X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Interstate '82


Interstate’82 er fortsættelsen til et af de helt store hits til PC gennem tiden, nemlig Interstate’76. Spillet var en forrygende gang racer action hvor man kørte rundt i sin toptunede amerikanerøser bevæbnet til tænderne og rensede ud blandt fæle slyngler.

Den eksplosive action, kombineret med en spændende historie i særklasse, nogle virkelige gode hovedpersoner og en 70’er atmosfære så tyk som …. , gjorde spillet med det vons til en kæmpe succes. Kombinationen fører Interstate’82 stolt videre og tilsætter desuden et par ekstra nye features.

Handlingen finder denne gang sted i 1982 og den funky 70’er stemning med enorme afro frisurer og skjorteflipper på størrelse med vingefanget på en boring 747, er nu skiftet ud med italiensk designer kluns med matchende sejler sko og smalle læderslips. Det er tydeligt at se, at billige 80’er serier som feks. Knight Rider og Magnum har været særdeles inspirerende. De biler man har til rådighed er også ret tidstypiske, og man finder derfor klassikere som Trans Am og DeLorean, men også Trabant og Porsche er at finde.

En af de helt store nyskabelser man finder i Interstate’82 er muligheden for at kunne efterlade sin bil og det åbner straks op for nye muligheder. Hvis man i Interstate’76 løb tør for ammunition, benzin eller på anden måde mente at det var på tide at havde at stikke halen mellem benene, så var det bare surt. Hvis det samme sker i Interstate’82 så kan man let og elegant springe ud af bilen og se sig om efter en ny dyt. Det samme kan de mange fjender, hvis deres biler bliver alt for medtaget.

Hvis man vil gøre sig håb om at overleve mere end 5 minutter på landevejene i Interstate’82, så bliver man nød til at have nogle våben på bilen. Heldigvis er udvalget stort. Der findes alt det grej, det er nødvendigt, at medbringe, når man planlægger en lille tur på landet. Man kan vælge imellem alle de gængse maskingeværer, miniguns, raketter og granatkastere samt de mere interessante våben som varmesøgende missiler, lasere, flammekastere, roterende savklinger og elektro spyd.

Som noget nyt kan man nu også montere sin vogn med specials som f.eks. nitro flasker og diverse former for decoys, der kan lokke varmesøgende missiler væk fra din bil.
Grafikken er baseret på 3D-Darkside motoren og selv om man ikke kan kalde grafikken for er den flotteste til dato, så fungerer den fortræffeligt, med en masser lys og grafiske effekter. Banerne er også blevet meget mere afvekslede end i etteren.

Nu går ture blandt andet til Las Vegas, forladte mineskakter og hemmelige militærbaser. De forskellige biler er også flot lavet og hvis man er lidt fingernem så er det mulig at designe sine egne skins til dem.

Lyden kan man ikke klage over. Dækkene vræler når man kaster sin øse ud i et voldsomt sving, bilmotorerne snurrer veltilpas og de mange våben lyder som de skal. Musikken har det helt rigtige 80’er præg og så har 80’er bandet Devo leveret 3 ikke tidligere udgivne numre til spillet.

Er man til multiplayer, så understøtter Interstate’82 selvfølgelig også det både via LAN og Internet, med en masse festlige lege som Kill Fest, Catch-the-trout og Hot Potatoe.

Interstate’82 har alt det, der gjorde sin forgænger populær, men på en måde mangler spillet alligevel Interstate’76 magien. Spillet mangler overraskelsesmomenter. Man har på forhånd har en ide om, hvad man kan forvente.

Gameplayet er også blevet simplere og mere arkadeagtigt hvilket, efter min holdning, er et dansetrin i den forkerte retning. Gameplayet i Interstate’76 var mere på simulationsaction siden og forventede højere krav til spileren. Det gav samtidig en følelse af virkelig at sidde bag rattet i en amerikanerøse. Den fornemmelse er ikke rigtig at finde i Interstate’82.

AI’en i spillet er heller ikke særlig god. Fjenderne kaster sig over dig, selv om du måske er dem totalt våbenmæssig overlegen. Generelt er spillet også for let og der stilles ikke så store krav til snarrådighed og teknik som der gjorde i Interstate’76. Det er lagt op til en god omgang arkade med aftrækkeren i bund.

Det er svært at tilgive Activision for at have gjort Interstate’82 mere arcadeagtigt. Det passer ikke ind i spillets univers. Jeg vil ikke kalde Interstate’82 for skuffende, for der er masser af action, stemningen er i top, historien ligeså og spillet levere masser af underholdning, men den specielle Interstate’76 magi er væk og det er synd.

Interstate '82 (US)
Anmelders vurdering
7/10

Interstate '82   © Activision 1999   (PC)    1/2 Interstate '82   © Activision 1999   (PC)    2/2