Så er Captain Toad tilbage, denne gang på Nintendo Switch! – Samme eventyr som på Wii U, dog med lidt ekstra godter, til de lange sommer aftener. I denne anmeldelse vil jeg gå over de nye ting, samt hvordan det føles. Så lad os hilse på Captain Toad endnu engang!

Der har vi ham, vores alle sammens favorit svamp. Captain Toad: Treasure Tracker til Switch byder på præcis samme eventyr som førhen, dog med nogle nye baner og funktioner. Du kan danne reference ved, at læse vores Wii U anmeldelse her. Men meget kort –

Captain Toad: Treasure Tracker, er et spin-off der for første gang blev mødt i Super Mario 3D World, til Nintendo 3DS. Det tager afsæt i en meget kompakt bane, der er bygget op omkring puzzles. Der er flere collectables på den givende bane, som kan være kryptiske at få fat i. Selvom banerne er så, kan de stadig have ret solide hemmeligheder.

Historien omhandler Toad og hans partner Toadette. De er skattejægere, og de har fundet en fantastisk Power Star. Men deres held vender, da en ondsindet fuld ved navn Wingo, tager stjernen fra dem. Toadette gør sig en heroisk indsats, og griber fat i stjernen – Men bliver desværre kidnappet sammen med stjernen. Nu må Captain Toad ud på et eventyr, for at fange guldet – og Toadette.

Men nu til de nye features!

En af de ting vi klagede over i den forrige anmeldelse var, at der ikke var Lokal Co-op. Men det er der nu! Med Nintendos innovative gyroskop-teknik, kan en ven, bror, kæreste eller mormor, hjælpe dig med, at lamme og skyde fjender, samt rykke platforme via en markør! Det virker — nogenlunde. Desværre er der et fænomen kaldet gyroskop “drifting” – som gør, at ens sigtekorn / markør falder ud fra centrum.

Dette sker fordi, Switchen ikke har en sensor bar. Konsollen regner på, hvor controlleren befinder sig, i forhold til dens gyroskop. Det er ikke noget der ødelægger noget, det er bare en anelse irriterende.

Captain Toad har også fundet New Donk City fra Super Mario Odyssey. De her baner er super sjove! Det er små brudstykker af den originale bane, og du vil med sikkerhed kunne genkende nogle af områderne, hvis du har givet dig i kast med Mario Odyssey.

I Captain Toad til Wii U, skulle man benytte sig af en Toad Amiibo for, at lege gemmeleg med en pixel Toad. Det behøver du ej mere! – Nu kan du, når nogle kriterier er opfyldt, få en “gratis” gang gemmeleg med pixel Toad, helt uden Amiibo!

SÅ! – Hvis du er til puzzles, Toads eller kompakte små og super smukke baner, så bør du prøve Captain Toad: Treaser Tracker. Det kan samlignes en smule med mobilspil a la Candy Crush, Farm Heroes etc. Da det giver en den kendte “bare en mere”-følelse. Det er hyggeligt, kræver ikke meget og kommer med en fair pris.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægHotel Transylvania 3: Monsters Overboard udkommer fredag d. 13.
Næste indlægOCTOPATH TRAVELER anmeldelse
Inkarneret Nintendo veteran. Jeg har altid elsket Nintendo, specifikt for Zelda franchisen. Jeg har været med på Nintendo-bøljen siden jeg var 4 år gammel - da jeg for første gang spillede Super Mario 64. Da Ocarina of Time så kom ud, fik jeg en metaforisk lussing, og blev for alvor bidt af spil verden. Siden da har jeg lagt mig ud med stort set alt gaming på markedet. Der er ikke en genre jeg foretrækker over en anden, da jeg mener at alle typer spil er et stykke kunst i sig selv, og bør opleves på godt og ondt. Giv mig lidt Fire Emblem, noget JRPG og noget Zelda, så skal jeg nok give dig en highfive!
captain-toad-treasure-tracker-switch-anmeldelseHvis du er til puzzles, Toads eller kompakte små og super smukke baner, så bør du prøve Captain Toad: Treaser Tracker. Det kan samlignes en smule med mobilspil a la Candy Crush, Farm Heroes etc. Da det giver en den kendte "bare en mere"-følelse. Det er hyggeligt, kræver ikke meget og kommer med en fair pris.