X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Udstilling


Tryk på den enkelte udstilling markeret som en blå kasse, for mere information om udstillingen eller se en oversigt over alle Spilmuseets forskellige originale museum/soeg?platform=23&b=1&vis=2&_submit=1 eller titler til platformen:

PC-FX


NEC 1994

Da PC Engine tilbage i 1992 var en forholdsvis succesfuld konsol med mange gode tredjepartsudgivere, lavede NEC en planlagt efterfølger, som dog ikke fik opbakning fra udviklerne. Da PC Engine et par år senere stod til at tabe sin markedsandel til de nye Saturn og PlayStation, valgte NEC derfor at finde projektet frem igen, og udgav mere eller mindre den samme maskine – der i mellemtiden var blevet hardwaremæssigt forældet – som PC-FX. Den lovede 3d-udvidelse kom aldrig og kun de mindre af tredjepartsudgiverne ville stadig være med. Dermed blev PC-FX til en nichekonsol, der primært udmærkede sig med mere computer-agtige spil i eventyr- og strategi-genren – i hvert fald af den japanske slags. Af samme grund blev platformen aldrig udgivet udenfor hjemlandet.

PC-FX er baseret på en 32-Bit V810 RISC-processor med en hastighed på 21,5 MHz, som NEC selv lavede. Med 4 MB RAM og 24 bit farve var konsollen således bedre end konkurrenterne til at afvikle FMV-sekvenser, mens 3d-grafik var henved ikke eksisterende. PC-FX er lidt en blanding af en konsol og en traditionel computer, hvilket både afspejles i selve udseendet, men også i udvidelsesmulighederne. Således er der mulighed for udvidelse med både SCSI-enheder, mus og backup RAM.

For et vestligt publikum er der ikke mange åbenlyse spiltitler i PC-FX’s spilbibliotek, der generelt er præget af tekst- og mellemsekvenstunge spil, som ikke giver megen mening uden japansk-kundskaber. Blandt gode strategispil er Der Langrisser FX og Farland Story FX. Modsat sin forgænger er der ikke et stort udvalg af skydespil, men i det mindste ét godt af slagsen i Super God Trooper Zeroigar. Da løbet var kørt for PC-FX, tillod NEC udgivelse af stort set alle spiltyper, hvormed konsollen fik et noget blakket ry takket været en del dating- og hentai-udgivelser.
PC-FX

Populære spil til PC-FX