Dansk spilhistorie på KB


Nyhed
Spilmuseet står for en udstilling om dansk spilhistorie på Den Sorte Diamant i København søndag den 20. september. Udstillingen er en del af fejringen af Diamantens 10 års jubilæum, hvoraf der på dagen er åbent hus og Det Kongelige Bibliotek fremviser dele af den danske kulturarv, som der skal sættes fokus på bevaringen af.

Danmark begyndte at producere spil i begyndelsen af 80'erne, og siden da har der været danske bagmænd eller danske fingeraftryk på en lang række væsentlige spiltitler. Fra de tidlige 90'ere kendes især Skærmtrolden Hugo, der i årevis var fast fredagsunderholdning i fjernsynet både i Danmark og adskillige andre lande. I dag eksisterer der en stor dansk spilindustri, hvor især Hitman-spillene markerer sig internationalt og sælges i millioner af eksemplarer.

Spilmuseet arbejder på at registrere, finde og udstille alle danske computerspil, konsolspil og arcadespil, for at bevare og tilgængeliggøre denne del af dansk kulturhistorie i orginale, spilbare versioner for eftertiden. En del af dette arbejde kan ses i udstillingen på Den Sorte Diamant, hvor Spilmuseet i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek stiller op med spilbare udgaver af klassiske danske spil som The Vikings, Tiger Mission, Sword Of Sodan, Battle Squadron og Hugo.

Se meget mere om dansk spilhistorie.