X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Live your game!


Svar
SkyblazeRSkyblazeRSkrevet 26/05-06 03:50, rettet 26/05-06 22:25 
Min tanke med emnet her er at folk kan give udtryk for deres spilentusiasme i både visuelle og soniske retninger. En sund kreativ legeplads at have ved siden af de normale debatter om spilfirmaer, spilkoncepter, spildesign, spilmekanik, grafik, æstetik, lyd m.m... for ikke at glemme *de få* evighedstråde... ;p

Det kunne være spændende at opleve mangfoldige bidrag i tråden - uanset platform - igennem musik, video, billeder eller andet. Ikke kun indenfor elektroniske kreationer, men fx også spilkostumer og tegninger. Alle kan bidrage når som helst med EGNE kreationer. Det gør tråden langt mere unik, end bare at poste til andres.

Bidrag skal selvfølgelig kunne fremvises her i tråden, enten direkte med billeder eller links til det, man har lavet, så det kan ses, høres eller downloades.

Man kan jo samtidig eventuelt komme ind på hvordan det pågældende er lavet – hvilket software, hardware, værktøj o.a. der er brugt.

For at lægge ud med det første bidrag...

Windows XP spiltemaer (inkl. link til fuld opløsning af desktop)

Det er ingen kunst at installere et XP-skin og indsætte en baggrund på skrivebordet - men det er næsten en kunst at udforme systemet efter egen smag (en af herlighederne ved XP). Jeg har lagt vægt på en del forarbejde, inden jeg for alvor begyndte at pille ved æstetikken. Først ved at skrælle XP for - mit vedkommende - unødvendige brugerfunktioner og ressourcekrævende baggrundsprocesser og meget andet. Det skal jeg ikke udspecificere her, for det kan gøres på mange måder, og er et minefelt, hvis man ikke tager sine forholdsregler - skulle noget gå galt. For mere forståelse af XP's indretning og optimering heraf vil jeg henvise til en af klodens p.t. mest omfattende XP-optimeringsguider - http://www.tweakguides.com/TGTC.html]XPTC - The Windows XP Tweaking Companion[/LINK]" target="">XPTC - The Windows XP Tweaking Companion. Den er på 166 sider og kan læses - med god tålmodighed! - i en applikation til PDF-filer såsom Acrobat Reader.

Uanset om man har en ny og hurtig computer med XP installeret, er det ingen skade til for de eventyrlystne "computerkunstnere" at dykke lidt dybere. Det kan guiden hjælpe med, selvom den ikke er absolut nødvendig, for at lave nedenstående XP-spiltema. Men den er stærkt anbefalelsesværdig, hvis man vil have det absolut bedste ud af sit system mht hastighed (menuer), sikkerhed og brugerfunktioner (man måske ikke anede eksisterede).

Efter gennemgangen af tweak-guiden kastede jeg mig ud i at få knapper, ikoner, baggrunde, værktøjslinier o.a. i XP til så vidt muligt at matche fx en farvepallette i menuer, stil og design fra et spil. Resident Evil 4 er manges største spiloplevelse i 2005 - ikke mindst min egen - så det spil blev naturligvis mit udgangspunkt til det første XP-spiltema.

Udformningen har krævet en del software, bl.a. Capcoms eksklusive RE4-desktop, der kun udkom i Japan (kan bestilles og downloades i én japansk webshop, jeg ikke husker navnet på, men jeg kan finde ud af det for interesserede). Den gør i hvert fald skrivebordet langt mere interessant end en normal baggrund. Software jeg ikke har kunnet være foruden til formålet, er fra http://www.stardock.com]Stardock[/LINK]" target="">Stardock - vel verdens førende og mest respekterede udvikler indenfor værktøjer til XP-temaer, skins, ikoner, desktop-optimeringer m.m.

http://www.stardock.com/products/windowblinds/]WindowBlinds[/LINK]" target="">WindowBlinds 5.0
http://www.iconzone.com/]IconPackager[/LINK]" target="">IconPackager 3.0

Resident Evil 4 XP Theme:

WindowBlinds http://www.wincustomize.com/ViewSkin.aspx?SID=1&SkinID=5078&LibID=1]Inspirat FullStart V2[/LINK]" target="">Inspirat FullStart V2 (skin - alle eksempler)
IconPackager "Utopia (Obsidian)" (ikoner - alle eksempler*)

Eksempel #1
http://i13.photobucket.com/albums/a295/SkyblazeR26/re4_desktop_theme2.jpg]Live your game![/LINK]" target="">Live your game!

