X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Farvel til Leth - Farvel til tour-magien


Svar
JoachimMAJoachimMASkrevet 07/10-05 16:31 
Jeg har siden jeg var 6 år i 1992 fuldt Touren hvert år og næsten samtlige etaper og det kan ikke beskrives hvor glad jeg har været for Leth som kommentator. Han har virkelig tilført noget til det cykelløb som meget få kommentatorer magter, nemlig en sjæl og dybde der har langt større rækkevidde end bare cykelsporten generelt. Han kunne indkorporere alle myterne og de fantastiske historier naturl... Se hele indlægget
Jo mere du knokler, desto mere skal du lave!
55 emne(r).
1 2 > »

Svar
JoachimMAJoachimMASkrevet 07/10-05 16:31 
Jeg har siden jeg var 6 år i 1992 fuldt Touren hvert år og næsten samtlige etaper og det kan ikke beskrives hvor glad jeg har været for Leth som kommentator. Han har virkelig tilført noget til det cykelløb som meget få kommentatorer magter, nemlig en sjæl og dybde der har langt større rækkevidde end bare cykelsporten generelt. Han kunne indkorporere alle myterne og de fantastiske historier naturligt ind i dækningen.

Jeg var ked af det da Mader ikke skulle kommentere touren mere. Ja, hans dækning var fyldt med fejl og han var måske ikke den store cykelekspert, men man kunne mærke hans lidenskab for løbet og sporten i hans ord. Hans spontane udbrud var, lige meget om de var forkerte eller ej, fyldt med entuasisme og gav løbet noget ekstra. Derudover synes jeg også Mader's stemme er skabt til at kommentere sportsbegivenheder. Jeg føler ikke afløseren Thomas Christensen, har magtet at følge op på Mader.

Jeg er MEGET ked af det over at Leth nu heller ikke skal kommentere touren mere. Jeg vidste godt at Leth ikke ville kommentere touren for evigt, han er trods alt ved at komme op i årene, men at han skal ryge ud på den her måde finder jeg meget beklageligt. Hvad han har skrevet eller ikke skrevet i en bog om hans privatliv mener jeg er fuldstændigt ligegyldigt mht. hans kommentatorjob, og jeg er sindssygt skuffet over at TV2 har givet efter for latterlige debatindlæg i BT og EB, fra folk der slet ikke har læst bogen, men kun brudstykker der er taget ud af sammenhæng.

Jeg er nok en sentimental gammel mand på 19 år, men touren bliver aldrig det samme for mig mere, efter Leth nu er ude af touren. Det er en sørgelig dag for alle sportsnørder med hjertet på rette sted
Jo mere du knokler, desto mere skal du lave!
jaesjaesSkrevet 07/10-05 17:13, rettet 07/10-05 18:58 
Jeg synes, det er fair, at TV2 vil beskytte deres virksomhed. Det er trods alt ikke småting at smugle 46 kilo hash og have sex med to piger under den seksuelle lavalder (den seksuelle lavalder på Haiti vel at mærke).
CronossCronossSkrevet 07/10-05 17:55 
Jeg vil blot sige een ting: Læs bogen, før i hopper med i samklang med pøblen af BT's læsere.
jaesjaesSkrevet 07/10-05 17:59 
Jeg forholder mig til facts fra tv2.dk, men de slører måske sandheden?
JAAJAASkrevet 07/10-05 18:15 
Jeg har det på samme måde. Jeg er kæmpe Tour-tilhænger, og nu bliver det formodentligt aldrig lige så godt igen.
Michael_Michael_Skrevet 07/10-05 18:16, rettet 07/10-05 19:06 
Jeg HAR læst bogen og tro mig, det hjælper ikke på forståelsen.
Han er efter min mening et sørgeligt menneske, som qua sin "kunstneriske" frihed tror der eksisterer et regelsæt som ikke gælder for ham.
Han bliver klogere, og jeg tror historien er langtfra slut for den gode Hr. Leth
HyakotakeHyakotakeSkrevet 07/10-05 18:47 
Er det ikke forkert at snakke om "kriminel lavalder"? Det har da ikke noget med dén at gøre, det har noget med den "seksuelle lavalder" at gøre... men den har måske fået nyt politisk korrekt navn?
jaesjaesSkrevet 07/10-05 18:57 
Hyakotake>
...men den har måske fået nyt politisk korrekt navn?

