Her lige inden Uncharted forhåbentlig endelig får sin debut i biografernes mulm og mørke, kommer Sony med en helt friskopdateret genudgivelse af to af Naughty Dogs PS4 mesterværker.

Naughty Dog er om noget en ankersten for Sony. Deres eminente måde at levere en gribende fortælling er med til at løfte deres oplevelser op over hvad man har kunne forvente for det digitale medie. Med Uncharted 4 tilbage i 2016 leverede de et opus magnum i beretningen om Nathan Drake – et spil som vi på Gamers Lounge også faldt helt og aldeles på halen for (du kan læse Jakob Holms anmeldelse her: https://gamerslounge.dk/uncharted-4-a-thiefs-end-anmeldelse/). Et år efter kom stand-alone spillet The Last Legacy, som vi ligeledes gladelig lappede i os (læs Jonas Plums anmeldelse her: https://gamerslounge.dk/uncharted-the-lost-legacy-anmeldelse/).

Efter lanceringen af PS5 har så godt som alle Sonys store eksklusive titler fået en overhaling og er bragt up to snuff. Nu er turen så kommet til Uncharted 4 og dets sidespring, to spil der – sammen med Last of Us 2 – var monumentale på PS4. Du skal være opmærksom på, at Sony her udelukkende har valgt at restaurere single-player delen. Det virker som det fornuftige valg, da det ærligt talt også er her den største værdi ligger.

Skal man sammenligne de to titler i denne forrygende pakke lidt, så er Uncharted 4 det klart tungeste fortællemæssigt. Hele Nathan Drakes rejse og ikke mindst samspillet med hans ellers fortabte bror, hans aldrende ven Sully og kone er både vel fortalt og til tider rørende. Bevægelsen væk fra det satte liv ud i et sidste stort eventyr ramte i hvert fald undertegnede, som også aldersmæssigt befinder mig i samme område. Historien er en kæmpe styrke, da den snildt bærer alle de overdrevne actionsekvenser, Indiana Jones udforskninger samt QTE på sine brede skuldre.

Her er the Last Legacy ikke helt så stærk. Vores to heltinder er ikke nær så interessante og ikke mindst spillets hovedskurk er så overspillet, at man næsten ikke kan være i det. Det er stadig fedt at være på jagt efter at afdække endnu et historisk mysterium, men kernen er bare ikke lige så holdbar, og så er det lettere at se seriens mindre gode sider; såsom skydesekvenserne der er temmelig svage samt kravlesekvenserne der bare er blevet så meget bedre i andre spil siden 2016.

Begge titler er langt hen ad vejen on-rails, selv om de begge i større eller mindre grad flirter lidt med open-world, så er de fyldt med sekvenser, som bliver udløst af at du gør en given ting. Derfor er den vigtigste – og eneste – rigtige opdatering af grafisk natur. Her har du tre forskellige muligheder: Den første er at køre spillene i 4K med 30FPS. Skal du bare blære dig med din PS5s grafiske egenskaber når der er venner på besøg, så er det her klart første prioritet. Næste mulighed er 1440p kørende med 60FPS, hvilket både er flot og flydende. For mig var det dog klart sidste mulighed, nemlig 1080p med hele 120FPS. Har du en helt ny skærm der understøtter den opdateringshastighed, så har jeg svært ved at forestille mig du vil prøve andet. Det flyder bare umanerligt flot forbi, og giver reelt set spillene noget nyt som ikke bare føles som frisk maling.

Selv om begge titler efterhånden har nogle år på bagen, så er der ikke nogen tvivl om at de begge stadig står super skarpt som spiloplevelser. Har du ikke allerede stiftet bekendtskab med Nathan Drake og venners fantasifulde verden, så er det her nærmest et must. Skulle du som jeg allerede have løbet dem igennem en gang tidligere, så får du til gengæld opdateringen med rabat – og så er det altså en ny rejse værd, især hvis du har en skærm som understøtter 120 Hz. En solid relancering af et af de vigtigste franchises på Sonys maskine, og så sørme også her lige inden Uncharted skal til at ramme biograferne.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNy trailer til Star Wars: The Old Republic
Næste indlægValorant Dev Diary er ude nu
uncharted-the-lost-legacyUncharted: The Lost Legacy er et absolut must-have på din Ps5 - især hvis du ikke allerede har været eventyrene igennem en gang. De grafiske opdateringer, og ikke mindst muligheden for at spille med 120 FPS gør det også yderst attraktivt for tilbagevendende Indiana Jones wannabes.