X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Udstilling


Tryk på den enkelte udstilling markeret som en blå kasse, for mere information om udstillingen eller se en oversigt over alle Spilmuseets forskellige originale museum/soeg?platform=23&b=1&vis=2&_submit=1 eller titler til platformen:

Game.com


(Game.Com)

Tiger 1997

Efter at have produceret bipspil i årevis, forsøgte det amerikanske legetøjsfirma Tiger i slutningen af 90'erne at tage konkurrencen op med den forældede Game Boy. Firmaet produceret en håndholdt konsol og red med på Dot Com-bølgen ved at kalde maskinen for Game.Com. Der var dog mere til maskinen end bare spil. Som navnet antyder kunne den også bruges til at browse på internettet og checke mails. Dertil kom en række PDA-lignende funktioner som en kalender. Som mange udenforstående utvivlsomt havde spået, så blev Game.Com aldrig nogen succes og forsvandt fra markedet få år efter.

Teknisk var Game.com på den ene side totalt forældet og på den anden side nyskabende. Det forældede består i maskinens ydeevne, der er baseret på en gammeldags Sharp 8 bit CPU og kan vise sølle fire gråtoner i 200x160 - ikke meget anderledes end den ti år ældre Game Boy. Det opfindsomme bestod primært i maskinens adgang til internettet og den trykfølsomme skærm, som Nintendo nu bruger tilsvarende i deres DS.

Et af hovedproblemerne med Game.Com var, at der simpelthen ikke var ret mange spil til platformen. Flere af de store firmaer var ellers interesserede og blandt andet Sega leverede en håndfuld spil. Titler som Duke Nuke'm og Resident Evil 2 var også velklingende navne at have ombord. Sågar var en konvertering af Konamis Castlevania: Symphony Of The Night under udvikling, men det projekt blev opgivet, som konsollen floppede.
Game.Com

Populære spil til Game.Com


# Titel Udvikler Udgiver Udgivelse
1.
Resident Evil 2
- Tiger 1998
2.
Sonic Jam
- Tiger 1998
3.
Frogger
- Tiger 1999
4.
Fighters Megamix
- Tiger 1998
5.
Monopoly
- Tiger 1999
6.
Lights Out
- Tiger 1997
7.
Wheel Of Fortune
- Tiger 1997
8.
Batman & Robin
- Tiger 1997
9.
Jeopardy!
- Tiger 1997
10.
Tiger Casino
- Tiger 1997