Nej, ikke mig bekendt, så det må være en fejl af TV2's skribent, og jeg faldt i med begge ben og lagde ikke mærke til det, men tog det i stedet med over i mit indlæg ;)
Søster SalsaSøster SalsaSkrevet 07/10-05 19:22, rettet 07/10-05 19:23 
JMA>
Hvad han har skrevet eller ikke skrevet i en bog om hans privatliv mener jeg er fuldstændigt ligegyldigt mht. hans kommentatorjob,

Helt enig. Jeg har helt klart fornemmelsen af at han er yderst respekteret i Touren og har da bragt interview med mange store stjerner hjem. Jeg glemmer heller ikke en af de sidste etaper i år, hvor folk skrev ind og bad ham om at fortælle anedokterne om, cykelrytter som var gravid etc. Det er jo ligesom, at man skal se Disneys juleshow juleaften... Man skal lige høre dem, selvom man, som jeg har hørt dem de sidste 12 år

Jeg mener dog, at det ville være i orden, at han var blevet* frataget sine officelle forpligtelser (konsultat-jobbet) pga. eventuelle lovovertrædelser.

*nu har han selv droppet det
Don´t touch my pom pom. Kupo! Why does everybody want to touch it, Kupo?
ckruseckruseSkrevet 07/10-05 22:13 
Jørgen Leth ER touren. Jeg opfordrer til boykot fremover!
BifkimBifkimSkrevet 07/10-05 22:17 
Ville også savne Leth, det er ret svært at forstille sig en tour unden ham men på den anden side er det da helt iorden at de skiller sig af med ham når han kan finde på sådan noget.
Spiller nu: Tour De France 2012, Astérix And The Great R..., WarCraft II: The Dark S...
la0sla0sSkrevet 07/10-05 22:21 
Jeg har ikke meget tid, så det må blive kortere og hurtigere, end jeg ønsker det:

Angående TV2 er det mest forstemmende jo ikke, at de trækker sig fordi han har sagt noget der moralsk er imod deres etik/moral. Nej hvis man læser Morten Stigs udtalelser både i aviser og i nyhederne, taler han om "efterdønninger efter den debat der har huseret i medierne, hvor TV2 med disse reaktioner må reagere" (løst citeret/tolket). Altså han fyres fra TV2 ikke fordi det han siger er forkert men på grund af den fokus hans ord får. Det er en svag holdning. Jeg mener det er på BT i kan finde disse udtalelser og i TV2 nyheder kl 19:00 på denne dags dato. Det ligger ikke lagt fra mit fra hukommelsen skabte citat.

Jeg har læst bogen, jeg har set flere af hans film, læst samtalebogen af Leifer med Leth, og læst mandens digte (how is that for street cred?). Anyway, problemet er at de folk der kritiserer bogen føler at de må sværge sig under rindalismens og den fornuftige morals tegn. Jeg vil selv sige følgende om hans seksuelle eskapader, jeg synes de er grove nok, men jeg tror også på at synet på det erotiske og det seksuelle er kulturelt betinget. Alligevel lugter det af kolonialisme, hvilket han ikke lægger skjul. Jeg står ikke med ham på punktet, men jeg kan forstå ham, og synes ikke det er så beskidt (jo han er da lidt en gammel gris), som det gøres til. Men husk, han taler jo om episoder henholdsvis for 10 og 20 år siden. I øvrigt har hans korte og krystaliserede udtryksform måske den ekstra "bonus", at det får en autoritativ betydning, altså "sådan er det". Og "sådan er det" er det også hos Leth men i en betragtende optik. Sådan er det i situationen, NÅR det sker. Det er hans poesi, så at sige. Øjeblikket (for at skrive Leth'sk).

