at spille med online, finder du hurtigt ud af, at det heller ikke er her BAJA: Edge of Control har en fremtid.

Kønt er spillet heller ikke at kigge på. Det ligner mere et PS2 end et PS3 spil. Selv om grafikken ikke er køn, så hakker spillet flere gange og jeg oplevede fejl hvor der var store grå felter, der blinkede hen over skærmen.

Hvis du er til denne type spil, så er Motorstorm langt bedre, selvom det er mere arkadeagtigt – og det kan du endda få til spotpris i dag i stedet for at skulle betale fuld pris for BAJA: Edge of Control.

Baja: Edge Of Control (EU)
Anmelders vurdering
5/10

Baja: Edge Of Control   © THQ 2008   (X360)    1/7 Baja: Edge Of Control   © THQ 2008   (X360)    2/7 Baja: Edge Of Control   © THQ 2008   (X360)    3/7