X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Udstilling


Tryk på den enkelte udstilling markeret som en blå kasse, for mere information om udstillingen eller se en oversigt over alle Spilmuseets forskellige originale museum/soeg?platform=23&b=1&vis=2&_submit=1 eller titler til platformen:

Lynx


Atari Corp. 1989

Samme år som Nintendo udgav deres Game Boy, udgav Atari deres Lynx. En håndholdt spillemaskine, der er Game Boy overlegen på de fleste punkter, men som alligevel fejlede - primært grundet Nintendos effektive markedsføring og bedre spilkatalog. Lynx hed oprindeligt "Handy", og blev udviklet af Epyx, der nok er bedre kendt for Summer Games og Winter Games-spillene. I 1987 købte Atari rettighederne til Lynx. En interessant detalje er, at Amiga, der på daværende tidspunkt var den største konkurrent til Ataris tilsvarende computere, blev brugt som udviklingsplatform til Lynx.

Maskinen er bygget op omkring to 16 MHz 8-bit hovedprocessorer, en co-processor til tungere matematiske beregninger, 64 kilobyte RAM og en 16-bit grafikchip, der kan præstere en opløsning op til 160x102 pixels i 16 farver. Teknisk set var Lynx en suveræn håndholdt konsol for sin tid og blev først overgået mange år senere.

Lynx havde to innovative funktioner, som Nintendo først indførte med Game Boy Advance: en belyst skærm og muligheden for at sammenkoble med Jaguar på samme måde, som Game Boy Advance kan kobles til GameCube. En interessant designmæssig detalje er, at Lynx kan bruges ligeligt af både venstre- og højrehåndede spillere.

Spiludvalget til Lynx er mindre imponerende, men der er dog flere velkendte navne iblandt. Eksempler herpå er California Games, Lemmings og Ninja Gaiden er eksempler herpå. Der er naturligvis også en række udmærkede konverteringer af Ataris succesfulde arcadespil fra dengang såsom Rygar, Klax og Paperboy.
Lynx

Populære spil til Lynx


# Titel Udvikler Udgiver Udgivelse
1.
California Games
- Atari Corp. 1989
2.
Klax
Atari Corp. Atari Corp. 1990
3.
Paperboy
- Atari Corp. 1990
4.
RoadBlasters
- Atari Corp. 1990
5.
Xenophobe
- Atari Corp. 1990
6.
Robotron: 2084
Williams Williams 1991
7.
Shanghai
- Atari Corp. 1990
8.
Checkered Flag
Atari Corp. Atari Corp. 1991
9.
Ninja Gaiden
Tecmo Atari Corp. 1991
10.
Slime World
- Epyx 1990