Da Deck13 og Focus Home Interactive udgav The Surge, var det i den grad et spil der satte ens færdigheder på prøve med gameplay mekanikker, som ville gøre enhver Dark Souls entusiast glad. Men spillet haltede på mange områder lige fra historien, omgivelserne og stemmeskuespillet. Men alt dette og meget mere er markant forbedret i efterfølgeren. Vi har spillet og set nærmere på The Surge 2 på PS4 Pro og vi kan bekræfte, det er blevet bedre!

The Surge 2 tager alt det du kender ved det første spil, og via forbedringer, bringer dig fornyet gameplay og en helt ny historie. I kølvandet på afslutningen af The Surge, tager historien en ny drejning. Du spiller nu som en ny person og denne gang kan du selv vælge og tilpasse din karakter. Skal det være en mand eller kvinde? Blond, mørkhåret, skæg og hvilken stil af tøj? Der er ikke oceaner af valgmuligheder, men nok til at man føler sig mere forbundet med hovedpersonen.

Som sagt finder historien sted kort tid efter afslutningen af det første spil. Du befinder dig nu i en ny by kaldet Jericho City. Efter et forfærdelig flystyrt, er du nu endt i fængsel og skal bryde ud herfra. Din opgave er at bygge din mekaniske rustning så du kan overleve den barske by og ikke mindst, lede efter pigen med magiske kræfter der var skyld i ulykken. Det lyder simpelt nok, men så snart man kommer ud i byen og møder de første par fjender, så er det med at finde ens indre kriger frem.

Spillets stærkeste side, er uden tvivl byens forskellige områder. Der er faktisk meget mere variation i omgivelserne, i forhold til det første spil. Man kommer vidt omkring i Jericho City og også lidt uden for byen i et jungle område. Der er heldigvis nogle ret genkendelige steder man kan huske at gå efter, for du har ikke noget kort at gå efter. Så det er med at huske ens vej rundt i byen og ellers begive sig ud efter ens hukommelse af diverse steder.

Byen er selvfølgelig ikke ubeboet. Der er fjender på hvert gadehjørne. The Surge 2 tager kamp og sigte systemet fra det første spil og gør det bedre. For at få ressourcer og nyt gear, skal man blandt andet, afhugge fjendernes legemsdele. Man kan tage sigte på f.eks. en fjendes ben, hoved, arme eller krop, for at gøre den del sårbar i kamp. Når man har slået nok på dem, så kan afhugge dén del af deres krop man har sigte på og så få nogle værdifulde ressourcer eller blueprints. Med dem, kan du lave nyt gear til hver del af din karakter og får du fat på en fjendes våben, så kan denne også skiftes ud.

Ligesom forgængeren, er spillets valuta gjort op i scraps. Scraps får man fra alt lige fra at besejre fjender, finde gemte kasser og meget andet. Disse scraps kan bruges til at opgradere ens rustning, våben og ens power core. Men det er sådan i The Surge spillene, at hvis man dør, så starter man fra det seneste checkpoint og man mister sine scraps på dét sted man dør. Man kan så, hvis man er hurtig, nå hen til det sted man døde og få sine scraps igen.

Som noget nyt er der nu også lidt online interaktivitet, dog uden direkte at møde andre spillere. Med sig rundt i Jericho City har man også en drone. Dronen kan udover at bruges i kampsituationer, også bruges til at tegne graffiti der kan hjælpe andre. Har du fundet en hemmelig kasse, en stærk fjende eller noget helt andet, kan du lave noget graffiti i form af ikoner og pile, der vil kunne hjælpe andre. Noget andet man kan lave med dronen og ovenikøbet få scraps for, er at placere figurtags, som så skal findes af andre indenfor 60 minutter. Er der ikke andre der finder den, kan man få scraps.

Der hvor The Surge 2 ikke helt lever op til forventningerne, er det grafiske og kameraet. Selv på PS4 Pro, er der flade teksture og nogle gange er der grafiske genstande såsom plakater der bare nægter at loade rigtig. Om det er et problem på tværs af platforme vides ikke. Men nogle gange virker det hele lidt for fladt, i forhold til hvordan det burde se ud. Hvad angår kameraet, så kan den ofte være i vejen for at få et ordentlig udsyn i kampsituationer og specielt når man tager sigte på en fjendes kropsdel. Det der er lidt tricky, er de lidt tætpakkede omgivelser og hurtige fjender, der kan give et dårligt miks.

Spillet er udover dens mangler, faktisk rigtig sjov at spille. Når man har et godt flow på og ved hvordan man skal takle de forskellige fjender, så er føler man sig meget magtfuld. At stryge tværs gennem en gade, hugge lemmer af fjenderne i slowmotion og bare blive stærkere og stærkere, er ret så fedt. Der er mange forbedringer fra det første spil, og det mærkes tydeligt.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægSteelSeries med ny Sensei Ten mus
Næste indlægNintendo Switch Lite anmeldelse
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
the-surge-2-anmeldelseThe Surge 2 er god sci-fi-dystopisk underholdning! Hvad der gjorde det første spil kendt og godt, er forbedret merkant i dette spil. Jo det grafiske kunne godt bruge mere polering og kameraet er ikke altid lige ens ven. Men ellers er det så fedt at lære spillets fjender at kende, udvikle sin taktik og opleve den nye by Jericho City. Har du spillet det første spil, så skal du i hvert fald spille denne!