X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Grand Theft Auto III


En drøm er gået i opfyldelse. Så kort kan det siges, for da jeg spillede GTA for snart nogle år siden, drømte jeg om dette spil i 3D. Jeg regnede ikke med det ville blive til noget, det ville jo være et alt for stort arbejde at lave. Men med DMA’s hårde arbejde og PlayStation 2’s maskinkraft er det lykkedes. Resultatet er Grand Theft Auto III, et spil der vil gå over i historien!

GTA konceptet

Til folk der ikke før har stiftet bekendtskab med GTA serien, vil jeg da kort opridse hvad det gør ud på. Du arbejde for den organiserede kriminalitet som chauffør og håndlanger. Din arbejdsplads er Liberty City, en by der minder meget om New York. Du får forskellige missioner af dine, ofte ret skumle arbejdsgivere. Du skal ikke hente vasketøj for dem, hvis det er det du tror. Du skal derimod dræbe deres fjender, og banke folk der overtræder byen uskrevne love. Til rådighed har du alle biler i byen, for som navnet antyder er du biltyv! Lyder det sjovt og voldeligt? Det er det også, tro mig!

Liberty City i 3D

Jeg var lidt bange for, at nu hvor hele byen skulle laves i fuld 3D, at det ville gå ud over størrelsen. Men det har det langtfra, det er en kæmpe verden spillet foregår i, og det er meget nyttigt at bruge det medfølgende kort til at finde rundt med hvis man bare ligger og cruiser. Hvis vi skal se nærmere på selve spillets missioner, så er de utrolig varierende. Du kan køre missioner for mafiaen, og alle disse er meget varierende. De spænder fra at skulle hente ens kæreste, til at skulle springe en anden bil i luften eller skulle smadre en bil under en biljagt. Skulle du blive træt af al denne kriminalitet, kan du også vælge at udføre andre missioner. Kaprer du en brandbil, taxa, ambulance eller politibil er der specielle missioner i disse, og her
bliver dine køreegenskaber virkelig testet. Men det der næsten gør GTA3 sjovest er, at du har mulighed for bare tulre rundt i byen og smadre som det behager dig. Det lyder måske primitivt, men er du gal det er sjovt! Så har du lige et kvarter på en dag hvor du føler hele verden går dig imod, så afreager med et spil GTA3! Det hjælper, tro mig!

Styringen i Grand Theft Auto III skal man lige vende sig til, men når man har det, så virker den meget hurtigt naturlig. Hitman blandet med Midtown Madness.

Et grafisk mesterværk!

Grafisk er spillet en sand nydelse. Alt flyder ved en god framerate, og særlig lyseffekterne skal altså fremhæves, for de er i særklasse. Men også selve bilerne og personerne er en sand nydelse for øjet. Hvis man har lidt voldelige tendenser, så ser det faktisk også godt ud rent grafisk når man banker en mand til plukfisk med et baseballbat. Der er også kælet for detaljerne. Når du går rundt ude på gaden og en bil dytter af ham, giver din person ham glædeligt fingeren.

Lyden i spillet er også rigtig god. Effekterne i spillet fungerer rigtig og virker naturligt. Det bedste er dog radioen. Når du ”overtager” en bil kører radioen på en bestemt kanal, men du kan selv skifte imellem de mange kanaler. De spiller alt slags musik, og der er nogen rigtig sjove reklamer, bl.a. en hvor et firma fortæller hvor nemt det er at sagsøge folk...

Alt i alt er GTA3 sammen med Gran Turismo 3 det bedste der kan spilles på PlayStation 2. Alt efter temperament er det forskelligt hvilket et der er nr. 1, men jeg finder simpelthen Grand Theft Auto III det sjoveste af de to. Sony burde takke DMA mange gange for dette spil, for det vil virkelig sælge PlayStation 2 maskiner. Det er et must for enhver med en PlayStation 2 at eje Grand Theft Auto III!

Grand Theft Auto III (EU)
Anmelders vurdering
10/10

Grand Theft Auto III   © Rockstar Games 2001   (PS2)    1/3 Grand Theft Auto III   © Rockstar Games 2001   (PS2)    2/3 Grand Theft Auto III   © Rockstar Games 2001   (PS2)    3/3