X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Udstilling


Tryk på den enkelte udstilling markeret som en blå kasse, for mere information om udstillingen eller se en oversigt over alle Spilmuseets forskellige originale museum/soeg?platform=23&b=1&vis=2&_submit=1 eller titler til platformen:

PSP


Sony 2004

Efter at have fravristet Nintendos dominans over det stationære konsolmarked med PlayStation, ville Sony gøre det samme med det håndholdte konsolmarked. Det skulle gøres med PSP (PlayStation Portable) - en langt kraftigere maskine end konkurrenterne, spil der visuelt minder om dem til storebror PlayStation 2 og muligheder for at afspille film, musik og andre medietyper.

PSP indeholder en 333 MHz cpu og i alt 36 MB RAM. Den mest fremtrædende feature ved konsollen er den relativt store 4,3" widescreen skærm, der har en opløsning på 480x272. Som den første håndholdte benytter maskinen ikke cartridges, men et specielt diskformat kaldet UMD (Universal Media Disc). PSP har endvidere trådløst netværk, som blandt andet gør det muligt at spille mod andre og surfe på internettet.

Den første omgang PSP-spil er primært præget af racerspil, der generelt ligner de tilsvarende titler til de stationære konsoller. Det gælder blandet andet Wipeout Pure, Ridge Racers og Burnout Legends. Det mest bemærkelsesværdige spil blandt lanceringstitlerne er ironisk nok et puzzlespil, som slet ikke udnytter maskinens kraft: Lumines.
PSP

Populære spil til PSP


# Titel Udvikler Udgiver Udgivelse
1.
Wipeout Pure
SCE Liverpool Sony 2005
2.
Daxter
Ready At Dawn Sony 2006
3.
Ridge Racers
Namco Namco 2004
4.
Ratchet & Clank: Size Matters
High Impact Sony 2007
5.
Tekken 5: Dark Resurrection
Bandai Namco Bandai Namco 2006
6.
Spider-Man 2
Vicarious Visions Activision 2005
7.
Castlevania: The Dracula X Chronicles
Konami Konami 2007
8.
LocoRoco
SIEJ Sony 2006
9.
Final Fantasy VII: Crisis Core
Square 1 Square Enix 2007
10.
Lumines
Q Entertainment Bandai 2004