Ydermere omkring hashhandlen. Den kan ikke bringe mit.. i kog. Det er mange år siden. Han skriver noget i retningen af "Jeg har en oplevelse jeg føler jeg må gøre rent bord for. Noget jeg skammer mig meget over. En episode af mit liv, jeg helst ville have jeg kunne skubbe flere år imellem". ALtså er han ikke stolt. Aviserne sluger det, kalder det odiøst narkosmugling (med de konnotationer det har i dag: altså nærmere heroin).

Så kan man til sidst tale om mandens kunstneriske projekt. Leth har altid sat sig selv på spil. Både i sin kommentering af cykling til sine film (se evt. Livet i Danmark eller Det legende menneske ja Haiti uden titel, faktisk alle). Det handler om, at bringe sit selv i spil med kunsten, og ofre sig selv til en vis grad. Hvilket mange ikke tør.

Det forandrer ikke ved at han moralsk kan kaldes anløben mht. unge piger. Det er hvad det er, og jeg tror det er langt mere faceteret end som så (ikke dermed sagt at jeg siger god for den slags).

Jeg håber ovenstående har givet et perspektiv på sagerne. Jeg beklager at tiden ikke er på min side :) og det nok er jappet lidt igennem.

Iøvrigt vil jeg sige, at manden bør hyldes for, at have turdet bringe sporten ind på det episkes scene. Altså turde tale om sporten som et mikrokosmos for livet. Et smukt metaforisk billede. Så er det jo til gengæld underholdende, at se folk få lov at give de slag de nu kan få afløb for, fordi mandens lyst til at se "helte" i cykelløb har gået deres rindalistiske middelmådigheds ideal imod.

:)
Hvad sker der?
JmogJmogSkrevet 07/10-05 22:34 
Hvad betyder "rindalistisk"?

Og nej, det var ikke for at gøre nar af dit ellers udmærkede indlæg - jeg er oprigtigt nysgerrig.
la0sla0sSkrevet 07/10-05 23:15 
Ja det virker unægteligt lidt latterligt at snakke om at have lidt tid og svare, men jeg er gæst og min ven laver lige andre ting, så det går ok:

Rindal er et efternavn. Fornavnet Peter, han startede en debat i 60erne mod kulturradikalismen. Rindal var en funktionær, i hvert fald ikke en kulturperson, der var irriteret over kunsten, som han (måske med rette) fandt snobbet og sig selv nok, og derfor ikke mente folket skulle støtte. Det blev til en langt større debat, hvor rindalisme (i omtrentliggjort form) er kommet til at stå for en holdning om at kunsten skal være til at forstå for folket, den må ikke være noget nær det avantgarde osv. og slet ikke som i kulturradikalismen må have en opdragende rolle, og hvor kunsten ikke bare skal være folkelig og lige at gå til, men også kræve en dannelse. Altså blev det med folk som Rifbjerg på kulturradikalismens side til at handle om kunst skal være lige til eller (hos kulturradikalisterne) ikke kun skal være umiddelbar men krævende og også gerne dannende. Altså at der er en god kunst som kræver en vis form for viden (det lyder negativt) men altså kunst der kræver noget før det kan forstås. SÅ når jeg bruger rindalisme (ligesom Trier, Bier, Fly og Vinterberg i deres åbne brev siger) hentyder jeg til en form for nedskydning af en kunstner der i sit udtryk og i sin poesi generelt har søgt ud over det umiddelbare (omend det ofte er I det umiddelbare han søger). Altså han søger i vores hverdag, men går dybere i den, og på den måde er svær at forstå... kræver mere end umiddelbar læsning OG på sin vis også prøver at sige noget om kunsten samtidigt.

Så nu er min kammerat utålmodig... og jeg til gengæld jævnt utilfred med sidste 1/3.

