One Piece. Alle kender denne mega-serie, som har sejlet rundt i verdens havene siden 1999. One Piece er blevet udgivet i flere forskellige medier, såsom videospil – og One Piece: Pirate Warriors serien er nu oppe på den 4. udgave. Det er genierne bag Dynasty-, Samurai-, og andre de Warriors-serier, så der er i den grad delt ørertæver.

Warriors!

I storymode gennemgår seriens store og vigtige plots. Blandt andet kampen mod Crocodile i Alabasta, samt det givende arcs småhistorier. Dette foregår i en lidt anderledes Warriors-stil, da kameraet er meget længere tilbage end forrige spil, samt, at der er flere special moves, som man kan sætte på en hub. Det er en anelse uoverskueligt, da der samtidig er flere 100 fjender på skærmen ad gangen, og det er rigtig nemt, at forsvinde blandt dem.

Det bliver ensformigt, mere end det plejer. Dette kan skyldes det manglende inspiration på banerne, de samme fjender igen og igen, eller en blanding. Det er super ærgerligt, da Pirate Warriors 3 var meget bedre og havde sat en rigtig god standard – og fangede den perfekte Warriors-følelse. Her, i Pirate Warriors 4, falder det bare nemt til jorden, på mange punkter.
Læs blandt andet, vores anmeldelse på Pirate Warriors 3 her.

Styringen er en anelse svær med de mange forskellige special moves. Normalt, skulle man bare trykke på aktion-knappen, og så var det det. Men nu er de, som førnævnt på 4 forskellige pladser, hvilket er fjollet. Gameplayet, selvom det er udarbejdet af Koei Tecmo, så fanger det slet ikke essencen af Warriors. Jeg er helt med på, at man nogle gange skal prøve med nogle gimmicks, som kan gøre oplevelsen anderledes – men når man ændre 30% af det der virker, så er det dømt til, at ramme lidt forbi.

En Langsom Pirat

Til de af jer der ikke kender til One Piece, så omhandler historien Monkey D. Luffy og hans besætning af sjove og spændende figurer. De har alle hver deres mål, og Luffys er, at blive Pirat Kongen. Mangaen og serien er utrolig lang, men det er loading tiderne i Pirate Warriors 4 i aldeleshed også. Det er vildt hvor meget det spil skal bruge tid på det. Jeg spillede dette spil, på en Playstation 4 Pro.

Det værst tænkelige der kan ske når loading tider er så lange er, at spillets UI (user interface) er hurtig – hvilket den er. Det er flere gange, hvor jeg er kommet til at trykke på en bane, eller menu som ikke var meningen. Nu skal spillet jo så lige loade, hvorefter jeg forlader den menu jeg er gået ind i for, at spillet skal loade igen. Dette har været en af de primære syndere til, at jeg ikke har orket at spille flere end maks 3 baner af gangen.

Guld

Der dog stadig nogle små steder, at grave efter guldet. Det er en enorm karakterliste med nye og gamle kendinge, og de har alle deres unikke måder at kæmpe på. Dette kan give et tiltrængt afbræk til den uambitiøse storymode. Det kræver desværre bare, at man skal gennem storymode for, at låse op for nye figurer, side-missioner og lign.

Der er en hårfin balance mellem om noget kan overkommes og noget der ødelægger al potentiel energi og fokus til spillet. Der har været tidspunkter, hvor jeg har følt en form for drive, en lyst til, at spille spillet, komme op i level og lammetæve fjenderne!.. men den har været forsvundet igen ret hurtigt, da jeg egentlig kigger på, hvad spillet er. Banerne er generiske, stemmeskuespillet er intetsigende og kamerakontrollen er ikke særlig god.

Der er faktisk ikke mange ting, som spillet har kørende for sig – men dette er ikke ens betydende med, at det er dårligt per konsensus. Der er udentvivl dedikerede fans som vil se alt det jeg ikke kan se. Men som Warriors fan, er Pirate Warriors 4 ikke på top 10.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægModern Warfare Multiplayer er gratis i weekenden
Næste indlægTy The Tasmanian Tiger HD – Anmeldelse
Inkarneret Nintendo veteran. Jeg har altid elsket Nintendo, specifikt for Zelda franchisen. Jeg har været med på Nintendo-bøljen siden jeg var 4 år gammel - da jeg for første gang spillede Super Mario 64. Da Ocarina of Time så kom ud, fik jeg en metaforisk lussing, og blev for alvor bidt af spil verden. Siden da har jeg lagt mig ud med stort set alt gaming på markedet. Der er ikke en genre jeg foretrækker over en anden, da jeg mener at alle typer spil er et stykke kunst i sig selv, og bør opleves på godt og ondt. Giv mig lidt Fire Emblem, noget JRPG og noget Zelda, så skal jeg nok give dig en highfive!
one-piece-pirate-warriors-4-anmeldelseOne Piece: Pirate Warriors 4 rammer forbi på mange punkter. Stor cadeau til, at det forsøger at bryde på tidligere Warriors konventioner, men når sådanne ting skal afprøves, så er det vigtigt man beholder det der virker. dette er ikke ens betydende med, at det er dårligt per konsensus. Der er udentvivl dedikerede fans som vil se alt det jeg ikke kan se.