X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Udstilling


Tryk på den enkelte udstilling markeret som en blå kasse, for mere information om udstillingen eller se en oversigt over alle Spilmuseets forskellige originale museum/soeg?platform=23&b=1&vis=2&_submit=1 eller titler til platformen:

Amiga 500


(Amiga)

Commodore 1985

Amiga var fra sin første udgivelse en revolutionerende platform, der var langt forud for sin tid. Platformen blev udviklet af en selvstændig gruppe støttet af Atari, der dog i sidste ende valgte at lave deres 16 bit-computer selv. I stedet blev Amiga købt af Commodore, der relativt hurtigt udkonkurrerede Atari ST og fik den perfekte erstatning for Commodore 64.

Amiga 1000 var oprindeligt tænkt som en arbejdscomputer og med sine avancerede, audiovisuelle evner og rigtig multitasking med GUI, blev den også brugt som sådan. Med den smartere og billigere Amiga 500 blev platformen dog for alvor til en spillecomputer. Hovedparten af nutidens væsentlige, vestlige udviklere startede på Amiga, hvortil mange kom fra den såkaldte "demoscene", der også var stor i Danmark.

Commodore fortsatte med at udvikle nye Amiga-computere, men flere flop som Amiga 600 og CDTV gav økonomiske problemer og omkring midten af 90'erne gik firmaet fallit. Siden dengang har der udspillet sig en sæbeopera-agtig historie, hvor forskellige firmaer har købt Amiga-rettighederne og forsøgt at føre platformen videre. Frem til i dag har Amiga nemlig stadig en trofast brugergruppe.

Amiga-maskiner har altid været baseret på Motorola-processorer fra 68000 op til PowerPC. Derudover har indmaden primæret været specielle Commodore-udviklede chips.

Der findes et utal af spil til Amiga og mange store klassikere, hvoraf en stor del er multiplatformspil. Blandt de mere bemærkelsesværdige Amiga-orienterede titler kan nævnes Lemmings, Defender Of The Crown, Populous, Speed Ball, Sensible Soccer, Turrican og Wings. Der findes også et pænt udvalg af danske spil, hvoraf Sword Of Sodan og Battle Squadron er de mest kendte.
Amiga

Populære spil til Amiga


# Titel Udvikler Udgiver Udgivelse
1.
Flashback
Delphine U.S. Gold 1992
2.
Golden Axe
- Sega 1989
3.
Bubble Bobble
Firebird Firebird 1987
4.
Lemmings
DMA Design Psygnosis 1991
5.
Aladdin
Virgin Virgin 1994
6.
Wipeout 2097
Psygnosis - 1999
7.
Monkey Island 2: Le Chuck's Revenge
LucasArts LucasArts 1991
8.
Cannon Fodder
Sensible Virgin 1993
9.
Rainbow Islands
- Ocean 1990
10.
Ikari Warriors
- Elite 1988