Håber det giver mening. Jeg har sikker ramt lidt forkert... men men. Jeg skal nok beklage eventuelle fejl, og rette dem.
Hvad sker der?
Michael_Michael_Skrevet 08/10-05 08:43 
la0s>
Men husk, han taler jo om episoder henholdsvis for 10 og 20 år siden.

Mht hans seksuelle eskapader iflg. bogen er det jo blot 8 og 10 år siden. Mange folk reagerer jo nok skarpt netop fordi de har svært ved at tro han ikke benytter sig af samme livsstil også nu.

I øvrigt har hans korte og krystaliserede udtryksform måske den ekstra "bonus", at det får en autoritativ betydning, altså "sådan er det". Og "sådan er det" er det også hos Leth men i en betragtende optik.

Hvis man har sin sti ren, er det helt i orden at se sig selv som universets centrum, og at opfatte sig selv som værende en anelse "over" det hele.
Jørgen Leth har misbrugt ikke blot den tillid som udenrigsministeriet har givet ham, men også sin position som "hvid mand" i et fattigt land.
Kolonitiden var ikke ubetinget herlig, og bør nok næppe forsøges genoplivet selvbestaltet af mennesker som beviseligt ikke kan opføre sig civiliseret.

Og vi ved jo alle at Tour´en døde det øjeblik Jørn Mader forlod studiet.;)
la0sla0sSkrevet 08/10-05 12:02 
Ja jeg beklager med årstallene (det er jo helt lethsk hvis man tænker på hans beskrivelse af århus, som er forkert, og nok skrevet for hurtigt).

Angående det seksuelle, så er det jo sjovt, at intet af dette har været en hemmelighed. Han har jo talt om det før. Men altså med titlen som honorær konsul, den kan han kun forvente ryger. Jeg føler nu heller ikke at han vil genoplive kolonialsimen. Men det er en anden sag. :)
Hvad sker der?
3of193of19Skrevet 08/10-05 15:40 
kr0oZe>
Jørgen Leth ER touren. Jeg opfordrer til boykot fremover!

Jeg opfordrer ogsaa til boykot! Maaske kan de nu finde noget mere spändende at kaste penge efter. Men jeg ser jo ikke tv alligevel, so who cares.
WonderboyWonderboySkrevet 08/10-05 23:22 
Jeg vil søger helt vilt efter hvad Morten Stig Christensen har lavet i sin unge dage om han har røget hash, eller han har været i seng men med med piger under 15 år. og jeg vil søge helt vilt efter hvad chef redaktør har lavet i hans unge dage og det skal komme frem, jeg syndes det er en hetch mod Jørgen Leth som person,og jeg syndes at man skal lave et stomløb med tv 2 og deres laterlig normmer.jeg vil lave en klage til tv 2.ellers gider jeg ikke at se tv 2 mer eller touren farvel tv 2. jeg håber at finde noget på dem begge og og skrive et læsserbrev men i må meget gerne hjælpe mig.
I love monster land
quadquadSkrevet 08/10-05 23:31 
Nu er det jo frivillige 'indrømmelser' - ingen har gravet det frem, endsige interesseret sig for hans eskapader før hans selvbiografi.

Selvfølgelig kan en public service station ikke have en mand ansat, der indrømmer indsmugling af 46kg hash og som har haft sex med en mindreårig, han havde 'autoritet over'. Begge grove forbrydelser, som tv2's i forvejen blakkede ry, ikke vil have påklistret en person tilknyttet til dem.