RE4-skrivebordet i sin helhed med Leon S. Kennedy-figur og El Gigante-baggrund. Bemærk uret i toppen og musikprogrammet http://www.winamp.com]Winamp[/LINK]" target="">Winamp (v5.12) i dock-position (en feature jeg er faldet pladask for, da den er ret blæret). Menu-knappen oppe ved Leon giver adgang til en række desktop-funktioner (se #2 for beskrivelse). Under Leon angives tilbageværende plads på drev C, og systemets brug af hukommelse. Det er da en lidt blæret gimmick inspireret af spillet, hva'? Synes jeg i hvert fald selv første gang jeg så funktionen. Jeg vil rigtigt gerne have fundet en måde at ændre den til andre drev, da C er mit systemdrev, som jeg ikke fylder noget skrald på (har drev F til det :)).

* På værktøjsliniens hurtigtstart-genveje i eksempel #1 og #4 vises fejlagtigt ikonerne fra "Raiden III"-temaets ikonpakke "FauxS-XP (Ruby) V1.5" (ændrer ved senere lejlighed).

Eksempel #2
http://i13.photobucket.com/albums/a295/SkyblazeR26/re4_desktop_theme3.jpg]Live your game![/LINK]" target="">Live your game!

Ved tryk på Menu-knappen fås adgang til temaets desktop-funktioner: desktop (rullevindue til genveje på skrivebord), character (skift mellem RE4-spilfigurer), movies (trailers til spillet - har fjernet knappen da den kræver netadgang), wallpaper (skift mellem RE4-baggrunde) og link (til Capcoms japanske site og undersider).

Eksempel #3
http://i13.photobucket.com/albums/a295/SkyblazeR26/re4_desktop_theme4.jpg]Live your game![/LINK]" target="">Live your game!

Den transparente effekt opnås her igennem Winamp - nu i udfoldet størrelse - som har en række indstillinger for alpha-blending. Det brugte Winamp-skin er Multipass med standard-farvetema.

Eksempel #4
http://i13.photobucket.com/albums/a295/SkyblazeR26/re4_desktop_theme.jpg]Live your game![/LINK]" target="">Live your game!

Skift af figur til Ada Wong og baggrundstema med Chainsaw Killer (min absolutte favoritkombination). Resterende figurer er Ashley Graham og Luis Sera, samt en baggrund med Bitores Mendez.

Ovenstående tema har jeg kørt med siden december 2005, og jeg vil gerne bygge videre på det ved tid og lejlighed. Men som altid kan forandring fryde, så den skete med Raiden III (ikke fordi treeren er et klassespil, men fordi jeg har stor respekt for Raiden-serien generelt, da det første spil var min introduktion til vertikale shmup-spil i arcaden - og dette tema sørger for at jeg ikke glemmer det!).

Raiden III XP Theme:

WindowBlinds "http://www.wincustomize.com/ViewSkin.aspx?SID=1&SkinID=5641&LibID=1]Ecliz[/LINK]" target="">Ecliz" (skin - eksempel #1)
WindowBlinds "Ecliz_compact" (skin - eksempel #2)
IconPackager "http://www.wincustomize.com/ViewSkin.aspx?SID=1&SkinID=818&LibID=2]FauxS-XP (Ruby) V1.5[/LINK]" target="">FauxS-XP (Ruby) V1.5" (ikoner - delvist eksempel #1, fuldt ud eksempel #2)

Eksempel #1
http://i13.photobucket.com/albums/a295/SkyblazeR26/raiden_desktop_theme.jpg]Live your game![/LINK]" target="">Live your game!

Det brugte skin Ecliz er ret nyt og udnytter WindowBlinds (v5.0) "per pixel borders"*. Det giver en dynamisk transparent effekt, der skifter afhængig af vinduers, menuers og software-brugerfladers placering i skærmområdet (noget i den stil - jeg bruger aldrig et skin mere der ikke understøtter denne feature). Den effekt kan nemt forveksles med Winamps alpha-blending, men de arbejder uafhængigt af hinanden. Der er masser af justeringsmuligheder.

* Per-pixel skinning requires your drivers to at least claim to support the SB_PIXEL_ALPHA flag in the SHADEBLENDCAPS structure. (Stardock)

Eksempel #2
http://i13.photobucket.com/albums/a295/SkyblazeR26/raiden_desktop_theme2.jpg]Live your game![/LINK]" target="">Live your game!

Det tema er begyndt at "gro på mig" (vist en amerikaniseret oversættelse af begrebet ;)), så det skifter jeg ikke ud lige med det samme. Farvetemaet i Winamp er Heavy Red Black. Bemærk navneændringen af P:R-mappen (var enormt i tvivl om hvad emnets overskrift skulle være...).

