X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Udstilling


Tryk på den enkelte udstilling markeret som en blå kasse, for mere information om udstillingen eller se en oversigt over alle Spilmuseets forskellige originale museum/soeg?platform=23&b=1&vis=2&_submit=1 eller titler til platformen:

Turbo Grafx 16


(PC Engine)

NEC 1987

Mens NES var den dominerende konsol på markedet, gik den japanske hardwareproducent NEC og den japanske spiludvikler Hudson sammen, og producerede konsollen PC Engine. Maskinen var teknisk imponerende og i et lille, elegant design, der sammen med gode spil især gjorde platformen populær i Japan, hvor den levede meget længe. I USA tabte PC Engine snart kampen mod Super Nintendo og Mega Drive, mens den aldrig blev officielt udgivet i Europa.

PC Engine er med sin 8 bit-hovedprocessor og 16 bit-grafikprocessor en slags hybrid mellem de to konsolgenerationer. Generelt ligger spillene dog teknisk tættest 16 bit-konsollerne. PC Engine var den første konsol der fik en cd-udvidelse, som i øvrigt blev en stor succes - i modsætning til andre tidlige cd-spil var de endda generelt gode. De mindre imponerende tekniske aspekter indebærer mangelfuld AV-udgang og kun én controller-port.

Nutidens berettigelse for PC Engine skal især findes i det solide udvalg af klassiske 2d-platformspil og især 2d-skydespil. Disse tæller blandt andet Bonk-serien, Parasol Stars og Star Soldier-serien.
PC Engine

Populære spil til PC Engine


# Titel Udvikler Udgiver Udgivelse
1.
R-Type
Irem Hudson 1989
2.
Ninja Warriors
Taito Taito 1989
3.
Fantasy Zone
Interchannel Interchannel 1988
4.
Altered Beast
- Interchannel 1989
5.
Klax
- Tengen 1990
6.
Power Drift
- Asmik Ace 1990
7.
Dragon Spirit
Namco Namco 1988
8.
Gunhed
Compile Hudson 1989
9.
Mr. Heli
- Irem 1989
10.
Bomberman '93
Hudson Hudson 1992