January 29th, 2011 @ 19:11:28Den 7.Oktober udkommer Uncharted – Nathan Drake Collection, hvor i får muligheden for at genspille de tre første Uncharted spil i den snart kommende quadrilogi. Det har var været en sand fornøjelse at spille de tre første titler igennem igen. Hvis man skulle være i tvivl,ja så er det henholdsvis ‘Drakes Fortune’ ,der er et eventyr i jagten på Eldorado sammen med den velkendte karakter Sully og journalisten Elina. Spillet udkom d. 8 November 2008 men blev allerede annonceret ved E3Messen i 2006. Nummer 2 i serien hedder ‘Among Thieves’ hvor Nathan, Elina, Sully og en ny karakter Chloe Frazer er på jagt efter Cintimani stenene og ikke mindst Shangri-La. ‘Among Thieves udkom d. 23. Oktober 2009. For at give en lille idé om forskellen på de to første spil i serien, så brugte ‘Drakes Fortune’ kun 30-40% af hvad Playstation 3 havde af kræfter, hvor ‘Among Thieves’pressede citronen helt og var til tider helt oppe på 100%. Den 3 titel i Uncharted serien hedder’ Drakes Deception’ som udkom d. 2 November 2011. Den fik af flere omgange tildelt ‘Game of the Year’ og det er også efter min mening den bedste af de tre, hvor man i dette eventyr skal finde den legende omspundende ‘Lost City’.

Da der jo er tale om ‘Remastered’ versioner, så er der i den forbindelse gjort et ret imponerende stykke arbejde, for at bringe dem up to date med next-gen teknologien. Netop dette stykke arbejde har været fremragende, hvor i høj grad det grafiske har været i centrum. Alle tre spil har fået noget af et ansigtsløft, hvor selv Linse Kessler og Anni Fønsby ville bøje sig i støvet. Det er virkelig imponerende. Man ligger mærke til det fra start til slut, at de har taget nogle seriøse arbejdshandsker på og givet den en ordentlig skalle. Men også på lydsiden syntes jeg også, at jeg kan fornemme nogle klare forbedringer. Desværre er der ikke mulighed for at vælge surround sound, men om det er mig der er lidt nærtagende der, skal jeg lade være usagt.

Noget nyt som der er kommet med i ‘Nathan Drake Collection’ er at de har implementeret et såkaldt “Photo mode” hvor man har mulighed for at fryse skærmbilledet og tage sin egne screenshots og bruge dem som baggrund på sin Playstation 4. Ligesom man kender det fra ‘Last of Us’ som jo også en Naughty Dog titel.

Uncharted_The_Nathan_Drake_Collection_-_Among_Thieves

Er man ny i Uncharted universet eller bare ny spiller på Playstation-konsollen så er ‘Uncharted – Nathan Drake Collection’ et helt klart must i din spilsamling. Man får ikke en serie af mere velfortalte eventyr andre steder. Uncharted franchisen er virkelig i en liga af deres egen. Det er en episk rejse igennem action, medrivende historie, afsindig flot grafik og et gameplay som man endnu ikke har kunnet overgå. Uncharted kan bedst beskrives som filmene ‘ National Treasure’ med Nicolas Cage i hovedrollen og med et Twist af ‘Indiana Jones’ som bliver spillet af Harrison Ford. Her skal man så tage det bedste af de to film eventyr og så smide dem i Naughty Dogs magiske gryde. Derefter har de ladet deres druider brygge denne episke blanding sammen.

Imellem alle disse rosende ord skal det dog lige siges, at alle druider har deres begrænsninger. Der er en del bugs i ‘Uncharted – Nathan Drake Collection’ og især i ‘Drakes Deception’ hvor man under brændende bygninger og samtidig under kraftig beskydning, hopper IGENNEM en væg og falder ned og må starte forfra, indtil man rammer det helt rigtig punkt. Dette kan godt give en del løse hårtotter, da man er rigeligt under pres i forvejen. Stiger kan også være en udfordring, da Nathan ikke altid lige helt lystre eller forstår, at det ikke bare er en mur men rent faktisk en stige man skal op ad. Det tager et par forsøg men så kommer den også. Det er ikke noget der ødelægger historien på nogen måde, men det bliver et irritationsmoment hvis man 6 eller 7 gang forsøger sig og han stadig springer igennem muren. Der er heller ikke forbedret på kameravinkler eller de fejl der nu er, når man møder smalle passager og skal hoppe fra den ene kant til den anden. Styringen er heller ikke blevet forbedret, men det er jo en del af at spille Uncharted, eller jeg vil nærmere kalde det charmen.

Spiller man alle tre igennem som jeg vil man helt sikkert side med et smil på læben efterfølgende fordi det fås bare ikke bedre. Man bliver også belønnet til sidst, men den oplevelse vil jeg ikke snyde jer for her, ved at lave en spoiler. Men egentlig bare fortælle at det er hele turen værd. Har man spillet serien før så er det et meget kærligt gensyn. Har man skaffet sig af med sin Playstation 3 for at give plads til Playstation 4, ja så syntes jeg helt klart at ligesom ‘ Last of Us’ er en must have, er ‘Uncharted – Nathan Drake Collection’ i høj grad det samme.

uncharted-drakes-fortune-naugty-dog

Skal man nu have tiden til at gå alligevel indtil ‘Uncharted 4 – A Thiefs End’ udkommer d. 8 Marts 2016 ja så er ‘Nathan Drake Collection’ og gensynet med tre klassikere og episke eventyr slet ikke nogen dårlig ide og slet ikke når det hele foregår i 1080p med 60frps. Som en extra bonus, hvis man forudbestiller ‘Nathan Drake Collection’ som digitalt download, så får man et eksklusivt dynamisk theme med til sit skrivebord på Playstation 4. Udover det så får man en AK-47 riffel og den velkendte 92Fs-9mm pistol der begge er belagt med guld. Som en lille extra godbid er at dem som forudbestiller, får også, som de eneste muligheden for at spille Uncharted 4 – A Thief’s End multiplayer Beta’en når den bliver spilbar.

God førnøjelse

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægRise of the Tomb Raider Xbox One bundle afsløret
Næste indlægVelkommen til Oktober på Gamerslounge
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
uncharted-the-nathan-drake-collection-anmeldelseEn trilogi som venter på sin afslutning. En episk rejse igennem grafiske mesterværker og gameplay's som ikke fås bedre. Dette er den rette måde at gøre klar til sit sidste eventyr. Det bliver bare ikke bedre. Velkommen til 'Uncharted - Nathan Drake Collection'