Naruto x Boruto: Ultimate Ninja Storm Connections skulle være en imponerende samling af alle tidligere udgivelser i “Storm”-serien, der tog fansne med “storm” i 2008 med “Naruto: Ultimate Ninja Storm”. Nu 15 år senere præsenterer denne udgave sig som den ultimative opsamling, inklusive alle tidligere spilbare karakterer og tilføjer nye figurer fra Boruto-kapitlerne, hvilket bringer antallet af spilbare karakterer op på 130. Men selvom dette lyder flot, og kan give grund til jubel, så er der nogle ret så vigtige aspekter, der gør at min oplevelse med dette spil, har været skuffende.

Anmeldelsen er skrevet ud fra PS5 versionen af spillet.

Til trods for den imponerende karakterliste er det dog en skuffelse for fans, især dem tiltrukket af Boruto, da flertallet af karaktererne fra Boruto enten er voksne versioner af allerede spilbare figurer eller mangler repræsentation. Dette går imod forventningen om, at “Ninja Storm Connections” skulle være en definitiv fejring af hele serien.

Spillets kampsystem er hvad det har været siden starten af serien. Der er nogle faste angrebskombinationer, ninja angreb og et ultimativt-vellavet super angreb. Dog, nu med 130 karakterer, kan jeg mærke at spillet lider af en mangel på variation. Spillestilene føles ens, og karakterernes stemmelinjer og modeller ville i princippet kunne udskiftes uden betydelig forskel.

Trods dette kræver brugen af karakterernes specielle teknikker dygtig ressourcestyring og tålmodig spilforståelse. Den integrerede brug af chakra og substitutionsgauge tilføjer en ekstra dimension til kampene, hvilket bidrager til at bryde den ellers ensformige oplevelse. Jeg har aldrig haft indvendinger når det kommer til “beat’m’up”-comboer. Men når mængden af karakterer er så stor, så ses det rigtig nemt, hvor lidt variationen mellem karakterene er.

Der er kostumer, og en masse udsmykningerne man kan give karakterene på. Dette er alt for våben der er kendte i Naruto universet, til panser og easter-eggs. Man kan putte disse udsmykninger overalt på sin favorit karakter, og gøre dem til sin helt egen. Det er en sjov tanke, og jeg kan da godt forestille mig, at nogle ville dykke ned i dette, men det gør hverken til eller fra overfor min oplevelse af spillet.

Storm Connections har to forskellige kampagner, man kan give sig i kast med. Den første er “History”, som spæner over Narutos eskapader og eventyr. Den anden, er et unikt Boruto eventyr, skrevet til spillet. Desværre lider spillets primære kampagner, af en mangel på dybde. Selvom de dækker vigtige dele af Naruto-sagaen og præsenterer storslåede boss-kampe, fans af serien har rost udviklerne for, så mangler de den samme wow-faktor som tidligere “Storm”-titler. Manglen på udforskning og begrænsede interaktioner i kampagnerne reducerer oplevelsen til en række kampe med stillbilleder i mellem.

Selv den unikke historie om Boruto’s hverdag – med et komplot mod Ninja-verden og det vigtige nye VR-spil “Ninja Heroes”, som er nøglen til at stoppe den 5. Ninja Krig – lider af den samme monotoni. Mens ideen om et online-Ninja spil i Boruto-universet kunne have åbnet op for en spændende åben verden, forbliver spillet primært fokuseret på det kedelige “kamp og mellemsekvens”-format. Jeg oplevede at disse lange mellem-sekvenser tog det sjove og spændende ud af historien og efterlod mig med en lyst til, at springe scenerne over. Det er endda en skam, da det egentlig er en okay historie. Desværre gemmer den sig bag kedeligt gameplay og trivielle kampe.

Online tilbyder forventede gamemodes som “Ranked” og “Casual”, og daglige login bonusser der tilføjer et incitament til at åbne spillet. Selvom der er daglige login bonusser og solide online-funktioner, såsom små opgaver man kan løse ugentligt, formår spillet ikke at indfange den samme underholdning som tidligere “Storm”-titler. Online-spiloplevelsen er generelt stabil, men manglen på brug af rollback netcode påvirker pålideligheden af online-matcher, da forbindelsen er peer-to-peer.

Ninja Storm Connections forsøger at tiltrække nye spillere med en simplificeret kontroltilstand, og selvom denne tilføjelse kan være god for nybegyndere, er det ikke fordi det ændre det store i spillet. Det ellers meget solide kontrol-skema er ikke værd at give slip på, for at spille med “simple”, da det fjerne dybden og mulighederne ved Regular-controls.

Samlet set er “Naruto x Boruto: Ultimate Ninja Storm Connections en imponerende opsamling af serien, i hvertfald hvis vi ser på karakterbanken, men den lever ikke op til forventningerne om en definitiv fejring. Manglen på variation i karakterrepræsentation, kedelige kampagner og en mangel på dybde i spiloplevelsen bidrager til en overordnet skuffende oplevelse.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægModern Warfare 3
Næste indlægDestiny 2’s Season of the Wish starter 28. november
Inkarneret Nintendo veteran. Jeg har altid elsket Nintendo, specifikt for Zelda franchisen. Jeg har været med på Nintendo-bøljen siden jeg var 4 år gammel - da jeg for første gang spillede Super Mario 64. Da Ocarina of Time så kom ud, fik jeg en metaforisk lussing, og blev for alvor bidt af spil verden. Siden da har jeg lagt mig ud med stort set alt gaming på markedet. Der er ikke en genre jeg foretrækker over en anden, da jeg mener at alle typer spil er et stykke kunst i sig selv, og bør opleves på godt og ondt. Giv mig lidt Fire Emblem, noget JRPG og noget Zelda, så skal jeg nok give dig en highfive!
naruto-x-boruto-ultimate-ninja-storm-connections-anmeldelseSamlet set er "Naruto x Boruto: Ultimate Ninja Storm Connections" en imponerende opsamling af serien, i hvertfald når vi ser på karakterbanken, men den lever ikke op til forventningerne om en definitiv fejring. Manglen på variation i karakterrepræsentation, kedelige kampagner og en mangel på dybde i spiloplevelsen bidrager til en overordnet skuffende oplevelse.