X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Spilmusikere og deres bands


Svar
KTCKTCSkrevet 18/07-16 11:03, rettet 18/07-16 12:17 
Jeg har i mange år sat pris på spillenes soundtracks, helt fra 8-bit C64 og Amstrad over 16-bit, hvor jeg må indrømme at det var Amigaen, med dens 4 lydkanalers samples, som for alvor fik mine øjne op for området, ikke mindst fordi jeg selv kunne lege med trackere og komponere mine egne numre, eller lave parodier på eksisterende musikmoduler.
Over tiden er jeg dykket længere og længere tilbage, og sætter voldsomt pris på en del arcade og konsol relaterede soundtracks i dag. Det har dog primært været de instrumentale og synthesizer-prægede soundtracks, som har fanget mig, men har også strukket mig en del den anden vej, hvor jeg også sætter stor pris på soundtracks fra blandt andet CastleVania - Symphony of the Night, Rez, Silent Hill serien, Jet Set Radio, Jet Set Radio Future, Gitaroo Man, Halo.
Helt generelt har jeg dog mest respekt for de soundtracks, som bliver genereret på hardwaren selv, og ikke bare streames fra en CD eller MP3, så det vil sige stort set alt det, der kom før CD-ROM-baserede spil.

Nå, men til sagen :)
Jeg er lige blevet opmærksom på, at spilmusik-skabere fra mange japanske spilfirmaer rent faktisk gik sammen i deciderede bands, hvilket jeg faktisk aldrig har været klar over, ligesom jeg heller ikke har set det så meget som nævnt herinde, på trods af at jeg ved, at mange af jer også sætter pris på musikken.

Det er specielt bands som S.S.T. Band (Sega Sound Team), der har lavet koncerter med live udgaver af musikken fra f.eks. Out Run, After Burner og Space Harrier, som bliver udført at de oprindelige spilmusikere, der er helt mindblowing for mig. Jeg ved godt at de gamle japanske udviklere ofte ikke er så "nørdede" som vestens, men at de rent faktisk gik sammen i et band og spillede musikken på "rigtige" instrumenter er da for vildt!

Men det var ikke kun SEGA, som havde/har in-house bands, for der var også eksempler som Alph Lyla (Capcom), The Black Mages (Square Enix), Konami Kukeiha Club (Konami) og Zuntata (Taito).

I disse tider er der mange, som fortolker og instrumenterer soundtracks fra de klassiske retrospil, men det er jo noget helt andet, når det er de oprindelige folk, og at det i mange tilfælde rent faktisk eksisterede i den tid, hvor spillene var fremme, og på ingen måde lød som rigtige instrumenter.

Hvad kender/nyder I at høre af disse orkestre, eller er dette også helt nyt for jer?

EDIT: Night, sgu' da... Mere kaffe!
A small cog? Now that you mention it, I know a puzzle about an object that almost fits that description.
SumezSumezSkrevet 18/07-16 12:02 
Falcom's svar på Zuntata :P

https://www.youtube.com/watch?v=dhO37PCNAu0
Spis sundt og tro på dig selvSpiller nu: Toki, Tetris Effect, Shadow Tower: Abyss
OdinOdinSkrevet 18/07-16 12:11, rettet 18/07-16 12:14 
Jeg er også selv fan af Black Mages, Zuntata, S.S.T Band og Kukeiha (Alpha Lyla kendte jeg ikke, så tak for dén anbefaling). Derudover æder jeg stort set alt hvad Akira Yamaoka laver.

Udover de nævnte er der også Falcom Sound Team jdk (fra Nihon Falcom, som nok bedst er kendt fra Ys-serien), Gamadelic (som er Data Easts inhouse-band - også en personlig favorit), Og hvis du er til Rez og Mizuguchi, så bør du da også checke hans band, Genki Rockets, ud. SNK Sound Team (også kendt som SNK Shinsekai Gakkyoku Zatsugidan) var lidt mere løst knyttet, men stadig værd at samle op på. Nobuo Uematsu stiftede i øvrigt bandet Earthbound Papas efter Black Mages blev opløst, så dem bør du også klart checke ud.

