Marvels Spider-Man er anmeldt på PS4 Pro

Marvel’s Spider-Man er nu endelig ankommet på PlayStation 4. Edderkoppemanden har gjort sin entré i mange Spider-Man spil, men denne gang får vi noget specielt og helt fænomenalt. Insomniac Games og Marvel har teamet op for at give fans hvad de hungre efter, i et veludført, poleret og nyskabene superhelte spil. Historien er som taget ud af et tegneseriehæfte og her er reference, cameos, superskurke og store kræfter på færder. Hvordan er det efter flere års hype og venten, endelig at spille Marvel’s Spider-Man? – kort og godt . . . FANTASTISK!

Vi befinder os på Peter Parkers værelse. Musik stryger ud af højtaleren. Hans lille lejlighed er fyldt med billeder, bøger, rod og er lidt beskidt. Peter vågner op på sengen. Der er fangst på politiradioen. Han rejser sig og trækker i arbejdstøjet. Spider-Man står nu klar og med et spring ud af vinduet, har vi nu kontrollen. Ud i New Yorks gader og svinge fra bygning til bygning. Alt kan ske, og det gør det!

Peter Parker har nu været Spider-Man i godt og vel 8 år. Han er i starten af 20’erne og er blevet mere erfaren og mere moden. Men det er ikke altid lige let at være superhelt. Han junglerer superhelte livet med det private, og det er bestemt ikke uden besvær. Ekskæresten Mary Jane, som Peter ikke har haft kontakt til i mange måneder, dumper ind i hans liv igen. Tante May arbejder på herberget F.E.A.S.T. for Martlin Li som vi ved er Mister Negative. Peter arbejder også, men ikke for Daily Bugle. Stedet kan vi ikke nævne, pga. spoilers, men det er indenfor det videnskabelige felt. Den første boss du kommer i flæsket på, er Kingpin. Han er dog ikke den eneste, for du kommer til at møde Scorpio, Electro, Rhino, Vulture, og den før omtalte Mister Negative og en del flere. Når du er ude omkring i byen, får du også nyheder fra ingen ringere end James Jonah Jameson, der har sit helt eget radioprogram. Hver gang du har udførst mission, eller foretaget dig noget af stor betydning for byens borgere, så kommenter han på begivenhederne.

Her vil være mange kendte ansigter at møde fra Spider-Man universet. Insomniac Games har valgt en unik historie, uden relation til MCU (Marvel Cinematic Universe). Derfor har Spider-Man også en fed ny dragt, som udviklerne selv har designet, sammen med Marvel. Så her får du ikke den samme gamle historie serveret med onkel Bens død, edderkoppe bidet osv. Gudskelov for det! Selve historien, hvis man ikke bevæger sig for meget ud i sidemissioner og lignende, kan klares på 20 timer. Det virker for nogle måske ikke af meget, men der er så meget at se og lave, at de timer hurtig bliver fordoblet.Så snart man har kontrollen over Spider-Man står det klart, at det med at svinge rundt i New Yorks gader, fungere bare så godt. Ens net hænger fast på bygningerne og er du ikke i nærheden af en, så kommer du ikke langt. Animationen for Spider-Man er så vild at se på. Han kan parkour som ingen anden og det hele med et tryk på R2. Det er så simpel og let at navigere rundt i byen. Man kan komme fra gaden og langt op i luften på ingen tid. Ens tanker hvad gælder netsving, leder hen på Spider-Man 2 The Movie Game fra mange år tilbage, som selv dengang var banebrydende i sin netsving. Det er en vild følelse, når man første gang spinder sit net og suser derud ad. Selvom bygningerne kan have vandtårne eller brandstiger, så navigere Spider-Man hurtig igennem dem. Her er ingen virtuel mur der stopper dig. Skulle du styrte til jorden fra den højeste bygning, så er der ingen bekymring, da man ikke tager skade når man lander på fortorvet.

Du har hele New York som din egen legeplads og den er stor – som i MEGA STOR! Insomniac Games er ikke fremmede hvad gælder åben-verden genren. De har formået at lave en by der føles levende og fyldt med liv. Lige fra den højeste skyskraber til den mørkeste gyde, er der noget nyt at se. Hver bygning er forskellig og byen er fyldt med seværdigheder fra den virkelige verden. Men du kan nu også se bygninger fra Marvel universet såsom Avengers Tower og Doctor Stranges bolig.

Går vi helt ned på gadeplan, er der vitterlig fyldt med mennesker. Tager man hen på Times Square, er her et virvar af mennesker der alle laver noget forskelligt. Der er gademusikanter, folk der sidder og spiser, folk der tuller rundt osv. Nogle gange støder man på mennesker, der kan interageres med. Her kan man med et tryk på TREKANT kvitterer med en high five eller selfie. Har man f.eks. lige stoppet en bande forbrydere på gaden, så står folk rundt om og klapper af ens heltegerning. Aldrig har der været en by med så meget personlighed og fyldt med mennesker som her.

Spider-Man og ikke mindst Peter Parker er en mand med mange talenter. Som Spider-Man har du et arsenal af tricks at bruge mod skurke. Når du svinger rundt i New York og på tværs af spillets historie, får du også brug for alt hvad du har lært. Man starter selvfølgelig ikke ud som en one-man-army, der skal arbejdes for det. På tværs af byen og i løbet af spillet, lukkes der op for sidemissioner, rygsække der skal findes, banditter og skurke der skal bekæmpes og meget mere. Der er masser af variation i sidemissioner, og det er kun med til at hvert øjeblik føles ny. Ved siden af historien, er der også skurke der sætter dig på prøve såsom Black Cat og Taskmaster.

