X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Erfaring med dæmpning af blæserlarm


Svar
dRxLdRxLSkrevet 13/08-09 17:41, rettet 13/08-09 21:22 
Som jeg skrev jeg ville gøre i harddisk opgraderingstråden (http://www.playright.dk/forumemne.php?id=29364#413149), har jeg nu forsøgt at gøre noget ved larmen fra min xbox. For bedre at kunne vurdere resultatet har jeg løbende optaget støjen med en ekstern mikrofon fra en konstant afstand fra maskinen (ca. 10 cm). Det vigtige er ikke hvor meget de forskellige filer larmer, men om der er forskel på dem.

Først larmen fra den umodificerede maskine:
http://playright.dk/tmp/drxl/360larm/1.m4a

Derefter skiftede jeg den oprindelige blæse med en "Whisper fan" (købt her: http://www.konsol-chips.dk/product.asp?product=665 ) og optog igen:

http://playright.dk/tmp/drxl/360larm/2.m4a

Jeg synes godt man kan høre at lyden har ændret sig, men den er stadig omkring lige høj.

Så googlede jeg lidt og fandt dette indlæg:
http://www.avforums.com/forums/xbox-360/432540-xbox-360-cooling-noise-reduction.html

Så jeg skildte dyret ad igen og satte en papskive der adskildte lufstrømmene og formede luftstrømmen ved at lukke af med en del gaffatape.
Og det hjalp faktisk:
http://playright.dk/tmp/drxl/360larm/3.m4a

Man kan stadig godt høre at maskinen er tændt, men i det mindste har jeg opnået fremskridt.
Mit råd til dem der ønsker at støjdæmpe deres maskine er derfor i første omgang at gå ind og forme luftstrømmene med pap og gaffatape, før man bruger penge på nye blæsere.

Der er yderligere to tiltag jeg kan foretage. For det første kan jeg skaffe nogle gummiindlæg til de steder hvor blæseren har kontakt med kabinettet for at dæmpe den mekaniske støj. For det andet kan jeg gå løs med en dremel og fjerne de riste der sidder foran blæserne på kabinettet for at reducere den turbeulensstøj der måtte være samt mindste luftmodstanden.

Det sidste tiltag er dog en smule "invasivt"..., så det skal jeg lige overveje.

edit: Det skal i øvrigt lige nævnes at det er lanceringsmaskine, der på nuværende er langt udenfor alt hvad der ligner garanti. Kunne i øvrigt være komisk hvis mine ændringer er det der endelig udløser RROD på den :-p
SIMDSpiller nu: Pokémon Ultra Moon, Pokémon Omega Ruby, Pokémon HeartGold
dRxLdRxLSkrevet 15/08-09 17:54 
Så fik jeg sat vifterne i spænd inde i kabinettet med 4 styk gummi O-ringe. Derefter var der stort set kun den aerodynamiske susen tilbage.

Så jeg gik i gang med dremlen og skar et fint stort hul på bagsiden af min xbox 360. Det hjalp på den måde at lufstrømmen er mærkbart forbedret, men larmen er måske blevet en anelse kraftigere, i og med at der ikke er så megen dæmpning på de lyde der kommer inde fra boksen.

Om ikke andet har lyden ændret karakter fra en brummen til en susen. Jeg er ikke helt utilfreds, men det har heller ikke været nogen overvældende success og er mere eller mindre løbet tør for idéer til hvad jeg kan gøre...
SIMDSpiller nu: Pokémon Ultra Moon, Pokémon Omega Ruby, Pokémon HeartGold
KonsolkongenKonsolkongenSkrevet 15/08-09 20:35 
Har du mulighed for at tage billeder?
Spiller nu: Phantasy Star IV
dRxLdRxLSkrevet 15/08-09 21:51 
Af hullet i bagsiden af min xbox som der kommer blåt lys af, eller måden hvorpå jeg har tapet det hele til indvendigt?
SIMDSpiller nu: Pokémon Ultra Moon, Pokémon Omega Ruby, Pokémon HeartGold
KonsolkongenKonsolkongenSkrevet 15/08-09 22:54, rettet 15/08-09 22:55 
Jeg tænkte på det hele. Jeg ved ikke noget om den slags selv, men der er en del herinde der går op i PC osv. hvor støjdæmpning vidst er meget normalt. De ville nok have nemmere ved at hjælpe hvis de kunne se hvordan du havde lavet det.
Spiller nu: Phantasy Star IV
KillerBean2KillerBean2Skrevet 15/08-09 23:59 
Det gode ved en PC er at man som regel kan sætte større blæsere i og køre dem med færre omdrejninger. Det er nok bare lidt svært at gøre på en 360'er :)
AV Intelligent Terminal
CenobiteDKCenobiteDKSkrevet 16/08-09 23:23 
Eftersom garantien udløb for nogen tid siden på min launchbox, turde jeg godt skille den ad og forbedre airflow ligesom dRxL, og en masse andre, har gjort.

Om maskinen direkte er blevet mindre støjsvag ved jeg ikke, men det kan næppe være en dårlig ting at slippe af med lidt varme :-)

Jeg har taget billeder, se dem på flickr linket herunder.
Jeg brugte gennemsigtig tape, så det er ik helt så nemt at se.

X360 improved airflow @ flickr
Spiller nu: Fez, Legend Of Zelda, The: S..., Gears Of War 3
dRxLdRxLSkrevet 17/08-09 15:31 
CenobiteDK>
...

Det Cenobite har lavet ligner meget min xbox indvendigt. Med den undtagelse at jeg har brugt sort Gaffer-tape.

Efter jeg har skåret bagenden af mit xbox kabinet er det ret tydeligt at luftsrømmen er merkant forøget. Denne forøgelse i luft-flytte kapacitet, vil jeg senere forsøge at udnytte ved at sætte en skydemodstand på hver af de to blæsere og få dem justeret ned i hastighed til et leje hvor de stadig køler tilstrækeligt men ikke larmer så meget.
SIMDSpiller nu: Pokémon Ultra Moon, Pokémon Omega Ruby, Pokémon HeartGold
Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig