MX vs. ATV serien har været ude i stykke tid nu og Rainbow Studios som er udvikler på dette spil, er på ingen måder ukendt med denne type spil. De satte sig på landkortet for første gang på Playstation 2 med netop MX vs. ATV serienog endda eksklusivt til Playstation. Spillet hed dengang ATV Offroad fury. Spillet fik gode anmeldelser, især med det hårdt pumpende action og soundtrack som fulgte med. Det var regulær race som Rainbow Studios havde skudt afsted.

Spillet har altid begejstret motocross fans, men desværre har de sidste to udgivelser skuffet fælt. Så spørgsmålet er så om denne udgivelse kan kaste lidt sol og succes tilbage i spillet, eller om det hele ender med en omgang mudderbad.

mx-vs-atv-supercross-encore-04

MX vs. ATV Supercross Encore er så en remaster version af MX vs. ATV Supercross hvor man i Encore udgave, som de eneste får en helt ny racemode med.  Spillet er meget arcade baseret som man kender det, hvis man har prøvet at spille i spillehaller på de gamle arcade maskiner. Man har dog mulighed for at låse en hulen masse udstyr op, til både karakteren men også til sin motorcykel. Dette er meget sjovt i starten men, de er hurtigt tjent ind, så når det først er overstået, så er der kun race tilbage.

Det grafiske er okay. Dog virker alle bevægelser meget stift og der er ikke den store dynamik. Mellemsekvenserne og grid-pigerne deri kunne godt have været lavet en del bedre. Det minder mest som en copy-paste fra de gamle tekken-spil hvor det dengang var ok at både hoved, barm og hår var kantet. Ikke fordi at man bruger så meget tid på mellemsekvenserne, men jeg syntes det kunne have været bedre udført.Banerne fejler intet grafisk og er flot konstrueret. Publikum jubler højlydt på alle mulige tænkelige tidspunkter, men jeg tænker at det var alle de flotte ting som de andre kører lavede og ikke af mig. Jeg havde en fornemmelse af at de kun jublede når jeg kørte over målstregen ved mig, for til tider at slippe for min mangel på evne, til at håndtere et tohjulet motoriseret køretøj.

MX vs. ATV Supercross Encore_20151120175205

Jeg vil gerne undskylde mig lidt med at det faktisk er drøn svært at få et helt løb, til at sidde lige i skabet. Det kræver den helt rigtige fart og den helt rigtige vinkel på motorcyklen, før man får en rigtig god omgang, og ikke som mig ligger nede og roder på de sidste pladser. Der skal en hel del øvelse til på MX cyklerne. Når man kører løb på ATV så er det en hel del nemmere, selvom man dog stadig skal korrigere en hel del. Det er meget udfordrende og derved også en ret stor nydelse for spilleren, når man endelige får det til at sidde.

Så sværhedsgraden ved at få et perfekt løb er en hel del sværere end ved f.eks bilspil. Der gælder det om at ramme apex og turde at træde på pedalen før alle andre. I MX vs. ATV skal man have den helt rigtige fart ind og ud af svinget, op ad bakken. Ved landing skal cyklen vinkles korrekt for at klare de næste hop også.

Der er mere end 35 baner at boltre sig på og alle med forskellige layout. Dejligt at banerne veksler så meget. Desværre har det ikke helt den ønskede effekt i at undgå at det bliver meget trivielt, fordi DET gør det. Spiller man singleplayer delen i gennem, så er der ikke meget variation. Selvfølgelig kan man opgradere og så videre, men rent løbsmæssigt er der ikke meget at komme efter.

mx-vs-atv-supercross-encore-08

Multiplayerdelen er faktisk ganske underholdenden til at starte med, men som i singleplayer delen, så bliver det afsindigt trivielt og man stopper hurtigt med at spille det. Faktisk gik vi direkte over til Rory McIlroy Golf i stedet, bare for at øge spændingen lidt.

Spillet er ikke hvad jeg ville kalde en succesfuld remaster version. Jeg har spillet et par stykker af de andre og jeg må sige at selvom at grafikken har fået et hak opad, så er jeg stadig ikke underholdt, som jeg var med nogle af de foregående titler. Lyden er ok og soundtracket gør det godt i forhold til det race man er i, men det er bare ikke helt nok.

Selvom man kan vælge at kun spille ATV så gør det ikke meget for helheldsoplevelsen af MX vs. ATV Supercross Encore

Konklusion:

Selvom der er meget action og det går stærkt, så ødelægger den utilgivelig dårlige styring, den meget svingede framerate og ikke mindst fysikken i spillet en hel del. Det havde nok egentlig været bedre at satse på at lave en 100% ny Next-gen udgivelse af MX vs. ATV serien i stedet for det her makværk. I frygt af at lyde som Thomas Treo (Musikanmelder fra Ekstra Bladet) Så er dette en potpuri af dårlige beslutninger og mangel på engagement. Det virker som om de var gået hjem til frokost og havde trykket på udgiv ved en fejl.

Det må være en ommer.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægTom Clancy’s Rainbow Six Siege: Skull Rain ude i dag
Næste indlæg13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi anmeldelse
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
mx-vs-atv-supercross-encore-anmeldelseEn god grafisk formåen og et godt soundtrack, drukner fuldstændig i en gang makværk af dårlig styring, mange framerate drops og en dårlig fysik. Spillet havde rigtige gode intentioner men kan desværre ikke følge dem til dørs.