Alt dette, når det udføres, giver poletter aka. tokens, som kan bruges på bla. ekstra Spidey udstyr eller dragter. Herudover er der også EP som man får, for godt og vel alt. Disse kan bruges på at lukke op for egenskaber til enten kamp, snige færdigheder eller at komme bedre rundt i byen. Der er over 20 dragter i spillet og hver har deres egne specielle egenskaber. Det smarte her er, at man kan blande kræfterne med andre dragter. En favorit er uden tvivl dragten fra Avengers Infinity War, Iron Spider. Og yes, man kan få ekstra metal arme til at gøre mere skade.

Når man slås, kan gøre brug af alle de tricks man har lært. Spider-Man har mange gadgets at gøre brug af, lige fra at blæse fjender omkuld, en netskyder der klynger skurke op på væggen, en spider-drone der kan skyde eller netminer der fanger folk i et spind. Men nogle gange er det ikke nok. Derfor skal man se mulighederne i ens omgivelse. Når man sniger sig rundt og f.eks. spotter to banditter der står og snakker foran et stillads, så kan man bringe stilladset ned over dem. Eller hvis man er ude på gaden og omringet af fjender, så kan en svingtur med et kloakdæksel, postkasse eller bildør i fjæset, også gøre tricket.

Det hele er ikke bare action og netsvingeri. Der er også stille tidspunkter når du spiller som Peter Parker. F.eks. når man er inde på herberget F.E.A.S.T. for at se efter de hjemløse og tante May. F.E.A.S.T. er specielt spændende at udforske, da du kan studere hver en detalje og tale med nogle af de mennesker du møder. Tante May har et kontor, hvor der er nips og billeder rundt omkring. De genstande kan du tage op og undersøge nærmere, med kommentar fra Peter. Disse sekvenser er specielt afstressende, da det giver et godt break fra det vilde og voldsomme man ellers oplever ude i byen. En anden man også kommer i skoene af, er Mary Jane. Disse sekvenser er i relation til hendes arbejde som journalist og det er noget forfærdelig rod, hun nogle gange ender i. Det er rigtig så fedt at få lov at styre andre karakterer udover Spider-Man og Peter Parker.

Spillet tager sig smukt ud på PS4 Pro. Konsollens kræfter bliver udnyttet som de skal og det er medvirken til lave load tider og næsten ingen venten mellem gameplay og mellemsekvens. Fejl oplevede vi yderst sjældent. New York er en stor by og den har aldrig været smukkere i et spil. Når man står på toppen af en skyskraber og kigger ud over byen, er det så betagende at se på. Der er så meget atmosfære og stemning hvor end du kommer hen i byens forskellige distrikter. Spillets karakterer, er ligeledes spændende at studerer. Når man kommer tæt på figurerne, kan man se hver en detalje lige fra ansigtsmimik, hårstrå og fibre i deres tøj. Det er tydeligt at man har gjort sig umage for at give den ultimative Spider-Man oplevelse hvad angår grafik, musik, gameplay og indhold.

Marvels Spider-Man er uden tvivl det bedste vi har set i årevis, hvad gælder superhelte spil. Mængden af indhold i historien og gameplayet, lige fra de detaljerede ansigter og animationer, til bare at nyde New York i sit eget tempo er så tilfredsstillende. Det tætteste vi kommer på denne kombination, er de seneste Arkham spil fra Rocksteady. Marvels nylige initiativ de seneste år, med at udvælge udviklere til at håndtere deres superhelte IPs på en respektabel måde, er nu ved at bære frugt. Insomniac Games som ellers er kendt for Ratchet & Clank og Sunset Overdrive, har leveret et produkt der er bedre end vi nogensinde turde håbe. Deres version af Spider-Man er et frisk pust i den rigtige retning for superhelte spil. Dette er uden tvivl et af de fedeste oplevelser du kan sætte dine penge og tid på i år. Kan vi anbefale Marvels Spider-Man? I aller højeste grad.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægForgotten Anne kommer til Switch
Næste indlægYo-Kai Watch Blasters: Red Cat Corps & White Dog Squad anmeldelse
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
marvels-spider-man-anmeldelseMarvels Spider-Man er uden tvivl det bedste vi har set i årevis, hvad gælder superhelte spil. Mængden af indhold i historien og gameplayet, lige fra de detaljerede ansigter og animationer, til bare at nyde New York i sit eget tempo er så tilfredsstillende. Det tætteste vi kommer på denne kombination, er de seneste Arkham spil fra Rocksteady. Marvels nylige initiativ de seneste år, med at udvælge udviklere til at håndtere deres superhelte IPs på en respektabel måde, er nu ved at bære frugt. Insomniac Games som ellers er kendt for Ratchet & Clank og Sunset Overdrive, har leveret et produkt der er bedre end vi nogensinde turde håbe. Deres version af Spider-Man er et frisk pust i den rigtige retning for superhelte spil. Dette er uden tvivl et af de fedeste oplevelser du kan sætte dine penge og tid på i år. Kan vi anbefale Marvels Spider-Man? I aller højeste grad.