At det så fjerner den blotte grund til at se Tour de France, er selvfølgelig overordentlig trist. Se blot en etape på Eurosport, og løbet er degraderet til Rønninge rundt.
la0sla0sSkrevet 09/10-05 00:24 
Så kan det måske være han kan få lavet den spillefilm om tour de france han var med til (som second unit instruktør (han stod for alle optagelser af selve løbet)) med Dustin Hoffmann i hovedrollen. Eller måske en anden ;)
Hvad sker der?
CronossCronossSkrevet 09/10-05 08:08 
Ohh ja, det kunne være ekstremt fedt.
Det er den som er beskrevet i Den gule trøje i de høje bjerge, en af de bedste danske bøger om Touren.
RonaldoRonaldoSkrevet 09/10-05 12:21 
Vi er sgu allesammen så superliga og det er vores job at pille dem ned som stiller sig frem. Det er muligt at vi ikke kalder det jantelov mere, men det gør det ikke mindre jantelov.

Det er et samfundsproblem. Det har intet med Jørgen Leth at gøre.
HyakotakeHyakotakeSkrevet 09/10-05 17:12 
Er det et samfundsproblem at lægge udenlandske mindreårige piger ned og smugle hazz? :-)
Zzap!Zzap!Skrevet 09/10-05 18:04 
Ronaldo>
Vi er sgu allesammen så superliga og det er vores job at pille dem ned som stiller sig frem. Det er muligt at vi ikke kalder det jantelov mere, men det gør det ikke mindre jantelov.

Det er et samfundsproblem. Det har intet med Jørgen Leth at gøre.
Arr! Stop nu med det jantelovs pis!!
"Janteloven" er ikke noget der specielt ved Danmark. Der er lande i verden hvor det er langt mindre velset at gøre det bedre end andre, end i Danmark. Der er ingen steder i verden hvor man kan lide en "blærerøv".

Hvis der er en lov der er speciel for Danmark så er det "fjanteloven", som den så fint blev beskrevet i en bagsideklumme i Euroman for nogle år siden.

Den kan kort beskrives som en lov der gør at komplet talentløse, eller middelmådige mennesker, bliver ophøjet til gudestatus fordi offentligheden "kræver" det. Jørgen Leth er om nogen "offer" for den lov.

Derudover har jeg længe haft et negativt indtryk af manden, fordi jeg kender nogen der har været i hans omgangskreds, som har fortalt nogle knap så flaterende historier.
Born to kill space
Michael_Michael_Skrevet 09/10-05 19:07 
Ronaldo>
Vi er sgu allesammen så superliga og det er vores job at pille dem ned som stiller sig frem. Det er muligt at vi ikke kalder det jantelov mere, men det gør det ikke mindre jantelov.

Det er et samfundsproblem. Det har intet med Jørgen Leth at gøre.

Det er simpelthen så usandsynligt dumt at prøve at argumentere for det rigtige i Jørgen Leths ulovlige handlinger på grundlag af manglende tolerance fra resten af befolkningen.
Det er ekstremt dårlig stil. Vågn dog op. Din såkaldte jantelov eksisterer udelukkende i den der ser det.
Mener du oprigtigt, at det Jørgen Leth har gjort bør accepteres, blot fordi store dele af befolkningen har taget ham med fingrene i kagedåsen?
nerosnerosSkrevet 09/10-05 20:16 
Ja helt ærligt det er sgu for dumt af Leth, men vi vidste jo godt hvilket menneske han er. Det kommer ihvertfald ikke bag på mig. Jorden går ikke under af den grund fordi vi ikke ser ham mere på Tv2. Desuden har jeg læst hvad det er for noget han skriver i sin bog, og jeg synes helt klart det er for klamt. På den anden side er han ihvertfald ikke det perfekte menneske, men det stik modsatte som han også kalder sin bog "det uperfekte menneske". Men hvordan definere man også det den slags. Det er da klart, at det vil støde folk, og jeg synes ikke det fedt af ham. Jeg er også ligeglad med hvor mange damer han har lagt ned det behøver han ikke skrive en dum og upassende bog om. Faktisk synes jeg han er lidt af en gammel gris.
Bashful Neophyte
KillerBean2KillerBean2Skrevet 09/10-05 21:57, rettet 11/10-05 18:42 
Han ER en gammel gris!

