X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Udstilling


Tryk på den enkelte udstilling markeret som en blå kasse, for mere information om udstillingen eller se en oversigt over alle Spilmuseets forskellige originale museum/soeg?platform=23&b=1&vis=2&_submit=1 eller titler til platformen:

Atari XEGS


Atari Corp. 1987

I 1987 havde Atari problemer med at sælge deres Atari 7800-konsol, og det gik ikke meget bedre for deres nye og kraftigere Atari XE-computerserie. Løsningen på problemet skulle have været Atari XEGS - XE Game System - der som navnet antyder er en 65XE-computer forklædt som en konsol. Selvom systemet også kunne udvides til at fungere som en komplet computer, blev heller ikke XEGS en succes for Atari, der kort efter forlod 8 bit-æraen og fortsatte med 16 bit-computere.

Teknisk fungerer XEGS altså som 65XE-computeren, og er principielt kompatibel hermed. Den har en 8 bit cpu på 1,79 MHz, 64K RAM og 24K ROM. Maskinen leverer et billede på 320x192 i op til 256 farver. Til konsollen findes forskelligt ekstra udstyr, hvoraf det primære er et tastatur. Når dette er tilsluttet, starter systemet op i Basic, og fungerer generelt som en normal computer. Andet udstyr tæller diskdrev og printer, samt en lyspistol, der fulgte med konsollen.

Grundet kompabiliteten er de cartridgebaserede spil til XEGS for det meste genudgivelser og ældre Atari-titler, herunder en del arcadekonverteringer så som Centipede, Defender og Missile Command. Med diskdrevet er det desuden muligt at benytte almindelige spil til XE-computerne.
Atari XEGS

Populære spil til Atari XEGS


# Titel Udvikler Udgiver Udgivelse
1.
Desert Falcon
- Atari Corp. 1987
2.
Flight Simulator II
- - 1987
3.
Bug Hunt
- Atari Corp. 1987
4.
Barnyard Blaster
- -
5.
Crime Buster
- -