Bilspil på museum


Nyhed
Den 2. april åbner Danmarks Mediemuseum i samarbejde med Spilmuseet en ny interaktiv udstilling om bilspil, der dermed for første gang sætter spilmediet i fokus på et statsanerkendt museum i Danmark.

Udover traditionel museumsudstilling, så kan man se og spille en række ældre og nyere bilspil, herunder blandt andet Out Run, Micro Machines, Pole Position, The Need For Speed, Ridge Racer, Mario Kart, BadLands, Gran Turismo og Sega Rally.


Officiel pressemeddelelse følger:

Sømmet er i bund hele sommeren på Danmarks Mediemuseum. I samarbejde med Spilmuseet i Ikast præsenterer museet et stort antal originale arkade- og konsolspil fra 1980′erne og frem til i dag.

Vroum! Vroum! er både en traditionel udstilling, der viser spiltemaet i tekster, billeder og filmklip, men det er også en interaktiv udstilling, hvor publikum selv kan prøve de gamle spil. En autentisk - og for nogle også nostalgisk - spiloplevelse er i vente, når stemningen på Danmarks Mediemuseum bliver omdannet til burgerbar anno 1986.

Gensyn med gamle klassikere
Udstillingen vil bl.a. byde på et gensyn med de gamle arkadeklassikere Pole Position (1982), Out Run (1986) og Daytona USA (1993). Desuden kan publikum opleve adrenalinsuset i Claude Lelouch ‘ myteomspundne kultfilm C’etait un Rendezvous fra 1976, hvor han drøner gennem Paris’ gader.

Farlige spil?
Udstillingens fokus er på spillene og de entusiastiske asfaltdrømme, de er udtryk for, men den problematiserer også spillenes indflydelse ved at placere bilspil i debatten om “de skadelige videospil”, som oftest retter sig mod voldelige skydespil. Her trækker udstillingen på nyere tysk forskning, der viser, at bilspil kan påvirke trafikanters risikovillighed.

Samarbejdspartnere
Udstillingen er tilrettelagt i samarbejde med Spilmuseet i Ikast, som har verdens største samling af arkademaskiner, www.spilmuseet.dk

Fakta om udstillingen:

Titel: Vroum! Vroum!
Periode: 3. april - 9. august 2009
Sted: Danmarks Mediemuseum - Brandts - Brandts Torv 1 - 5000 Odense C - Tlf. 6520 7000
Billetpriser og åbningstider: Se museets hjemmeside: www.brandts.dk