Personligt har jeg altid fundet hans pladderpoetiske kommentarer under Touren som værende komiske, for ikke ligefrem at sige tåkrummende pinlige. Men det er så nok bare et spørgsmål om smag ;)
AV Intelligent Terminal
RonaldoRonaldoSkrevet 09/10-05 22:45 
Det handler ikke om hvad Jørgen Leth har foretaget sig, og slet ikke hvad han har foretaget sig for 20 år siden.

Han bliver dømt som var vi selv fejlfrie. Hold kæft man alle har lavet noget de fortryder. Vi ved dårligt hvad han har lavet og hvornår men det første vi gør er at hænge manden. Hvem er det lige som er kommet til skade?

Katja Kean er stram
Don Ø er klam
Bjarne Riis er stum
Brian Steen er dum

Amdi P er rig
Pia K er krig
Johnny Cash er sej
Simon Kvamm er mig

Men du’ superliga
med et world cup smile
quadquadSkrevet 09/10-05 23:05 
En offentlig person, som under stort postyr udgiver en selvbiografi, hvor hårde lovovertrædelser offentliggøres; hvorledes det kan forståes som en hetz eller 'hængning' af manden, må vidst stå i det uvisse. Selvfølgelig skal han ekskluderes fra hans officielle stillinger og naturligvis kan en tv-station ikke beholde ham som et ikon og repræsentant for dem.
Ydermere kan den såkaldte jantelov, næppe bruges i situationer hvor gerningen er negativ. Vi piller ham ned fra hans piedestal af kriminalitet?

Det ændrer ikke på manden, at gerninger han har begået for en snes år siden, nu er kommet frem - derimod sætter det ham i et andet lys, som en overeksponeret Nephew-sang ikke kan ændre på.
quadquadSkrevet 10/10-05 00:14 
Med de nye oplysninger, er jeg snart kørt død i at skulle diskutere i denne sag. Hvis det viser sig at indsmuglingen var karry istedet for hash, mener jeg personligt han burde indsættes som Tour-kommentator igen.

19 ikke 17
HyakotakeHyakotakeSkrevet 10/10-05 02:38 
Øh, er EB ikke galt på den?

fra eb:
"Den ændrede forklaring kan vise sig at være særdeles vigtig. Det er nemlig ifølge den danske straffelov ulovligt at udbrede film, hvor mindreårige har sex."

Pigen har jo ikke været "dansk" mindreårig, hverken som 17- eller 19-årig. Hun var (hvis hun VAR 17) mindreårig ifølge Haiti-lov, men hvad har det med dansk straffelov om udbredelse at gøre?
quadquadSkrevet 10/10-05 07:47 
Det drejede sig om udbredelsen af hans film, hvor sexscenen foregår. Har pigen været 17 år, da filmen blev skudt, er der tale om børneporno.

Haitiansk lov er gældende for, om han skal dømmes for sex med en mindreårig.
Michael_Michael_Skrevet 10/10-05 09:38 
la0s>
Men det jeg synes er det ærgelige, er at folk nu ser deres snit til at komme af med deres surheder over manden og hans kunst. Det er det jeg synes der er så underligt, at folk føler som om de har fået hul eller muligheden, og nu skal han baaare have.

Der er jo klare ligheder med Michael Jackson-sagen her. Hvis Jørgen Leths tidligere "værker" er gode nok, vil de også overleve dette. Lidt på samme måde som at selv de mest rabiate Michael Jackson-hadere nok må indrømme, at hans "tidligere" musik ikke forsvinder, en meget grim sag til trods.
JoachimMAJoachimMASkrevet 10/10-05 11:36 
Palmer Eldritch>
Mener du oprigtigt, at det Jørgen Leth har gjort bør accepteres, blot fordi store dele af befolkningen har taget ham med fingrene i kagedåsen?

Taget ham med fingrene i kagedåsen? Er det det du kalder det når han afslører noget om sig selv igennem en bog?

Befolkningen har ikke taget ham med fingrene i kagedåsen - han har selv vist billeder og videoklip hvor han flittigt tager af kagedåsen og derved indrømmet at han langt fra er perfekt.
Jo mere du knokler, desto mere skal du lave!
Michael_Michael_Skrevet 10/10-05 11:41 
Det er vel egentlig irrelevant. Skulle det, at han selv afslører de ubehagelige sider af sin personlighed, retfærdiggøre handlingerne?

Erstat "fingrene i kagedåsen" med noget der ligner "gjort i nælderne". Så ved du hvad jeg mener.
Born2PlayBorn2PlaySkrevet 10/10-05 12:22 
Han gør bare alt det vi andre drømmer om :-D

Vi er alle bare kanon misundelige og så er det IN at være politisk korrekt og hellig nu om dage.

;-)
Swine flu for me and you!Spiller nu: Batman: Arkham Asylum
Zzap!Zzap!Skrevet 10/10-05 12:28, rettet 10/10-05 12:31 
la0s>
En gammel gris: YES! Det er han. Ingen tvivl. Men det jeg synes er det ærgelige, er at folk nu ser deres snit til at komme af med deres surheder over manden og hans kunst. Det er det jeg synes der er så underligt, at folk føler som om de har fået hul eller muligheden, og nu skal han baaare

Ville det ikke virke lidt mærkeligt, hvis jeg for to uger siden havde lavet en tråd om at jeg "egentlig synes at Jørgen Leth er overvurdet"?

Nu skal det siges at jeg kun har set et lille udvalg af hans film, som ikke slog mig som stor kunst, så måske bygger min "talentløs og middelmådig" kommentar på et lidt for spinkelt grundlag.

Ikke desto mindre fatter jeg ikke, at hans kommentering af touren er så populær.
Born to kill space
Michael_Michael_Skrevet 10/10-05 12:30 
Born2Play>
Han gør bare alt det vi andre drømmer om :-D
Vi er alle bare kanon misundelige og så er det IN at være politisk korrekt og hellig nu om dage.
;-)

Håber godt nok dine smileys indikerer en form for sarkasme el. ironi.
Born2PlayBorn2PlaySkrevet 10/10-05 12:44 
Zzap!>
Nu skal det siges at jeg kun har set et lille udvalg af hans film, som ikke slog mig som stor kunst, så måske bygger min "talentløs og middelmådig" kommentar på et lidt for spinkelt grundlag.

Jeg kendte ikke noget til manden overhovedet før han begyndte at lægge sit hashrus kommentatorspor hen over Touren...Åh og så kan han lide at være "nakid in Haiti"
Swine flu for me and you!Spiller nu: Batman: Arkham Asylum
quadquadSkrevet 10/10-05 13:06 
Zzap!>
Ikke desto mindre fatter jeg ikke, at hans kommentering af touren er så populær.

Set i forhold til sammenligningsgrundlaget, var hans kommentering den eneste med en smule faglighed og dybde - på trods af at han til tider kunne fremtræde lidt diffus og usammenhængende. Modsat kommentatorer af fodbold, håndbold, ishockey osv. synes jeg netop han er med til at forbedre oplevelsen af sporten, når den ses i fjernsynet.
HyakotakeHyakotakeSkrevet 10/10-05 13:52 
Lidt på samme måde som Anders Lund Madsen gjorde det værd at tænde for bobslædeløb?
Michael_Michael_Skrevet 10/10-05 13:55 
Eller Asbjørn Riis og Brydning?
quadquadSkrevet 10/10-05 13:59 
Ihvertfald sportsgrene med kommentatorpersonligheder, stærkere end sportens underholdningsværdi.
JoachimMAJoachimMASkrevet 10/10-05 14:01 
Palmer Eldritch>
Born2Play>
Han gør bare alt det vi andre drømmer om :-D
Vi er alle bare kanon misundelige og så er det IN at være politisk korrekt og hellig nu om dage.
;-)

Håber godt nok dine smileys indikerer en form for sarkasme el. ironi.



