ts4_590

Når jeg kigger på Top Spin 4 kan jeg se at der er sket meget siden Atari i 1972 sendte det første tennis spil på gaden under navnet Pong. Spørgsmålet er om Top Spin 4 kan levere dét som forgængeren manglede i 2008?

Der er en hårfin balance mellem at levere en lettilgængelig og udfordrende spiloplevelse uden at udfordringen bliver at kæmpe med styring og administration. Top Spin 4 lægger flot ud med muligheden for at du kan få repeteret styringen ved at træne med en boldrobot. Hvis du er typen, som mig, som nogle gange tager et sportsspil frem for at slappe af, virker dette rigtigt godt. Det genopfrisker tilstrækkeligt til at jeg kan fortsætte med at bringe min spiller frem til at være verdens nummer 1. Uanset hvad jeg ellers lige har spillet.

ts4_01
Boldrobotten er en let modstander

Det er selvfølgelig karrieredelen som er den altoverskyggende. Som i andre sportstitler har du mulighed for at skabe din helt egen spiller. Dette gælder alt lige fra køn, hårfarve, kropsbygning, tatoveringer, makeup og påklædning. Systemet er omfattende og du har virkelig muligheden for at matche enten dig selv eller din favorit spiller. Du starter selvfølgelig fra bunden og som du vinder kampe optjener du erfarings point (XP). Erfarings point benyttes til at skabe dit helt egen spillestil. Du kan vælge, at benytte dine point på at gøre din spillestil mere offensiv eller vælge at fokuserer på serven. Som du stiger i graderne får du også adgang til bedre trænere og via e-mails får du invitationer fra sponsorer til deltage i specielle arrangementer og promotion kampe. Hele systemet er enkelt at gå til uanset om du ønsker at styre hver detalje eller om du blot vælger OK til Top Spins standard forslag.

tp4_03
Let og overskuelig turneringskalender

Det er selvfølgelig på banen det hele skal omsættes til resultater. Hvis du er tennis-pro er du velkommen til at går direkte på banen og spille kamp. Da øvelse gør mester tog jeg lige forbi Top Spin Academy. Det fungerer som en træning i de mange forskellige slag og returneringer som du har mulighed for at lave. Det opbygger dine færdigheder så du hurtigt bliver fortrolig med at lobbe, skrue og spille på linjerne. Det er selvfølgelig noget andet når det hele skal omsættes til praksis på banen og publikum jubler over din modstanders perfekte serv, samtidig med at det kniber dig at få returneret præcist. Er det denne gang jeg skal vælge at bruge et Power Shot, med risiko for at slaget fejler og jeg efterlades forpustet i den ene side af banen? Ja der er nok at slag at vælge mellem. Heldigvis hjælper Top Spin dig hele tiden med hjælpetekster så du hurtigt får en fornemmelse af hvad der virker for dig. Det er vigtigt at være rolig og ikke forfalde til at hamre på knapperne. Det hjælper ikke noget. Kig på din modstanders returnering og vælge dit slag og placeringen. Det giver succes og intet er bedre end at se en duel du vinder i slow motion.

ts4_02
Opvisningskampe er lette point

Stemningen er helt specielt til en tennis kamp og den stemning formår Top Spin at genskabe og gøre levende. Dette sker kraft af en overbevisende grafisk præsentation af både baner og spillere. Baggrunden til de mange forskellige baner er detaljeret og varieret. Lydsiden er også velfungerende, selvom jeg ikke er begejstret for underlægningsmusikken. Hvis du er interesseret i tennis vil du glæde dig over de 25 professionelle spillere som du har mulighed for at tage kontrol over. Det inkluderer helt aktuelle stjerner som vores egen Caroline Wozniacki over Andre Agassi til gode gamle Björn Borg. Som tennis entusiast kender du selvfølgelig også svaret på følgende: Hvad er rødt og hvidt og brænder? Boris Becker! Det var selvfølgelig en Wimbledon kamp hvor den rødhårede og hvidklædte Boris ikke helt fik spillet til at fungere. Når vi er ved Wimbledon så er Center Court en af de baner jeg savner.

http://www.youtube.com/watch?v=niczKlWTX0A

Jeg har primært spillet Xbox 360 versionen og der findes også en Wii og en PlayStation version som også understøtter Move. Der er også blevet plads til 3D som jo er det nye sort. 3D har jeg ikke haft mulighed for at prøve, mens jeg ikke synes Move fungerer optimalt. Det virker som noget der er kommet til som en indskydelse og dermed er det ikke ordentligt integreret. Hvis du er til at svinge en plastic ketsjer så mener jeg, at Wii Sports er et bedre alternativ. Gider du ikke rydde stuen hver gang du skal spille tennis er Top Spin spillet for dig. Ønsker du at spille mod andre benytter du Top Spins on-line del. Denne er velfungerende og giver muligheden for at prøve kræfter mod et rigtigt levende menneske.

Tjekkiske 2K Sports leverer et spil som både appellerer til inkarnerede tennis fans og til spillere som ønsker et underholdende afbræk i hverdagen. Detaljerne er flotte uanset om du spiller på grus, græs, ler eller indendørs. Kameraføring, som minder om en TV transmission, er med at gøre spillet medrivende sammen med suset som går gennem publikum når en duel er færdig. Sponsoraftaler med en garderobe af mærkevaretøj fra den virkelige verden er også med til at skabe den helt rigtigt stemning. Top Spin 4 leverer top underholdning. Quiet please!

Gennemført flot

Underholdende at spille

Masser af indhold

Varierede spil typer

Savner Wimbledon og flere turneringer