Så er det tid, til vi skal lege lidt med den længe ventede titel, Super Mario Maker til Wii U.
smmild

Super Mario Maker, er uden tvivl det som alle os Super Mario fans, har ventet på med længsel, for det er i dette spil muligt, at lave dine helt egne Super Mario baner.
Nu sidder du måske og tænker, ”Jamen det er garanteret ret svært at lave sine egne baner”, men der til kan vi med det samme sige, at det er det faktisk ikke. Når man spiller spillet for første gang, så er der en meget god turtorial, så man har mulighed for at komme rigtigt i gang med spillet, så man ikke føler sig fortabt fra starten af.

Som den helt store Mario fan, så starter man selvfølgelig lige på og hårdt, og begiver sig ud i at lave sin første bane. Så er spillet allerede godt kørende. Man finder hurtigt ud af at dette var et godt valg, for så snart man har været lidt i gang med at lave sin første bane, så vil man finde ud af at man låser op for flere værktøjer i spillet, og de vil så udgives dagen efter.

smmmangepader

Grunden til de har lavet det på den måde, er at man ikke skal føle sig overvældet fra starten af, så man ikke opgiver inden man overhovedet er startet. Man starter op med et begrænset sæt værktøjer til at lave baner med, men det er rigeligt til at gå i gang med, for man kan komme langt med det man bliver tildelt. Måden dette er lavet på, fungerer meget godt, for det holder folk til, og sørger for de stille og roligt kommer ind i spillet, og mestre det på den bedst tænkelige måde.

Når du har lavet din bane færdig, så vil du have en mulighed for at gemme den selvfølgelig, og bdre endnu, så har du mulighed for at uploade den til Nintendo´s servere. Så andre i verdenen kan spille din bane, og derved også bedømme den enten med en stjerne, eller kommentere på den. Men den del vender vi stærkt tilbage til senere i anmeldelsen.

Man skal bare huske, når man har lavet banen og gerne vil uploade den til Nintendo´s servere, så skal man lige gennemføre den først, inden den bliver godkendt hvilket er godt. For Nintendo har lavet det på den måde, for at hindre at direkte umulige baner kommer op, og sådan så vi alle ved, at banen kan gennemføres selvom den ser umulig ud.

smmnoder

Du har mulighed, for at vælge hvilket Mario spil, du vil lave baner til, for du har mulighed for at bruge tema fra, Super Mario 1, Super Mario 3, Super Mario World og New Super Mario (Wii). På den måde vil du kunne skabe en god variation i de baner du laver. Og det er ikke det hele, for du vil selvfølgelig også kunne lave baner, som er under vandet, i grotter, boss baner og meget mere. Så her er der masser af underholdning for alle pengene.

Vi er meget glade for, at man har ventet med at udgive spillet til Wii U, for spillet det egner sig 100 % til Wii U Pro Controlleren, for når man bruger denne til at lave sine egne baner med, har du fuld kontrol over hvad der sker. Så Super Mario Maker rammer plet med denne konsol eksklusive titel.
Hvis du skal have en smule afveksling, og en lille pause fra at lave en masse kreative baner, så vil du kunne gå en smut online, og se på hvad andre har lavet. Og når man først kommer online og ser de andres forslag, så finder man virkeligt ud af, hvor mange muligheder der er i spillet, og måske en ide eller 2 til hvordan ens næste projekt skal se ud. For folk er jo vildt kreative, og man kan se på mange af banerne, at folk ligger liv og sjæl i det, og måske har spillet et spil Super Mario eller to, for der er nogle baner, hvor man siger med det samme, at man nok set et eller andet sted før.

smmforskelligt

Når man spiller det online, så vil man også have mulighed for at spille baner, fra dem som har bedst vurdering, og derved så vil du også få ret unikke baner der. Folk er som sagt meget kreative, og man kan nemt bruge mange timer i denne del af spillet også.
Ikke nok med det, så vil du også have en mulighed for at spille en 100 Mario Challenge, som kort og godt, er hvor du har 100 liv, til at klare et antal af baner (kommer an på om man tager det lette, eller svære niveau), og derved lukke op for mere indhold til når du laver baner. For vi kan godt uden for meget sige, at her vil du kunne vinde nye kostumer til dine baner, så du vil kunne spille som en masse forskellige Nintendo helte/heltinder. Men du vil også have mulighed for at spille disse, ved at bruge de Amiibo som du har på hylden, for Super Mario Maker understøtter over 50 Amiibo´s.

Men spiller man ikke online, så er der også en mulighed at spille, Super Mario 10 challenge, som tillader folk at spille på samme måde som i 100 Mario Challenge. Det er så ”bare” Nintentdo´s egne baner man spiller, og der er også meget sjov at hente.

Grafikken og lyden i spillet, vil vi ikke gøre det store ud af i denne anmeldelse. Både lyden og grafikken, er lige som vi husker den i diverse Mario spil, hvilket er lige som man kunne ønske sig, for ville jo være synd hvis de havde lavet om på dette. Så man slet ikke kunne kende spillene igen.

smmslut

Super Mario Maker, er samlet et meget godt spil, og nok det bedste Mario spil der er lavet, for det har jo alle de værdier, vi kender fra de gamle Super Mario spil. Alligevel så er der så mange nye ting i spillet man måske ikke havde ventet. Så lige meget om du er hardcore Super Mario fan, eller bare en smule nysgerrig på hvad dette er for en titel, og tænker du vil prøve kræfter med det, så kan vi uden at tvivle, vende tomlen op af, og anbefale jer alle Super Mario Maker. Det er en titel der i hvert fald er et køb værd, og burde stå på en hver Nintendo Wii U´s spilhylde.

Så husk at sætte kryds i kalenderen den 11. september, for der er Super Mario Maker i handlen, så der vil i alle sammen kunne mærke magten, og være en del af dette dejlige univers. Men vi må lige inden vi slutter anmeldelsen af, komme med en advarsel. For begynder du først at spille, så sørg for at have tiden til det. Man bliver jo næsten afhængig af det, og man skal da lige lave én bane til inden man går i seng.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægRed Goddess: Inner Wold på Steam i dag
Næste indlægHideo Kojima siger et hjerteskærende farvel til Metal Gear serien
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
super-mario-maker-anmeldelseSuper Mario Maker, er samlet et meget godt spil, og nok det bedste Mario spil der er lavet, for det har jo alle de værdier, vi kender fra de gamle Super Mario spil, og alligevel så er der så mange nye ting i spillet man måske ikke havde ventet, så lige meget om du er hardcore Super Mario fan, eller bare en smule nysgerrig på hvad dette er for en titel, og tænker du vil prøve kræfter med det, så kan vi uden at tvivle, vende tomlen op af, og anbefale jer alle Super Mario Maker, som er en titel der i hvert fald er et køb værd, og burde stå på en hver Nintendo Wii U´s spilhylde.