Og så er der naturligvis et væld af små husorkestre blandt de vestlige spiludviklere, men de er stort set allesammen fra en tid hvor chiptune-kompositioner var en saga blot, og det er trods alt en helt anden lyd end den du søger (fornemmer jeg). Min forkærlighed ligger også mest i 80'ernes og 90'ernes japanske arkade- og konsol-kompositioner. Af en eller anden grund har de fleste shoot 'em ups helt forrygende funky og jazzede soundtracks som jeg kan lytte til igen og igen.
KTCKTCSkrevet 18/07-16 12:11, rettet 18/07-16 12:17 
Sumez: Fedt, tak for linket. Det oser jo af stemning, selv om det ikke er et nummer jeg kender i forvejen :)
A small cog? Now that you mention it, I know a puzzle about an object that almost fits that description.
KTCKTCSkrevet 18/07-16 12:28 
Gamadelic var jeg faktisk ikke faldet over, men har også lidt svært ved at finde links til deres fortolkninger af nogle af mine favorit Data East spil: Midnight Resistance, Windjammers og Magical Drop.
Det er selvfølgelig heller ikke alle slags spilmusik, der decideret egner sig til at blive udført på instrumenter.

Jeg må lige se lidt på Genki Rockets, kan jeg fornemme. Jeg har faktisk Child of Eden, men soundtracket fra det har slet ikke bidt sig fast på samme måde som Rez :)

I spil med streamet musik (CD, mp3, whatever) er jeg som udgangspunkt meget mindre interesseret i at udforske bandet bag, da deres bedste version og største hits for det meste er i den optimale version i spillene.
A small cog? Now that you mention it, I know a puzzle about an object that almost fits that description.
OdinOdinSkrevet 18/07-16 12:34 
Gamadelic har udgivet følgende plader:
http://vgmdb.net/search?q=gamadelic
VGMDB.net er i øvrigt en knaldgod og meget udførlig ressource til den slags, i tilfælde af at du ikke allerede har bookmarket den. ^_^
KTCKTCSkrevet 18/07-16 12:37 
Jeps, det eneste jeg mangler er bare at kunne høre numrene. Om det så bare er en smagsprøve, så kan jeg i det mindste høre om det holder :)
A small cog? Now that you mention it, I know a puzzle about an object that almost fits that description.
KTCKTCSkrevet 18/07-16 12:47 
Et par ret fede arrange numre fra SST Band:

Splash Wave: https://youtu.be/vgu7MflmdoY
Space Harrier: https://youtu.be/0tq4JID7usI
A small cog? Now that you mention it, I know a puzzle about an object that almost fits that description.
ExceptionExceptionSkrevet 19/07-16 00:14, rettet 19/07-16 01:19 
Om han var medlem af Konami's inhouse-band, eller freelance ved jeg ikke, men Mutsuhiko Izumi's musikalske kontribution til Turtles In Time Arcade (1991), er endnu ikke overgået af nogle efterfølgende titler i serien IMO.

https://www.youtube.com/watch?v=wwmLvOQwnRI&...6287155FC8B8&index=2

Derudover er der også Tohru Iwao - http://vgmdb.net/artist/2158 - som jeg personligt synes er mega fed på en spade. Hør blot den lille "gemstone" (hjælper hvis du kan li' Megaman naturligvis).
https://www.youtube.com/watch?v=n_f2dMDQkQQ
Besidder du de respektive 8-bit tracks kan du høre at han er meget tro mod kildematerialet i hans rendering af de forskellige "boss battle" melodier. :)

Beklager hvis det er deciderede gamer bands du leder efter. Der er jeg ikke så skrap. :)
Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig