X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Rayman 2: The Great Escape


For godt 3 år siden udgav Ubi Soft platform spillet Rayman til PlayStation. Spillet var noget af det første der var ude til den dengang nye konsol, PlayStation. Spillet blev et stort hit, det kan nu købes som Platinium. Så nu kommer det ikke som det store overraskelse for nogen, at Ubi Soft nu er klar med en 2'er, nemlig Rayman 2: The Great Escape. Historien er en rigtig Rayman historie: Landet hvor Rayman bor, bliver angrebet af robotter fra rummet. Rayman kæmper godt, men robotterne ødelægger det der giver Rayman sin energi! Han bliver så fanget af robotterne. De har gjort alle landets beboere til deres slaver. Det vil Rayman ikke finde sig i, men alle hans kræfter er væk. Da han sidder i sin celle, kommer en af hans venner, og giver ham kraften til at smide med energikugler. Så flygter Rayman, og kampen for at befri sine venner er begyndt!

Jeg er ikke den helt store platform spiller, men jeg har elsket Rayman 1, så jeg glædede mig faktisk en del til at spille 2'eren. Mine forventninger var heller ikke forgæves. Spillets opsætning skulle være standard inden for PC verdenen. Du vælger i installationen om du vil køre 3Dfx eller D3D (Direct 3D). Når du så kommer ind i spillet, så vælger du om du vil køre med alle detaljer på eller ej. Når det er gjort, så er du klar til at spille!

Rayman har virkelig udviklet sig siden 1'eren. Han er nu blevet i fuld 3D! Det var virkelig tiltrængt. Nu er spillet ikke bare gjort til 3D, der er også kommet nye muligheder. F.eks. kan Rayman nu svømme under vandet!

Der er virkelig blevet gjort meget ud af grafikken. Ubi Soft har lavet en ny grafikmotor, som også vil blive brugt til nogle fremtidige spil. Grafikken er ikke bare ualmindelig flot, den kræver heller ikke en så stor maskine. En Pentium 133 Mhz. skulle eftersignet være nok. Men personligt ville jeg nok foretrække en lidt kraftigere maskine. Grafikken er også børnevenlig. Dvs. når Rayman dræber en af sine fjender, så "splatter" han ikke ud på væggen, men forsvinder på en etisk korrekt måde. Det er godt lavet, for det gør Rayman til at spil også mindre børn kan spille.
Lyden er også vældig uskyldig. Musikken passer fint ind i spillet, men man sidder ikke og synger med som i eks. FIFA 2000. Lydeffekterne passer ligeså fint ind i spillet, og gør det til en positiv helhedsoplevelse. Spillet understøtter også Dolby Surround, det sætter prikken over i'et på en god lydoplevelse! Dog ikke noget meget ud over det sædvanlige.

Selvom spilproducenterne troligt prøver på det, så kan et spil ikke være for alle! Rayman 2 henvender sig primært til børn og barnlige sjæle. Men jeg vil påstå, at for selv en action freak, kan Rayman 2 være en hyggelig afveksling. Problemet med spil der henvender sig til børn er altid sværhedsgraden. Hvis den er for let, så bliver spillet for kedeligt. Hvis den er for svær, så må forældrene sidde ved siden af og hjælpe konstant. Ubi Soft har fundet noget nær den gyldne mellemvej. Desværre er spillet på engelsk. Så de færreste børn vil forstå de beskeder der bliver givet, så forældrene bliver nok nød til at være tolk i starten af spillet, hvor der bliver forklaret hvordan man styrer etc. Manualen er på dansk, så den burde de fleste kunne forstå, det hjælper lidt på den manglende danske tale.

Spillet foregår ved, at man rejser rundt i en masse verdener og skal befri Raymans venner fra de stygge rumrobotter. Historien er der, men er ikke så vigtig for spillet. I Rayman 2: The Great Escape har man en god portion uforpligtende underholdning.

Rayman 2: The Great Espcape er virkelig en god julegave idé til børn i alle aldre. Jeg har selv spillet det nu i nogle uger, og jeg mangler da stadig lidt af spillet. En ting jeg kan afsløre er, at det er alle pengene værd!

Rayman 2: The Great Escape (EU)
Anmelders vurdering
8/10

Rayman 2: The Great Escape   © Ubisoft 1999   (DC)    1/4 Rayman 2: The Great Escape   © Ubisoft 1999   (DC)    2/4 Rayman 2: The Great Escape   © Ubisoft 1999   (DC)    3/4