X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Udstilling


Tryk på den enkelte udstilling markeret som en blå kasse, for mere information om udstillingen eller se en oversigt over alle Spilmuseets forskellige originale museum/soeg?platform=23&b=1&vis=2&_submit=1 eller titler til platformen:

CDI 450


(CD-i)

Philips 1991

CD-i var tænkt som en afløser for det traditionelle cd-format og blev påbegyndt allerede i midten af 80'erne af Philips og Sony. Udover lyd skulle skiverne nu også indeholde videosekvenser og anden form for multimedie. Meget blev sagt og skrevet om CD-i og konkurrenten CDTV, men da begge platforme udkom i 1991 vakte de ikke den store interesse. Selvom der blev udgivet en del multimedietitler og Video CD-formatet senere slog an (det krævede i øvrigt et dyrt ekstra modul at afspille disse), så var der ikke interesse for konceptet på daværende tidspunkt. Philips forsøgte i stedet at genlancere formatet som en spillekonsol, men det blev blot endnu en fiasko. I det hele taget må CD-i betegnes som en af de mest ambitiøse fiaskoer.

CD-i-maskinerne er baseret på en 68070 RISC processor (ikke at forveksle med den traditionelle 68000-serie) og kan vise 32.000 farver i både lav- og højopløsning. At formatet ikke oprindeligt var tænkt til spil fremgår af alle titler udgivet hertil.

Spiludvalget til CD-i har en række konverteringer af kendte og gode Amiga- og pc-spil, men ellers er der stort set intet at komme efter. De velklingende Mario- og Zelda-spil til konsollen lyder godt, men Nintendo har intet haft med dem at gøre og de lever bestemt ikke op til deres respektive serier. Den eneste grund til at de eksisterer er, at Philips fik lov at lave disse som bod for, at Nintendo trak sig ud af det fælles samarbejde om at lave den cd-opdatering til Super Nintendo, som i stedet endte som PlayStation.
CD-i

Populære spil til CD-i


# Titel Udvikler Udgiver Udgivelse
1.
Tetris
Philips POV Philips Media 1992
2.
Lemmings
DMA Design Philips 1993
3.
Defender Of The Crown
Cinemaware Philips 1992
4.
Lords Of The Rising Sun
Philips POV Philips Media 1992
5.
Mad Dog McCree
American Laser Games Philips Media 1993
6.
The 7th Guest
Trilobyte Philips Media 1993
7.
Litil Divil
Gremlin Philips Media 1995
8.
Zelda: The Wand Of Gamelon
Animation Magic Philips Media 1993
9.
Link: The Faces Of Evil
Animation Magic Philips Media 1993
10.
Pin Ball
CapDisc Philips Media 1991