Vi har været en tur i skoven, for at se om vi kunne redde trådende ud for vores nye lille ven Yarny. Vi følger den røde tråd og laver en anmeldelse til jer af Unravel på Playstation 4.

start

Det var til stor glæde for mange, da Unravel blev annonceret på sidste års E3, så nu vil vi se nærmere på, om spillet lever op til alle de forventninger man fik.

Spillet starter roligt op med en lille film sekvens, hvor vi bliver præsenteret for spillets lille helt Yarny, som er en lille rød garn fyr, som man ikke kan andet end at holde af.

untire

Unravel er et specielt spil, hvor du skal tænke dig godt om for at komme igennem banerne. For Yarny, er som sagt en lille fyr lavet af en garnnøgle, så det er jo begrænset hvor langt han kan nå ud i den store verden.

Men der er altid en mulighed, for når du kommer ud på din færd i den store verden, finder du ekstra garn, så du kan komme lidt længere, men hver gang skal du sørge for at tage den rigtige vej, for ellers er snoren for kort.

Dette lyder måske lidt underligt, men hvis i ser gameplay videoen vi har lavet, af de første 15 minutters spille tid, vil i forstå bedre. For når man kommer ind i spillet, så er det faktisk super godt fundet på.

flyvsne

Spillet er ret udfordrende i starten, og du kan nok sidde og tænke ”Gider jeg virkeligt det her? ”, men vi vil råde jer til at holde fat i den røde tråd, for det er meget underholdende når man kommer i gang, og lige kommer ind i kontrollen af Yarny.

Sværhedsgraden kan til tider måske virke lidt for svær, for tit og ofte havner man i en situation, hvor man står lige før målet, men ikke kan komme hen til det på grund af manglende garn, og så er det tilbage igen for at finde den rigtige vej. Men tænker man sig om, og husker hvad man har lært om hvad Yarny kan, så skal man nok klare det.

Det kan måske virke lidt trivielt, når man læser om hvordan det fungerer, men det er det faktisk ikke. Spillet er vildt underholdende, og det leverer varen som de har prøvet at sælge. Det lever 100% op til hvad de lagde op til fra starten af da det blev annonceret.

æbler

Historien i spillet er måske lidt tyndbenet. I korte træk, så omhandler spillet selvfølgelig vores lille ven, og de minder han har. På vores eventyr ud i den store skal man genopleve de minder han har fra sit lille foto album. Det lyder måske ikke af meget, men måden det er lavet på fungerer rigtigt godt, og er en historie der er værd at opleve fuldt ud.

Grafisk, så er Unravel en perle, for det er meget flot lavet. Man nyder det miljø de har skabt til dette spil. Og man kan godt tage sig selv i at have lidt ondt af vores lille garnnøgle ven, når han skal alle de strabadser igennem. Coldwood Interactive har formået at skabe en verden, og en hovedperson som gør, at man lever sig helt ind i spillet, og kan mærke hvad stakkels lille Yarny føler når han er ude i forskellige situationer.

blomst

Unravel er jo et spil i den billige ende af skalaen, og så sidder i måske og tænker, jamen så er det jo en kort fornøjelse. Men der kan vi hurtigt tilføje, at det er det ikke. Vi kan godt afsløre, at det selvfølgelig ikke tager evigheder at komme igennem, men når man er kommet igennem det første gang, så har du stadig mulighed for at spille banerne efterfølgende. Og det gør, at du har mulighed for at finde alle de skjulte ting i spillet, og det giver en god udfordring, plus en masse ekstra levetid.

Vi fik styr på den røde tråd, og der gik ikke så meget kluddermor i den, så oplevelsen af Unravel er nærmest den bedste i lang tid. Spillet lever 100 % op til hvad der er lovet, og det har en del at byde på. Hvis man vil have en god Platformer, så er Unravel det spil i savner. Det kan varmt anbefales herfra.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægAiden Pearce spottet i The Division
Næste indlægIo-Interactive taler om Hitman’s level design
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
unravel-anmeldelseVi fik styr på den røde tråd, og der gik ikke så meget kluddermor i den, så oplevelsen af Unravel er nærmest den bedste i lang tid. Spillet lever 100 % op til hvad der er lovet, og det har en del at byde på. Hvis man vil have en god Platformer, så er Unravel det spil i savner. Det kan varmt anbefales herfra.