Get to the choppa! Sådan råbte Major Dutch aka. Arnold Schwarzenegger i filmen Predator fra 1987. Siden da har filmen spundet flere film, remakes og et hav af spil med den ikoniske jæger, Predator. I spillet Predator: Hunting Grounds fra IllFonic og Sony Interactive Entertainment, kan du enten være jægeren, eller blive jaget!

I Predator: Hunting Grounds er det meget simpelt med hvad du kan foretage dig. Hele spillet er online baseret og er det man kalder for et asymmetrisk multiplayer spil.

Spillet går i sin helhed ud på at én spiller som den famøse Predator, og fire andre danner et fireteam af soldater, der skal udføre diverse opgaver på et medium område. Her gælder det nu for de fire soldater at udføre en række missioner, hvilket kan variere fra gang til gang når man spiller, for så til sidst at flygte i en helikopter.

Det lyder meget lige til, men når man spiller som soldat, så er der rigtig meget man skal, inden tiden er gået. Ens hovedopgave er at stoppe en narkobaron og hans kumpaner i en af de nuværende gratis baner der følger med spillet. Men alt i mens man leder efter spor der kan føre til narkobaronen, nedlægger hans slæng af håndlangere og prøver at finde vej i den frodige tætte jungle, lure en anden fare. Predator!

Den femte spiller er en Predator, og som den højtekniske alien-jæger, har du mange tricks i dit arsenal, som gør dig i stand til at udføre utrolige stunts og angreb. Som Predator kan du springe op i træerne, hoppe fra gren til gren og spurte med høj fart gennem junglen. Din opgave er at udryde de fire soldater én efter én og selvfølgelig, holde dig selv i live i processen.

Det er præmisserne for spillet, og som sagt alt er online. Med tidens standarder og hvad man efterhånden er vant til i form af multiplayer spil, så virker opskriften på Predator: Hunting Grounds som noget der vil være udover alle forventninger og kunne være vanedannende. Det er det bare ikke.

Man ville tro at spille som Predator ville være det sjoveste valg fremfor at være soldat, men det er stik modsat. Det var bestemt mest underholdende at spille som én af de fire fireteam medlemmer, da det gav mere indlevelse i den action som spillet tilbyder.

De fjender man møder er ikke de skarpeste og missionerne man får, er heller ikke de mest spændende. Ofte kræves der at man løbe hen til et sted på kortet, holder firkant inde på controlleren og så videre til den næste checkpoint. Ikke sindsoprivende spændende, men det at rende rundt med nogle andre og bare prøve at overleve, er sjovt nok i sig selv.

Det er bestemt ingen Call of Duty, eller lignende vi har med at gøre her. Men shooter delen holder fint, og med mulighed for at opgradere og udskifte ens våben før og under missionerne, virker ret godt. Men hvor spillet aller mest skinner, er når der både er fjender og spilleren der er Predator, til stede.

Dette giver en form for stress og man er virkelig vågen for hvor fjenderne kommer fra og hvor den der er Predator, gemmer sig og venter på at slå til! Når man er færdig med diverse missioner i den pågældende bane, skal man til sidst vente på en helikopter. Her kan man ikke gøre andet end at vente et bestemt sted og det er her det virkelig kan gå for sig.

Men det hele afhænger mere eller mindre af den person der spiller som Predator. For er personen uerfaren, eller ikke særlig god til at udnytte jægerens egenskaber til fulde, kan dem der er fireteamet let besejre Predator, og spillet mister hurtig sin glød. Men er personen god og mestre styringen, kan situationen være en helt anden og man må som soldat, virkelig være på vagt og spille taktisk.

Hver gang man spiller kan ens session ende i 3 forskellige scenarier. Den første er at man får udført de missioner man bliver givet, overlever både fjenderne og Predator angreb og undslipper i helikopteren. Alt er lykkeligt.

Men, hvis man f.eks. nedlægger den der spiller Predator, kan der ske noget helt andet. Når man har nedlagt en Predator, sætter den sig på knæ og her gælder det om for fireteamet at bruge så mange skud som muligt, for at besejre den helt. Får man gjort det, kan man tilkalde hovedkvarteret, for at bringe den nu besejrede jæger ind. Samtidig med at en timer går i gang, skal man holde fjenderne væk, der nu møder op i større antal, for at Predator kroppen ikke bliver beskadiget.

Det sidste scenarie er dog lidt mere stressende, men også ret sjovt. Får man kan som Predator, hvis man bliver nedlagt, starte en countdown til eksploderer og dermed tage alle i en stor radius med sig i graven. Sker det, skal fireteamet enten flygte uden for sprængnings zonen eller desarmere bomben. Vælger man det sidste, så starter fire små minispil, og kan man vinde i dem, så desarmeres bomben og fireteamet vinder.

Hvad angår tilpasninger af soldaterne og Predator, er det meget standard det man kan lave om på. Soldaterne man kan vælge imellem, er dog en smule kedelige i udseende og ligner mere bare nogle vilkårlige NPC’er som du kender fra alle mulige andre spil. Så der er ikke meget at komme efter her. En ny hat, anderledes armering og forskellige dreadlocks til din Predator, er det der er at vælge imellem.

Spillet er som sådan underholdende og har nok indhold til at man sænke tid ind i den. Soundtrack og lyddesignet er spot on, og det bringer minderne frem fra da man så de originale Predator film. Den intense 4v1 action virker også rigtig godt, hvis alle spiller deres rolle rigtig. Det der hiver spillet ned er at det hele virker lidt rå og som om spillet hurtig skulle ud af døren. Der mangler lidt finesse og stabilitet, hvilket sagtens kunne ordnes via opdateringer i fremtiden.

Tak til IllFonic og Sony Interactive Entertainment for at gøre anmeldelsen mulig.
Predator: Hunting Grounds blev anmeldt på PS4 Pro.
Er også ude nu på PC.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægSnowRunner – anmeldese
Næste indlægFå styr på Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
predator-hunting-grounds-anmeldelsePredator: Hunting Grounds er et underholdende spil, når man lige hungre efter et hurtigt multiplayer fix. Det asymmetriske gameplay, de foskellige baner og selve indholdet, er nok i sig selv, til at holde ens interesse i spillet. Og også at vende tilbage igen og igen. Der er nok med spillere at spille med, og dog kan det nogle gange tage lidt tid før man får en match op og køre. Grafisk set er det ikke helt up to date, men det er også i gameplayet man skal finde værdien i spillet. Alt i alt, ikke dårligt, men heller ikke super fantastisk.