X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Udstilling


Tryk på den enkelte udstilling markeret som en blå kasse, for mere information om udstillingen eller se en oversigt over alle Spilmuseets forskellige originale museum/soeg?platform=23&b=1&vis=2&_submit=1 eller titler til platformen:

Saturn


Sega 1994

Efter at have forsøgt at holde kunstigt liv i Mega Drive med Mega CD- og 32X-udvidelserne, begyndte Sega at arbejde på en ægte 32 bit-konsol. Rygterne siger at man arbejdede på den perfekte 2d-konsol, da Sony annoncerede PlayStation med 3d-grafik. Man færdiggjorde hurtigt Saturn med ekstra kraft, så den kunne konkurrere. Kompromisset var højere pris, færre spil og problematisk hardware. Resultatet blev at både PlayStation og Nintendo 64 tromlede Saturn, selvom det gik hæderligt i Japan.

Det mest specielle ved Saturns hardware er, at den har to ens CPU’er i form af Hitachis SH-2. Dette gjorde maskinen meget svær at udvikle til, også fordi der var mangel på værktøjer. Sammenlignet med PlayStation mangler maskinen finesser som transparente effekter og video-dekodning, som var væsentlig på tidspunktet. Senere spil viste at der var meget kraft gemt i Saturn.

Sega konverterede deres store 3d-arcadespil som Daytona USA og Virtua Fighter, men generelt var de ikke på niveau med originalerne. I stedet var det titler som Guardian Heroes, Burning Rangers og Nights der skilte sig ud. Først og fremmest er det dog det store udvalg af 2d-skydespil, 2d-kampspil og rollespil der i dag gør konsollen til en fanfavorit med titler som Radiant Silvergun, Shining Force III og Panzer Dragoon Saga.
Saturn

Populære spil til Saturn


# Titel Udvikler Udgiver Udgivelse
1.
Radiant Silvergun
Treasure ESP 1998
2.
Castlevania: Symphony Of The Night
Konami Konami 1998
3.
Sega Rally Championship
Sega Rosso Sega 1995
4.
NiGHTS Into Dreams...
Sonic Team Sega 1996
5.
Tomb Raider
Core Eidos 1996
6.
Resident Evil
Capcom Capcom 1997
7.
Virtua Fighter 2
Sega AM2 Sega 1995
8.
Street Fighter Alpha 3
Capcom Capcom 1999
9.
Doom
Rage Software Midway 1997
10.
Duke Nukem 3D
3D Realms GT Interactive 1997