X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Udstilling


Tryk på den enkelte udstilling markeret som en blå kasse, for mere information om udstillingen eller se en oversigt over alle Spilmuseets forskellige originale museum/soeg?platform=23&b=1&vis=2&_submit=1 eller titler til platformen:

Xbox


Microsoft 2001

Inspireret af Sonys succes med PlayStation, forsøgte Microsoft i starten af årtusindet ligeledes at tage en afgørende del af konsolmarkedet. Fra starten var der lagt op til en direkte duel med PlayStation 2, hvor man valgte at satse på samme målgruppe og gik efter en lang række andre ligheder. Da Xbox udkom sidst i 2001, var kampen dog stort set afgjort. PlayStation 2 blev altdominerende i generationen og efterlod Microsoft i en lige kamp med Nintendos GameCube om andenpladsen. Alt i alt har Xbox dog demonstreret Microsofts vilje til at være på konsolmarkedet og efterladt fornuftige udsigter til en kommende konsol - i det mindste i vesten. I Japan har Xbox været et decideret flop.

Teknisk set er Xbox meget lig en standard Windows-baseret pc. Maskinen kører på en 733 MHz Intel CPU og en 250 MHz nVidia grafikprocessor med 64 MB RAM. Xbox er historiens første konsol med indbygget harddisk, hvilket dog ikke direkte har gjort den store forskel. Til gengæld har netmuligheden og Xbox Live-servicen for alvor introduceret onlinespil til konsollerne. Grundet prisen kontra indholdet og den traditionelle opbygning har Xbox dertil været et oplagt mål for modning, der kan gøre konsollen til en decideret multimediemaskine, der lukker op for mange flere muligheder.

Spilmæssigt har Xbox lidt under, at hovedparten af de japanske udviklere har holdt sig til det sikre på PlayStation 2. Dermed er hovedparten af de interessante titler enten multiplatform eller lavet af Microsoft og de vestlige udviklere, der har et tæt samarbejde hermed. Den ubetinget største succes er Halo, efterfulgt af rollespillene Knights Of The Old Republic og Morrowind, mens racerspillene RalliSport Challenge og Project Gotham Racing også har gjort det pænt. Den eneste japanske udvikler der rigtigt har støttet Xbox er Tecmo, der har produceret Dead Or Alive 3 samt Ninja Gaiden. Andre bemærkelsesværdige titler er Panzer Dragoon Orta og Steel Battalion.
Xbox

Populære spil til Xbox


# Titel Udvikler Udgiver Udgivelse
1.
Halo: Combat Evolved
Bungie Microsoft Game Studios 2001
2.
Halo 2
Bungie Microsoft Game Studios 2004
3.
Splinter Cell
Ubisoft Montreal Ubisoft 2002
4.
Shenmue II
Sega AM2 Sega 2002
5.
Project Gotham Racing 2
Bizarre Creations Microsoft Game Studios 2003
6.
Star Wars: Knights Of The Old Republic
BioWare LucasArts 2003
7.
Soul Calibur II
Namco Namco 2003
8.
Fable
Big Blue Box Microsoft Game Studios 2004
9.
Halo 2 [Limited Collector's Edition]
Bungie Microsoft Game Studios 2004
10.
Burnout 3: Takedown
Criterion EA 2004