acana_02

Arcana Heart 3 er endnu et 2D kamp spil til konsol som denne gang er udviklet af Examu. Det er en genre hvor jeg synes at udvalget efterhånden er overvældende. Det kan være svært at se hvor der er plads mellem titler som Marvel vs. Capcom, Mortal Kombat, Street Fighter og BlazBlue. Arcana Heart 3 er nok ikke den mest kendte og stadig synes jeg at også det har sin plads i rækken.

Som det lille klaptræ med GamersLounge G’et angiver, har vi denne gang også en videoanmeldelse. Foretrækker du at læse anmeldelsen findes den nedenfor.

http://www.youtube.com/watch?v=-uUxmaOdBFY

Lad mig med det samme sige at Arcana Heart 3 ikke er en titel for alle. Der er i alt 23 meget forskellige kæmpere som alle er er hunkøn. Hvert enkelt er karikeret over en heltinde fra det Japanske anime univers. Der findes ikke én eneste kliche som ikke er brugt eller én eneste stereotype som ikke er repræsenteret. Synes du at BlazBlue var lidt for Japansk, så giver Arcana Heart 3 alle som har en lille anime otaku, som kæmper for at komme ud, fuld valuta for pengene. Alle er selvfølgelig ekstremt proportioneret på enten den ene eller anden måde. Samtidig finder du skolepiger, præster, stuepiger, lejemordere så der er helt sikkert også en for dig.

Hvis du er helt ny til japansk kultur er der stor sandsynlighed for at du finder nogle af pigerne stødende, da det er meget ecchi. Hvis du slet ikke er til spil, så vil konceptet om teenage piger som banker hinanden bevidstløse i sig selv være grænseoverskridende. Så er ludo nok mere dig. Nå nej der kan du blive ”slået” hjem.

Arcana Heart 3 foregår i et futuristisk Japan hvor videnskab, sci-fi, overtro og magi går op i en højere enhed. Arcana hentyder til forskellige former for fantasivæsner taget fra Tarotkort. Du ved, de kort som siden middelalderen er blevet brugt til at spå om fremtiden. Udover at hver kæmper har deres unikke angreb, forsvar og combo’s vælger du også en Arcana som hjælper dig når du slås. Du har en måler, Force Gauge, som fyldes op når du kæmper. Når Force Gauge er fyldt kan du udfører et Extended Force angreb. Fylder du også Arcana måleren op kan du lave et Arcana Bust som matcher den Arcana du har valgt. Hver pige er naturligt parret op med en Arcana, selvom det er muligt at for dig at vælge enhver Arcana til enhver kæmper. Det er rigtigt mange muligheder.

acana_03

Jeg valgte at spille med Mei-Fang fordi hun har nogle gode egenskaber og nogle fantastiske store grønne øjne. Hun er faktisk slet ikke et menneske. Hun er en menneskelignende robot skabt af den kinesiske Professor Mei Ling Hua (som er en kvinde) og programmeret med 4.000 års viden om bl.a. kampsport. Mei-Fang’s Arcana er elementet Ild også kaldet Lang-Gong. Lang-Gong repræsenteres af en ulv som siges at have hærget i Shangri-La. Der er så lige 22 flere som alle har deres egen historie.

Det er selvfølgelig kampene som udgør 99% af et kampspil. Det er overraskende flydende og velfungerende. Du kan vælge mellem Normal eller Simpel styring. Den Simple giver dig mulighed for at lave combo’er med kun én knap. Det er glimrende hvis du er bare skal slappe lidt af, selvom du først får fuld udnyttelse når du spiller på Normal. Noget som adskiller Arcana Heart 3 sig fra andre, er mulighederne for at kæmpe i luften. Det kræver lidt tilvænning inden du naturligt bevæger dig i en hvilken som helst retning i luften og laver de vildeste combo’er.

acana_04

Noget andet som adskiller Arcana Heart 3 er Homing knappen. Ved at bruge Homing kan du følge en modstander hvor de end bevæger sig på banen. Samtidig afbryder Homing automatisk et combo angreb eller et forsvar så du ikke er låst fast i en sekvens som ikke er optimal. Udover denne knap så ligner styringen det som er standarden i genren. Det betyder at du har 3 knapper som har angreb af forskellige styrker. Dem kan du kombinerer med venstre pind/knapperne for at udfører variationer. Der er desuden en knap hvor funktionen er afhængig af hvilken Arcana du har valgt. Samlet set er kampsystemet gennemført og med luftakrobatik og Homing knappen er der gode muligheder for at anvende forskellige strategier med stor succes.

Selvom spillet er udviklet til de nye konsoller, hvor jeg har spillet Xbox versionen, så er den grafiske kvalitet af den enkelte kæmper ikke noget at råbe hurra for. Spiller du med standard opsætningen så er der i højre og venstre side af skærmen et afsnit som med HD animationer viser hvordan det går for spilleren. Det er en skarp kvalitets kontrast til den noget grove fremstilling af animationerne i kampene. Det er synd og jeg synes ikke det lever op til det som kan forventes.

acana_05

Du finder de sædvanlige spiltyper med træning, versus og så også en story mode. Story mode er forholdsvis kedelig indtil du når den sidste modstander som er Ragnarok. Ja, der bliver også lige blandet lidt nordisk mytologi ind i det japanske univers. Som sædvanlig for genren er Ragnarok næsten umulig at besejre. Det opvejes så rigeligt af den platforms tilgang hvor du skal angribe 5 svage steder. Historien som binder de forskellige kampe sammen skal man være kender for at nyde. Eller for at forstå.

Online delen fortjener også positiv omtale. Den er lavet af Arc System Works og der er stort set den samme som findes i BlazBlue. Det giver en fantastisk online oplevelsen hvor lag stort set ikke eksisterer. Jeg synes det er et vigtigt element for uagtet at du skal spille mod computer, så er det intet imod en rigtig levende modstander.

Arcana Heart 3 er et spil med sin helt egen stil. Det er japansk ecchi anime otaku og det er ikke er for alle. Selvom online og kampsystemet er velfungerende så trækker grafikken i den gale retning. Det betyder, at der andre spil som samlet set tilbyder mere. Hvis du er til 2D kampspil er Arcana Heart 3 absolut et godt bud og den lander på en velfortjent vurdering på 3. God fornøjelse.

Unikke velfungerende kamp elementer

Masser af forskellige kæmpere

Solid online del

Grafikken trækker ned

Meget ecchi anime otaku