X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Zax: The Alien Hunter


Zax - the Alien Hunter, er hvad jeg kalder et spin-off, nej det er ikke noget jeg selv har fundet på! Diablo så dagens lys for en halv snes år siden, og nu er Zax The Alien Hunter kommet - et spil der på mange punkter ligner det til forveksling. Grafikken er på samme plan og gameplayet er usamarbejdsomt. Men lad os nu komme i gang med anmeldelsen.

In a galaxy... argh, gå væk!

Jer der har læst flere af mine anmeldelser ved, at jeg lovpriser og påskønner nytænkning. Jeg mener, at nytænkning står for 85 % af spilverdens fremtid. Når man så møder et spil, der næsten intet nyt har at byde på, og samtidigt er et åbenlyst plagiat på Diablo og Fallout er det ikke godt. Det er okay, hvis to titler ligner hinanden, hvis bare de har noget andet at byde på, som et godt gameplay. Men når der kommer en titel, som stort set intet har at spille med, ja så bliver jeg faktisk sur! Især fordi det er for nemt, selv om udviklerne sikkert har brugt lang tid på spillet.
Der er de to regler som alle burde følge! For det første, man skal ikke stjæle principperne fra andre spil, uden selv at tilføje noget nyt. For det andet, er det noget svineri mod forbrugeren, at udsende spil, der allerede er håbløst forældede.

Gameplay

Historien tager sit udgangspunkt i et fjernt univers, et primitivt folk på en frodig planet, tilbeder en slags gud, men det viser sig dog hurtigt, at det slet ikke er en gud, men en ondsindet race. Hvad skal det stakkels primitive folk gøre? Deres frodige planet vil nu blive udnyttet af de slimede og uoriginale Aliens, der frem for alt er meget inspireret af 60'ernes skræk film. Den gode race ligner de samme Aliens som du kan finde i Oddworld til XB eller PSX. Men okay, det kan da stadigt være meget godt. De stakkels indfødte står lamslåede og ved ikke, hvad de skal gøre, så de beder til universet. Samtidigt er du… Zax - The Alien hunter (trompet fanfare) ved at fumle ved kontrolpanelet på dit rumskib, og det gamle råd "læs manualen!" har Zax aldrig hørt om, det lykkes ham at styrte ned på den selvsamme invaderede planet. Nu skal du som Zax sammen med det kvindelige og charmerende rumskib, flygte fra planeten samtidigt med at redde planeten.
Synsvinklen er meget lig den man finder i Diablo og Fallout. Det hele er i en meget farverig, men udetaljeret, 2D grafik. Man styrer dog ikke med musen, men ved hjælp af pile tasterne. Som udgangspunkt skal man starte med at indsamle ressourcer, så rumskibet kan bygge et våben til dig. Alt hvad du skal bruge, kan du finde på planeten, og hurtigt kommer du i gang med dine missioner, der minder meget om Diablo's. Det hele er meget ensformigt og bliver hurtigt kedeligt. Det er dog et hav af våben til rådighed, men de fleste af dem er meget kedelige.

Lyd

Det hele er meget pling plong. De prøver med noget Star Wars inspireret musik, så det hele skal virke meget eventyragtigt. Zax - der er en grim version af Chewbacca, kommer med en masse hårde kommentarer som man finder i spil som Duke Nukem, de virker nu meget godt, og musikken er langt fra det værste ved spillet. Det er faktisk noget af det der virker bedst.

Grafik

Det hele er i 2D, det er ikke smukt, og virker mest af alt forældet, de forskellige områder ligner meget hinanden, de er alle sammen med frodige skove, eller golde ørkner, eller også snakker vi om mørke og fugtige grotter. Intro filmen er noget tam, der er ingen animation, det hele sker med stil billeder og en dårlig oplæser. Billederne er nu ret pæne, selv som de ikke imponerer. De ville passe meget bedre i en tegneserie.

Konklusion

Zax - The Alien hunter indeholder ikke så meget. Jeg vil ikke sige, at det er en skodtitel, men en meget tom titel. Jeg er ikke i tvivl om, at jer Diablo freaks nok godt vil kunne bruge et par timer på det, men heller ikke meget mere. Zax minder mere om en titel fra '98, end et spil fra det nye årtusinde. Når alt kommer til alt, har vi her en titel, som jeg bestemt vil anbefale at man prøver, inden at man køber! Held og lykke med det.

Zax: The Alien Hunter (EU)
Anmelders vurdering
55%