Der er et utal af kombinationer med de her temaer. Er nogen interesseret i vide mere, er disse velkomne til at kontakte mig. Jeg er også åben overfor "udfordringer". Forslå et spiltema og jeg skal prøve at sammensætte noget unikt.

EDIT: I Resident Evil 4 XP Theme en note * tilføjet efter beskrivelsen af RE4-temaets Eksempel #1 om brug af forkert ikonpakke her og i Eksempel #4 (der desuden var angivet forkert som #3).

EDIT2: I Raiden III XP Theme en vigtig bemærkning fra Stardock om "per pixel skinning" - brugt i begge eksempler - tilføjet under temaets Eksempel #1.

EDIT3: I Raiden III XP Theme er Eksempel #2 udskiftet med en opdateret desktop, fordi værktøjsliniens START indholdt ikoner for Luk ned, Log af og Standby fra RE4-temaet. Disse nu mere Raiden-tematiske ikoner er desuden lagt på skrivebordet som genveje.
»In my restless dreams, I see that town... Silent Hill«Spiller nu: Berserk And The Band Of..., Atomic Heart, Bramble: The Mountain K...
DeluxScanDeluxScanSkrevet 26/05-06 12:46 
Rigtig god ide! Er allerede blevet inspireret...
Life is like videogame: It doesn't matter how good you get, you always get zapped in the end.Spiller nu: Battlestations: Pacific, Saboteur, The, Tropico 3
SkyblazeRSkyblazeRSkrevet 26/05-06 22:07, rettet 26/05-06 22:11 
Ville være interessant hvis andre havde mod på at lave de her desktop-spiltemaer (jeg hjælper meget gerne folk på vej i den retning, så bare kontakt mig).

Har opdateret Raiden III-temaets Eksempel #2 - min nuværende desktop - med nyt billede (se EDIT3 for ændringer).
»In my restless dreams, I see that town... Silent Hill«Spiller nu: Berserk And The Band Of..., Atomic Heart, Bramble: The Mountain K...
SkyblazeRSkyblazeRSkrevet 27/05-06 20:44, rettet 27/05-06 20:47 
Det kunne være sjovt at se rygtesmede verden over ende med nyhedsoverskrifter som "Steel Saviour/T-Zwei finally on Dreamcast?!" (bare den sætning i sig selv vil sikkert forvirre dem der ikke fatter en klap dansk :D).

Men jeg må nok hellere tilføje "mock-ups" - bare for god orden skyld, så jeg ikke bliver headhuntet (på den dårlige måde). Nedenstående covers er baseret på originalt artwork, og var først tiltænkt et emne om potentielle Dreamcast-konverteringer. Men de kan jo lige så godt postes her...

http://i13.photobucket.com/albums/a295/SkyblazeR26/steelsaviour_dc_mock-up_01.jpg]Live your game![/LINK]" target="">Live your game!

http://i13.photobucket.com/albums/a295/SkyblazeR26/steelsaviour_dc_mock-up_02.jpg]Live your game![/LINK]" target="">Live your game!

http://i13.photobucket.com/albums/a295/SkyblazeR26/t-zwei_dc_mock-up_03.jpg]Live your game![/LINK]" target="">Live your game!

For to-tre år siden var der en http://www.dreamcast-petition.com]Dreamcast-Petition[/LINK]" target="">Dreamcast-Petition, hvor folk begærede at få dette italiensk-udviklede, Einhänder/R-Type-inspirerede shmup Steel Saviour konverteret til Dreamcast. Fulgte ikke med, så kender ikke udfald og resultater, og har endnu ikke fundet noget herom. Indtil videre er der intet nyt fra udviklerne hos Atlanteq, som lader til at være gået i hi. Steel Saviour var under udvikling i tre-fire år - først under titlen T-Zwei - inkl pludselig forsinkelse, hvorefter det udkom medio 2003 (var ellers planlagt til udgivelse sidst i 2001).

Jeg tror dem har prøvet Steel Saviour er enige i, at det nærmest ligner et kunstnerisk shmup, og oser af kvalitet både i kraft af den tid det har været under udvikling og udviklernes forkærlighed til genren (flere af dem er Amiga-folk/fans). Jeg håber selv at en konsolkonvertering stadig ikke er urealistisk, så lavede de her mock-ups "just for fun" - og måske forvirre og gejle en håndfuld mennesker op, der fortsat holder fast i den tro, at Dreamcast lever endnu, på trods af at mange ikke ved det...

Jeg har de her mock-ups i langt bedre kvalitet og opløsning for interesserede.
»In my restless dreams, I see that town... Silent Hill«Spiller nu: Berserk And The Band Of..., Atomic Heart, Bramble: The Mountain K...
Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig