X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Udstilling


Tryk på den enkelte udstilling markeret som en blå kasse, for mere information om udstillingen eller se en oversigt over alle Spilmuseets forskellige originale museum/soeg?platform=23&b=1&vis=2&_submit=1 eller titler til platformen:

PlayStation 3


Sony 2006

Efter at have totaldomineret to konsolgenerationer, lignede det en gentagelse med PlayStation 3, da Sony inkluderede Blu-ray-understøttelse. Imidlertid blev det med Xbox 360s tidligere lancering til en lige kamp med Microsoft - og begge slået stort af Wii. Kun Blu-ray-formatet blev en decideret sejr. Sony forsøger nu også at appellere til det nye casual-publikum med Move.

Teknisk er PlayStation 3 baseret på den otte-kernede Cell-processor, der er lavet i samarbejde mellem Sony, Toshiba og IBM. De første modeller var derudover fyldt med en lang række forskellige tekniske funktioner, såsom bagudkompabilitet og Linux-understøttelse. Flere af disse blev skåret væk for at holde prisen nede på senere modeller.

Frataget sin tidlige dominans på markedet, har de fleste tredjepartsudviklere udgivet deres spil til flere platforme, og PlayStation 3 har dermed ikke nær så stærkt et spiludvalg som forgængerne. Udover Metal Gear Solid 4 er det stort set kun Sonys egne spil der er væsentlige eksklusive titler. Blandt disse er tilgengæld solide succeser som Uncharted-serien, Motorstorm og God Of War III, samt kritikerroste spil som Heavy Rain og LittleBigPlanet. Værd at bemærke er også fanfavoritter som Valkyria Chronicles og Demon’s Souls.
PlayStation 3

Populære spil til PlayStation 3


# Titel Udvikler Udgiver Udgivelse
1.
Metal Gear Solid 4: Guns Of The Patriots
Kojima Productions Konami 2008
2.
LittleBigPlanet
Media Molecule Sony 2008
3.
Assassin's Creed
Ubisoft Montreal Ubisoft 2007
4.
Grand Theft Auto IV
Rockstar North Rockstar Games 2008
5.
Grand Theft Auto V
Rockstar North Rockstar Games 2013
6.
Final Fantasy XIII
Square 1 Square Enix 2009
7.
Heavy Rain
Quantic Dream Sony 2010
8.
Resident Evil 5
Capcom Capcom 2009
9.
Valkyria Chronicles
Wow Sega 2008
10.
Killzone 2
Guerrilla Sony 2009