Activision Blizzard byder velkommen til Helvedes Porte med genoplivningen af Diablo II. Var du ikke en af dem som plyndrede Sanctuary og Tristram i 2000 da det udkom første gang så har du nu mulighed for at hoppe med på vognen. Det er stadig et af de genre definerende udgivelser i spil historien. Det er et isometrisk RPG dungeon crawler. Lad os lige se hvad det betyder.

Isometrisk er selve perspektivet i spillet. Du er figuren midt i det hele og hele området har samme mål uanset om det er tæt på eller langt fra. Hvorfor har man valgt at lave dette? Det er fordi det ikke kræver datakraft. Skulle en figur længere væk fra dig vises mindre som i virkeligheden, skulle der regnes og det havde en computer i år 2000 ikke kræfter nok til. Så derfor ligner det hele en teknisk tegning. RPG er Role Playing Game altså rollespil hvor du vælger at være en bestemt karakter som f.eks. mig der spiller troldkvinde. RPG betyder også at du skal optjene point (XP eller experience points) der så anvendes til at forbedre dine evner til f.eks. at kaste trylleformularer. I mit tilfælde ildkugler. Dungeon crawler betyder at du navigerer rundt i forskellige labyrinter mens du nedkæmper alle mulige former for fjender. Hvor gør du det? Det er for at få rov eller loot. Jo mere loot jo bedre og her er det gule loot altid det bedste. Det gør dig stærkere og dermed får du mulighed for at klare andre fjender og få mere loot som er bedre så du kan klare andre fjender. Ja ok, jeg tror du er med på konceptet. Fik jeg sagt at der er loot?

Nå men ud over at de væsentligste gameplay elementer er så tæt ved originalen som muligt så er der opdateret på både lyd og grafik. Der er samtidig lavet super velfungerende konsol udgaver så du nu også kan spille på Xbox, PlayStation og Switch selvom PC var den eneste mulighed i originalen. Der er også flere nye elementer hvor du bl.a. samler guld op automatisk og fylder eliksirer i bæltet op fra dit lager (inventory). Samtidig der er mange flere indstillinger, et emote hjul og automatisk sortering med kontrollere. Sammen med det kraftigt forbedrede grafik så det det med til at gøre det til en moderne oplevelse. Du kan skifte til original grafik hvor jeg blev noget overrasket. Jeg husker den nemlig som helt fantastisk men nu er det godt nok en flad fornemmelse. Jeg holder mig til den forbedrede udgave tak.

Det er cross progression så vælger du at have Diablo II: Resurrected på flere enheder (de skal desværre købes hvert sted) så kan du spille videre på din karakter mellem f.eks. PC og Switch. Det egner Diablo II sig rigtigt godt til. Desværre er der ikke nogen form for cross play hvilket jeg synes er brand ærgerligt. Det er en oplagt titel at dele på tværs af platforme.

Diablo II: Resurrected er stadig den genre definerede dungeon crawler fra 2000. Det er specielt en fornøjelse at spille på konsol hvor moderniseringen er rigtigt velfungerende. Den er også i denne nye version lettere tilgængelig så mange flere vil nyde denne klassiker. Jeg er spændt på at se hvad der kommer af ladders og andet som skal sikre genspilværdien når du er færdig med kampagnen og har ramt level 99.