Tony Hawk spillene har altid været en blandet samling. Specielt de seneste spil i serien, har kæmpet med at finde succes og efterhånden, døde serien ligeså stille ud. Men ikke mere! Nu har vi en direkte remaster af de to første spil der begyndte det hele, nemlig Tony Hawk Pro Skater 1 og 2. De to spil udkom første gang på PlayStation. Holder de stadig charmen den dag i dag?

Udvikleren bag Tony Hawk Pro Skater 1-2 er ingen ringere end Vicarious Visions, som du sikkert kender for blandt andet Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Det er ligesom tilbage i 90’erne, også Activision der har stået for udgivelse af de to Tony Hawk spil. Men her i Tony Hawk Pro Skater 1-2, er begge spil samlet i én. Hvilket er ret lækkert.

Spillet frembringer ved et trylleslag, alle de gamle minder frem, så snart du når hovedmenuen. Musikken er stadig ligeså fedt som i de gamle dage, grafikken er simpelthen spot-on, og så er der bare et væld af indhold.

Hvis vi starter med de mange skatere, så er der rigelig at vælge imellem. Der er selvfølgelig Tony Hawk selv, men også stjerner som Eric Koston, Chad Muska og selveste danske Rune Glifberg. Der er også en lille håndfuld hemmelige skatere du kan åbne op for, blandt andet Officer Dick, som selveste Jack Black har lagt udseende og krop til.

Men vil du hellere have en mere personlig skater oplevelse, så er der en relativ dyb character creator, hvor du kan tilpasse din skater på et utal af måder. Der er trøjer, bukser, sko, hatte tattoos og forskellige designs for dit skateboard.

Alle de skaters der er i spillet, har deres egne unikke tricks og stats. Du kan til hver en tid, gå ud på hovedmenuen, for at ændre hvad dine tricks skal være. Her kan du også tildele point, til de styrker du synes din skater skal have.

Når man spiller og udføre opgaver eller tricks, så får man efter en endt runde, X antal point og ligeledes også penge. Disse penge kan bruges ude i shoppen, hvor du kan købe nyt lir til din skater, og der er rigeligt at vælge imellem. Heriblandt også velkendte brands som Nike eller energidrikken Monster.

Du har valgmuligheden mellem en masse forskellige baner fra enten Tony Hawk Pro Skater 1 eller Tony Hawk Pro Skater 2. Uanset hvilken du vælger, starter du ud med at skulle opnå og klare forskellige udfordringer, for at åbne op for nye baner.

Dette kan være alt lige fra at samle bogstaver til at stave S.K.A.T.E., indsamle magasiner eller lave en kombination af tricks for en høj kombo score. Der er nok at lave i hver bane, og du kommer til at spille dem igen og igen, da du er underlagt en timer. Så det er med at være hurtig.

Hvis du hellere vil have en mere afslappet skater-tur, så kan du tage free play, hvor du kan gøre lige hvad du vil, uden restriktioner. Dette kan også være god træning, hvor man får mulighed for at finpudse sine tricks, finde de perfekte ramper eller undersøge hvor de hemmelige områder befinder sig i forskellige baner. Det er en rigtig god idé at træne så meget man kan, da man kan tage al sin erfaring med over i multiplayer.

Multiplayer delen i Tony Hawk Pro Skater 1-2 er nok noget af det vildeste jeg har prøvet, hvad angår denne genre af spil. Man kan nemlig spille sammen med 7 andre spillere, i enten Jams eller Competitive. Jams er nok den jeg kunne bedst lide, da det her blot gælder om at være blandt de 4 bedste.

Men ellers der rigelig med andre modes, hvor du virkelig kan tage kampen op mod andre. Der er blandt andet Score Challenge, hvor du bare skal være den første der når mål scoren. Eller Grafiti, hvor du skal spraymale forskellige objekter rundt om på banen, og så have flest tags i slutningen. Der er meget mere end de nævnte, men jeg må sige at multiplayer delen, er rigtig fed. Havde også mulighed for at afprøve lokal co-op, hvor man dyster mod en anden i split-screen. Dette fungerede upåklageligt og var meget sjovt.

Vicarious Visions har gjort et flot stykke arbejde med at bringe disse to gamle klassiske spil, ind i nutiden. Grafisk er det utrolig godt lavet, musikken har et væld af fede numre, og gameplayet er i top. Der er virkelig meget indhold her, så man får virkelig noget for sine penge, skulle man have brug for et skater fiks.

Tak til Activision for at gøre anmeldelsen muligt.

Tony Hawk Pro Skater 1-2 blev anmeldt på PS4 Pro.

Er også ude nu på Xbox One og PC.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægASTRO Gaming med Call of Duty Black Ops Cold War A10 headset
Næste indlægThe Sims 4 Star Wars: Rejsen til Batuu – Anmeldelse
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
tony-hawk-pro-skater-1-2-anmeldelseTony Hawk Pro Skater 1-2 er intet mindre end perfekt. For en der er vokset op med den aller første PlayStation og spillede de Tony Hawk spillene, så er det super fedt at opleve disse to klassikere, med nutidens grafik. Begge spil er spækket med indhold, skaterer, tøj og tilpasningsmuligeder. Er man til skate spil, så er dette en fantastisk pakke.