At leve som en såkaldt "godsejer" med vild luksus, kokke, tjenestepiger og fri adgang til piger på ca. 18 år indtil du dør som 95 årig? Nu fremkommer jeg jo nok som meget "moralsk forkastelig", men helt ærligt så er det da en rimelig fed livsstil, hvis jeg nu skal sige det mildt.

Jeg tror personligt ikke det ville være noget for mig på længere sigt, jeg har andre planer (jeg har nok heller ikke muligheden for det:D ). Men hvis der er noget Jørgen Leth ikke kan beskyldes for at have haft, så er det et kedeligt liv.
Jo mere du knokler, desto mere skal du lave!
Michael_Michael_Skrevet 10/10-05 14:13 
Det var nu ikke min pointe.
Jeg håber de færreste drømmer om at opføre sig som Jørgen Leth.
I en civiliseret verden respekterer man andre mennesker, man udnytter ikke deres (økonomiske) svagheder til egen vinding.
MajorPMajorPSkrevet 10/10-05 17:31, rettet 10/10-05 17:32 
kr0oZe>
Jørgen Leth ER touren. Jeg opfordrer til boykot fremover!

Hørt! - Ingen vil nogensinde kunne komme med de samme historier om løbet, og de gyldne kommentarer som Leth kunne fyre af - gang på gang.
Spiller nu: Project Gotham Racing 3, Madden NFL 06, Elder Scrolls IV, The: ...
nerosnerosSkrevet 10/10-05 18:48 
Som kunstner er Leth god. Det perfekte menneske har altid gjort indtryk på mig. Det må jeg indrømme. Det er en milepæl i videokunst.
Bashful Neophyte
RonaldoRonaldoSkrevet 10/10-05 20:45 
Palmer Eldritch>Jeg håber de færreste drømmer om at opføre sig som Jørgen Leth.

Det kan vel diskutteres hvorvidt Jørgen Leth's opnåelser overgår hans fejltagelser, men altså hvem fanden har ikke lavet noget som de har fortrudt? Du er måske selv så fejlfri at du kan fortælle andre mennesker hvordan de skal opføre sig? Se jeg håber de færreste drømmer om at opføre sig som Peter Lundin og flere som Jørgen Leth. Hvis hashhandel og sex med unge piger er de største forbrydelser en mand har begået, så er det vel rimeligt godt klaret.

I en civiliseret verden respekterer man andre mennesker, man udnytter ikke deres (økonomiske) svagheder til egen vinding.

I den civiliserede verden kaldes det god forretning når man udnytter de svage. Profit er vigtigere end moral. Vi er lige så begærlige og grådige som vi var for tusinde af år tilbage, vi har bare udviklet en pænere facade.

Jørgen Leth er ikke den kriminelle mastermind du gør ham til. Han er en ganske almindelig person som dig og mig.
quadquadSkrevet 10/10-05 20:51 
Som selvfølgelig er skyldig i tre større lovovertrædelser - hvilket de færreste af os, forhåbentlig, har opnået.
Michael_Michael_Skrevet 10/10-05 20:59, rettet 10/10-05 21:09 
Jeg har nu ikke betegnet ham som en kriminel mastermind, blot en sørgelig eksistens som ikke kan se forskel på ret og uret.

Og nej, jeg er selvfølgelig langtfra enig med dig i resten af det du skriver. Din kyniske betegnelse af menneskeracen er dog nok ikke helt ved siden af.
Jeg tror at vi stræber efter at opnå en mere civiliseret opførsel, samtidig med at vi rundt omkring stadig opfører os som barbarer. Der er lang vej endnu, men typer som Jørgen Leth er hverken civiliseret eller barbar.
Lidt midt imellem, lidt afsporet muligvis, men langtfra så harmløs som du gør ham til.
Under alle omstændigheder vil jeg gerne frabede mig at blive sammenlignet bare det mindste med ham.
55 emne(r).
1 2 > »

Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig