Bloober Team, et firma som førhen har sat fodspor i form af Layers of Fear, har ramt hovedet lige på sømmet, med deres seneste horror titel, The Medium. Spillet blev udgivet til Windows og Xbox SX tilbage i januar 2021, men har nu fundet vej til PlayStation 5.
Anmeldelsen skrevet udfra PS5 udgaven.

Lev Blandt Døde

Historien følger Marianne, et medium med evnen til, at leve i mellem den åndelige- og den menneskelige verden, på samme tid. Marianne får et underligt opkald, som hun vælger at opsøge, da de måske har svaret, hun søger. På et øde hotel, opdager hun hvad der ligger til grund for Niwa Massakren.
Som spilledet udfoldes, må Marianne handle i den åndelige verden, såvel som den menneskelige verden for, at opdage spor og løsninger i denne enigmatiske verden.

Spillet er et kærlighedsbrev til de klassiske Resident Evil og Silent Hill spil. Så fans af de gode gamle, vil opleve et moderne take på genren. The Medium låner elementer fra de respektive titler til, at skabe en banebrydende og skræmmende atmosfære, der hører hjemme på nextgen konsollerne. Med de fikserede kamera vinkler, er der en følelse af sårbarhed, da spillet viser dig, hvad det vil vise, og ikke hvad du vil se. Det er udført med præcision og direkthed, som vil få den største horror-fan til, at sidde på sofakanten.

To Verdener

Det er simpelthen så mega sejt! Det er en visuel perle, at kigge på et spil der er delt op i to verdener på samme tid. Udførelsen er genial og det skaber en ny dimension af frygt… at ændre fokus så ofte som man gør, det er mere skræmmende end som så.
Med implementeringen af puzzles og gåder, samt den tvungen pacing som man er udsat for, er det virkelig ubehageligt at vide, at man SKAL ned af en korridor, modvilligt.

Spillet ligger alle pengene på historiefortællingingen… Stemmeskuespillet er suverænt, og der er ikke nogle tidspunkter, hvor man selv skal læse dialog. Der er talte ord med helevejen, og det giver lige et ekstra puf i den meget rigtige retning. Det er en fantastisk historie, og bør derfor ikke læses i en anmeldelse, men opleves. Så fremadrettet, vil der ikke være mere plot forklaring.

Der er nogle småting som dog kan være lidt irriterende – meget lidt. Tank-controls, altså måden vi bevæger Marianne på, er ikke for alle, og det kan tage noget tid at vende sig til. Denne type kontrol, er synonym med de “gode gamle”, men da folk er blevet mere vante til fri kontrol, kan dette være svært eller frustrerende. Derudover, så er der lidt med synkroniseringen af stemmeskuespil til ansigtsbevægelser. Det kan til tider virke livløst når Marianne taler i en closeup vinkel. Det er småting, men jeg må indrømme det tog fokus i starten.

Men når det er sagt, så er Bloober Team skaberne, af et af de mest velovervejet og veludførte horror titler i dette årti. The Medium gør alt det, man ikke forventer og rammer plet på alle de rigtige parametre. Det er fænomenalt, fantastisk og en sand oplevelse.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægTP-Link med nye WiFi 6E-mesh-produkter
Næste indlægThe Sims 4 Spa Day ude nu
Inkarneret Nintendo veteran. Jeg har altid elsket Nintendo, specifikt for Zelda franchisen. Jeg har været med på Nintendo-bøljen siden jeg var 4 år gammel - da jeg for første gang spillede Super Mario 64. Da Ocarina of Time så kom ud, fik jeg en metaforisk lussing, og blev for alvor bidt af spil verden. Siden da har jeg lagt mig ud med stort set alt gaming på markedet. Der er ikke en genre jeg foretrækker over en anden, da jeg mener at alle typer spil er et stykke kunst i sig selv, og bør opleves på godt og ondt. Giv mig lidt Fire Emblem, noget JRPG og noget Zelda, så skal jeg nok give dig en highfive!
the-medium-anmeldelseBloober Team er nu skaberne, af et af de mest velovervejet og veludførte horror titler i dette årti. The Medium gør alt det, man ikke forventer og rammer plet på alle de rigtige parametre. Det er fænomenalt, fantastisk og en sand oplevelse.