X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Scene It? Box Office Smash!


Scene it? Box Office Smashs gennemgående tema er film, skuespillere og instruktører. Det kan sidestilles med brætspillet ”Master of the Movies” og består af en række spørgsmål, stillet på forskellige måder. Nogen med billeder, andre uden. Spillet er udelukkende på engelsk, både skriftligt og mundtligt.

Scene Its underholdningsværdi er høj, og er fuld af sjove input fra speakeren/den ansigtsløse vært. Spillet er meget varierende, spillestilen er den samme hele vejen igennem, men nogle spørgsmål omhandler hvad der sker i filmen, andre om skuespillerne og andre igen om instruktørerne eller hvornår filmen er lavet.

Spørgsmålene varierer desuden i, om det er en tegning, hvor der bliver tilføjet nogle ting løbende, indtil man gætter på hvilken film det er, andre gange er det en række citater, hvor du skal gætte, hvad der mangler i citatet. Spillet indeholder også filmklip, efterfulgt af en række spørgsmål, der er relateret til den film, man lige har set et klip fra.

Der er meget fokus på multiplayer i dette spil, eftersom det er designet til at man skal spille flere – så sjovt er det heller ikke at sidde alene og spille dette spil – til gengæld er der mulighed for at spille online mod andre. Det er meget underholdene at spille mod hinanden, og det er ganske fint til at varme op under en fest, inden man tager i byen, men også til et helaftens arrangement, hvor man er flere end fire deltagere – man skiftes lidt til at spille mod hinanden. Der er selvfølgelig mulighed for at skabe hold, så man kan spille flere end 4 af gangen i den offline version – det er også muligt at sidde fire og spille online mod andre hold, og den, der vælger svar først, vælger svar for hele holdet.


Grafikken er ganske underholdende og Scene it? Box Office Smash er blandt de første spil, der fuldt ud understøtter brugen af din Xbox Live avatar. Selv ved jeg ikke helt, hvad jeg syntes om idéen med at man har sin egen figur – dog kan jeg godt følge den gode idé med at man bruger samme figur i flere spil. Og de er ikke grimme – dog er de lige lovlig enkle, men alt behøver jo ikke være super alvorligt, når det gælder gaming.

Jeg er lidt ked af at spillet ikke understøtter flere sprog – så man kan spille mod folk, der ikke er så gode til engelsk – til gengæld er jeg jublende glad over kvaliteten og variationen i dette spil, som man ikke får med Buzz. Det allerbedste af det hele er at man slipper for den irriterende vært– dog får man en underholdende speaker, der kommer med kommentarer, man kan sidde og grine lidt af.

Det bedste ved denne type spil – i dette tilfælde Scene It – er at du kan samle en række venner, der normalt ikke spiller computerspil, og lokke dem til at spille med dig. Venner, som normalt er skeptiske overfor computerspil, og som bare ikke finder den slags sjovt. Du kan fylde en aften med hygge og hede diskussioner, om hvem der har ret eller ej, men mest af alt – skabe konkurrenceånd blandt dine venner, der normalt ikke spiller computerspil.

Microsoft har med Scene It? Box Office Smash formået at overgå Sonys Buzz -serie på så mange punkter – og med mere end et mulehår.

Scene It? Box Office Smash! (EU)
Anmelders vurdering
7/10

Scene It? Box Office Smash!   © Microsoft 2008   (X360)    1/3 Scene It? Box Office Smash!   © Microsoft 2008   (X360)    2/3 Scene It? Box Office Smash!   © Microsoft 2008   (X360)    3/3