X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Udstilling


Tryk på den enkelte udstilling markeret som en blå kasse, for mere information om udstillingen eller se en oversigt over alle Spilmuseets forskellige originale museum/soeg?platform=23&b=1&vis=2&_submit=1 eller titler til platformen:

Game Boy Pocket


(Game Boy)

Nintendo 1989

Med få måneders mellemrum i 1989 revolutionerede Nintendo spilmarkedet i både Japan, USA og Europa. Udgivelsen af Game Boy var en øjeblikkelig succes, og den endte med 145 millioner solgte maskiner som den hidtil bedst sælgende spillemaskine nogensinde. I sin lange levetid mødte Game Boy mindre konkurrence fra Segas GameGear, mens Ataris Lynx aldrig blev en trussel.

En stor del af Game Boys succes kan tilskrives batterilevetiden, der i forhold til GameGear er meget lang. På alle andre tekniske områder er Game Boy sine konkurrenter underlegen. Den er opbygget omkring en Z80 hovedprocessor på 4 MHz og har kun 8 kilobyte RAM. Med sine kun fire sortgrønne farver på en 2,6 tommers LCD-skærm er det dog rigeligt til de fleste relevante formål. Lyden leveres gennem maskinens ene højttaler fra fire interne lydkanaler - tilsluttes hovedtelefoner fås den også i stereo. I løbet af maskinens levetid kom der en hel del ekstraudstyr. Blandt disse var et kamera og en printer, men mest populært var muligheden for sammenkobling af to Game Boy-maskiner ved hjælp af et linkkabel.

Sammen med Game Boy kom Tetris. Spillet med russiske rødder, og et uhyggeligt fængede gameplay, er utvivlsomt hovedårsagen til maskinens høje salg, og medvirkende til at folk af begge køn og i alle aldre spillede Game Boy. Maskinen havde stor støtte fra tredjepartsudviklerne, med inkarnationer af spil i både Konamis Castlevania-serie og Squares Final Fantasy-serie som de mest markante. Set i bakspejlet er det dog Nintendo-titlerne der huskes. Med The Legend Of Zelda: Link's Awakening, Mario- og Wario Land-serierne samt Metroid II var alle Nintendos eksisterende trademarks i topform. Maskinen affødte dog også Nintendo et helt nyt trademark: Pokémon. Serien blev øjeblikkeligt en enorm succes og hjalp Nintendo igennem de økonomisk hårde Nintendo 64-år.
Game Boy

Populære spil til Game Boy


# Titel Udvikler Udgiver Udgivelse
1.
Tetris
Nintendo R&D1 Nintendo 1989
2.
Super Mario Land
Nintendo R&D1 Nintendo 1989
3.
Super Mario Land 2: 6 Golden Coins
Nintendo R&D1 Nintendo 1992
4.
Wario Land
Nintendo R&D1 Nintendo 1994
5.
Pokémon Yellow: Special Pikachu Edition
Game Freak Nintendo 1998
6.
Pokémon Red
Game Freak Nintendo 1996
7.
Street Fighter II
Capcom Capcom 1995
8.
Bubble Bobble
Taito Taito 1990
9.
Kirby's Dream Land
HAL Laboratory Nintendo 1992
10.
The Legend Of Zelda: Link's Awakening
Nintendo Nintendo 1993