Hvordan fanger et fishing simulator spil en person som mig, der aldrig har fisket før, hverken i spil eller i den virkelige verden? Det skal jeg sige jer. Hvis man twister det med horror ala lovecraftian og en tegneserieagtig grafisk stil og god detalje fyldt, men samtidig simpel lyd arbejde, så begynder man langsomt at fange min interesse. Dredge gør de her ting og det gør de næsten til perfektion. Black Salt Games består af kun 4 personer og har kun et enkelt spil på deres CV, nemlig Dredge.

Du vågner op på en havn ved navn Greater Marrow, og bliver introduceret til The Mayor. Du bliver hurtigt ansat som fisker, og tildelt en lille fiskerbåd, selvfølgelig mod betaling, og i det første stykke tid går nogle af procenterne på de fisk, du skraber sammen til ham. Det er så op til dig nu at udforske det store hav og gå på opdagelse ved de forskellige øer, beboet af anderledes, karikerede folk. Beboerne rundt omkring øerne har selvfølgelig også nogle sidequests, som du kan begive dig ud på. Typiske fetch quests, hvor de har brug for bestemte fisk, som jeg normalt ville være træt af, da det konstant gentager sig i spil, men lige præcis i Dredge accepterer jeg det mere, når man tænker på hvilket slags spil det er.

Som du sejler rundt og fisker går timerne, og inden man ved det bliver det aften, og hurtigt mærker man den afslappende stemning køre i en helt ny retning. meget hurtigt mærker man ubehag dysfunktionelle toner, en tåge der breder sig, hallucinationer, muterende fisk og meget mere. Uhyggen ender desværre med at være alt for under fortalt og til sidst glemmer man den er der på trods af Dredge prøver at skabe en dybere og dybere stemning.

Dredge har både puzzle elementer og mini games. Puzzle elementet kommer i form af dit inventory system, som fungerer som små felter. Hver fisk du fanger, materiale eller andet, har en bestemt størrelse og fylder et bestemt antal felter. Så i bedste tetris stil kan du rotere de fisk du fanger og få dem til at passe ind i din inventory. Minigames er når du skal fange fiskene. Det er super simpelt, alligevel vildt tilfredsstillende. En ting jeg savner er, at man ikke kan skabe et rigtigt forhold til sin fiskerbåd. Jeg mangler at kunne knytte et bånd til min båd, som jeg immervæk bruger det meste af min tid på igennem hele spillet. Med det mener jeg et visuelt udtryk, skabe mit eget udseende til båden. Måske muligheden for at give min båd et navn.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægWild Card Football annonceret
Næste indlægXbox eksklusive titel Scorn kommer på PS5
Jeg er en passioneret gamer, der elsker at fordybe mig i de narrative aspekter. Jeg har spillet siden jeg selv kan huske, helt tilbage til Nintendo 64 og frem til konsollerne vi kender i dag. Min primære platform er PS5 med solid backup fra Xbox Series S og Nintendo Switch.
dredge-anmeldelseBlack Salt Games leverer en smuk indie perle, som deres første spil. Dredge er visuelt karismatisk med lækker tegneserie stil og glimrende lydarbejde, men jeg savner noget der kan personliggøre min båd og skabe en connection. Dredge har et sjovt puzzle element med inventory systemet, og måden at fange fiskene på med små Minigames gør oplevelsen sjov. Mystikken omkring spillet er fantastisk, men i sidste ende falder horrordelen til jorden, og holder sig meget i baggrunden, mere end den burde. Men jeg glæder mig meget til at se hvad Black Salt Games leverer næste gang.