Det er blevet tid til et gensyn med et nyt klassisk område af Tamriel efter at udvidelsen Summerset er udkommet til Elder Scrolls Online. Sidste udvidelse var Morrowind der har en helt anden tiltrækningskraft, så hvad får du af nye oplevelser med Summerset?

Summerset tager os med tilbage til et område vi ikke har set siden 1994 hvor det var en del af The Elder Scrolls: Arena. Nu er High Elvenes ø, Summerset Isle blevet genskabt i en kvalitet så de gamle dages VGA grafik slet ikke er til at genkende. Der er selvfølgelig landmærker som f.eks. Crystal Tower som både er let kenkendeligt og som du kan besøge igen.  Det er også meget anderledes end Morrowind hvor områderne er golde. I Summerset er alt i lækre lys farver med store skove og imponerende konstruktioner. Men den på overfladen så venlige ø gennem på masser af mørke hemmeligheder så snart du udforsker de dybe huler. I forhold til historien så forsætterne den meget elegant fra der hvor Morrowind sluttede.

Jeg synes Morrowind var en rigtig god udvidelse og derfor er det naturligt at sammenligne med hvad forskellige så er til Summerset. Morrowwind kom med en ny klasse, Summerset med nyt skill tree. Morrowind har Battleground og Summerset ny Trial, Cloudrest. Det kan derfor virke som om Morrowind havde meget nyt. For mig er Summerset meget mere om at udforske, queste, opdage historie og dungeon crawling. Dermed taler det meget mere til den kerneoplevelse det er at spille et RPG. Du bliver selvfølgelig sendt rundt til mange af de nye områder som en del af historien. Det er god klassisk RPG underholdning og så snart du har gennemført The Queen’s Decree får du mulighed for at få den nye Psijic Order Skill Line.

Denne gang får du evnen til at manipulere tid og rum med evner som Time Stop og Meditate. Den nye Psijic Order har fem aktive skills, fem passive skills og én ultimate, Undo, hvor du kan bøje tid. Undo giver dig mulighed for at spole tiden nogle sekunder tilbage. Den skal nok blive nyttig i PvP. Hvis du til mere hjemlige sysler så er der en helt ny crafting linje Jewelry Crafting hvor du kan skabe nye smykker og halskæder. Du skal selvfølgelig ud på ø’en Artaeum som er hjemsted for munkene som er en del af Psijic Order. Denne lille ø er fantastik at udforske fordi den er løsrevet fra Tamriel og derfor indeholder alt hvad munkene skal bruge for at klare sig selv. Det er vingårde og kornmarker som går ud tårnet Ceporah Tower du finder i den nordlige del af ø’en.

Summerset er som område en lidt mindre udvidelse til ESO, med stor vægt lagt på historie og klassiske RPG elementer. Selvom questen der giver dig Psijic Order også har nogle lidt trivielle dele så er historien velfortalt. Zenimax Online fortsætter de gode takter og leverer igen en helstøbt og underholdende udvidelse. Summerset gør Tamriel både større og mere komplet.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægKingdom Hearts III har fået udgivelses dato
Næste indlægFerdinand anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
the-elder-scrolls-online-summerset-anmeldelseSummerset er som område en lidt mindre udvidelse til ESO, med stor vægt lagt på historie og klassiske RPG elementer. Selvom questen der giver dig Psijic Order også har nogle lidt trivielle dele så er historien velfortalt. Zenimax Online fortsætter de gode takter og leverer igen en helstøbt og underholdende udvidelse. Summerset gør Tamriel både større og mere komplet.