X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Tiger Woods PGA Tour 2004


Tigeren klar igen

Sidste år så vi på Tiger Woods PGA Tour 2003, der var et glimrende og på flere måder nyskabende golfspil. I år har vi så fornøjelsen af at teste Tiger Woods PGA Tour 2004 og det store spørgsmål er selvfølgelig, om Electronic Arts har formået at højne kvaliteten endnu en tak.

I år bliver vi igen præsenteret for det samme, nærmest overvældende, antal af game modes, som sidste års udgave indeholdt og så lidt til. Play Now, hvor man kan komme til at slå til Søren hurtigst muligt uden at skulle igennem en bunke menuer, World Tour, hvor man udfordrer modstandere over hele verden i stil med Segas Virtua Tennis, den officielle PGA Tour, traditionelle former for golf såsom stroke play, match play og skins games og såmænd også en Arcade Mode, hvor man kan deltage i aldeles utraditionelle former for golf såsom Speed Golf og Battle Golf. Den største forandring er nok det nye Game Face, hvor man kan skabe en golfspiller helt fra bunden. Man vælger alt fra tykkelsen på ens lår og afstanden mellem ens øjne til hvilken farve ens tøj skal have og hvilke evner, man vil prioritere. Der er simpelthen tale om den mest detaljerede karakterudformning, vi nogensinde har set i et konsolspil. Det eneste, vi virkelig savner, er at den europæiske version også havde haft online spil, som man finder det i den amerikanske version, men det kunne det ærgerligt nok ikke blive til i år.

Tilbage og frem

Igen i år vender Tiger Woods tilbage med den utraditionelle men realistiske slagmetode, hvor man med den analoge styrepind kontrollerer golfsvinget ved at trække kontrolleren tilbage og derefter skubbe frem for at efterligne virkelighedens sving. Det er muligvis forvirrende og måske endda lidt skræmmende for virtuelle golfspillere af den gamle garde, men der er ingen tvivl om, at det er en meget realistisk måde at simulere et golfsving på ved hjælp en kontroller. Det tager lidt tid at vænne sig til, men bliver forholdsvis hurtigt helt naturligt. Denne form for svingkontrol gør det noget sværere at opnå perfekte slag, men det giver en ekstra god fornemmelse, når det lykkes at sende et snorlige 300 yard drive ud over en af de 19 baner spillet indeholder. Under spil er gode muligheder for at indstille spillet, så det foregår på
den måde, der passer een bedst. Hjælp kan slås til og fra, grids på greens kan slås til og fra og vejrforholdene samt adskillige andre ting, kan ændres. Der opstår desværre situationer, hvor man kunne ønske sig bedre kameravinkler, især på greenen og man kan også savne muligheden for at ændre sit stance og hvor på bolden, man rammer med køllen. Det er her, at Tiger Woods serien kommer til kort, hvis man er meget seriøs med ens golfsimulationer. Tiger Woods står på nogle områder med mere end ét ben i lejren med arkade gameplay og dette på bekostning af den rendyrkede simulation.

Fin grafik og dramatisk kameraføring

På den grafiske side er der ikke sket så meget siden sidste år. Baner og spillere er stadig helt tilfredsstillende repræsenterede. Der er vel næppe andre golfspil, der har gjort det bedre, men der er stadig ikke rigtigt noget i grafikken, der kan få én til at sige ?Wow!?. Der er til gengæld masser af smarte kameraeffekter, når man laver særligt gode slag og animationerne i spillet er for det meste gode, om end de af og til forekommer lidt stive i det.

Er ternede bukser lig med rock og rap?

Lyden er ganske som sidste år rigtigt god. Pop-smarte kommentatorer, fuglekvidder og den herlige lyd af bolden, der dumper ned på greenen, er alt sammen fint gengivet. EA har valgt at lade musikken blive ved den mere rå stil og selv om det er en samling udmærkede rock- og rapsange, der er at finde på soundtracket, er de stadig ikke rigtigt passende til golfspillet. Det er derfor heldigt, at man meget nemt kan slukke for dem og i stedet lytte til havets beroligende brusen.

Konklusion

Tiger Woods PGA Tour 2004 har ikke gennemgået en dramatisk forandring siden sidste år. Det ny system til at skabe karakterer er imponerende og de ekstra baner er meget velkomne, men bortset fra det er der i grove træk tale om mere af samme slags. I Tiger Woods tilfælde er det heldigvis en god ting. Havde EA bare inkluderet online spil (som i den amerikanske version), havde vi virkeligt klappet i hænderne. Leder man efter en decideret simulation, skal man nok prøve spillet, før man køber, men som tingene står, er der stadig tale om et af de bedste golfspil, man kan få fingrene i og det må siges at være anbefaling nok.

Tiger Woods PGA Tour 2004 (EU)
Anmelders vurdering
5/6

Tiger Woods PGA Tour 2004   © EA 2003   (GCN)    1/3 Tiger Woods PGA Tour 2004   © EA 2003   (GCN)    2/3 Tiger Woods PGA Tour 2004   © EA 2003   (GCN)    3/3