msg-hd_00f

Metal Gear Solid HD Collection bringer vores helt Snake tilbage. Vi taler ikke om Snake Plissken fra filmen Flugt Aktion New York, men om Solid Snake selvom ligheden mellem de to er slående. Der er tre spil i pakken og det er Metal Gear Solid 2 – Sons of Liberty, MGS3 – Snake Eater og endelig Peace Walker som tidligere kun er udgivet på PSP. Hvordan klarer serien sig 10 år senere?

Som det lille klaptræ med GamersLounge G’et angiver, har vi denne gang også en videoanmeldelse. Foretrækker du at læse anmeldelsen findes den nedenfor.

http://www.youtube.com/watch?v=J-TSk6Q0DFI

Inden jeg kigger på de tre meget forskellige spil så lige et par ord om historien. Jeg havde gerne set det første MGS inkluderet da MGS2 reelt forgår næsten 30 år efter Peace Walker. Dermed giver den i forvejen forvirrende historie endnu mindre mening. Det betyder så ikke så meget for mig da jeg som oftest vælger at skippe de mange lange dialoger og filmsekvenser. Ja så går jeg glip af historien som altid kan tages senere. Selvom der i mine øjne mangler sammenhæng så repræsenterer hvert af de fem spil noget af det ypperste fra steath/action genren. Ja jeg mener fem for de klassiske 8-bit udgaver af Metal Gear fra 1987 og Metal Gear 2 Solid Snake fra 1990 er inkluderet i Snake Eater. Lad mig konstaterer at der er sket noget med spil på 25 år. MGS3’s historie ligger så næsten 40 år tilbage og står bedre alene.

MGS2: Sons of Liberty har faktisk slet ikke Snake i hovedrollen. Snake er efter den første korte introduktions mission erstattet af Raiden. I mine øjne er Raiden lidt for pæn og poleret til at være en rå agent som kæmper det godes sag. Sons of Liberty fortsætter med at overraske med introduktionen af både en lidt speciel fjende og figuren Rose. Nok om det. MGS2 er vigtigt for hele genren fordi det er første gang du får muligheden for at skifte mellem tredje og første person. Den mulighed har sat standarden for alle efterfølgende spil.

msg-hd_01

Når jeg i dag tager turen med MGS2 så er de faste kameravinker lidt af en prøvelse. Heldigvis er lagt de fleste fjender meget nærsynede så dermed er balancen bevaret. Tidens tand er begyndt at gnave på MGS2. Selv med opdateringen til HD så er det som oftests lydsiden og Kojima’s kælen for detaljer som får spillet til at holde sig friskt. Skyder du f.eks. en fjendes radio kvitteres med en knitrende lyd med den ekstra bonus, at der nu ikke kan tilkaldes forstærkning. Selvom MGS2 i spil sammenhæng er en antikvitet, så er det stadig en stor fornøjelse at spille.

msg-hd_02

MGS3: Snake Eater bliver betragtet som seriens bedste og det er vanskeligt at være uenig. Her har du mulig for selv at styre kameraet. Der er lidt flere knapper og muligheder at holde styr på og du skal bruge en koncentreret time før det føles naturligt. Derefter findes ikke en meget bedre oplevelse, hvis du kan lide stealth/action genren. Du kryber gennem græsset hvor du har valgt kamuflage som passer med omgivelserne. Selvom det stadig sker at jeg misser et headshot så er HD udgaven (som er baseret på “Subsistence” udgaven) noget lettere at have med at gøre.

msg-hd_03

MGS3 bygger videre på MGS2 med masser af gadgets og selvfølgelig at alt dit udstyr bliver slidt. For eksempel betyder det, at din lyddæmper har et begrænset antal skud før du ikke længere kan likviderer fjender fra et skjul. Samtidig giver MGS3 nogle af de mest fornøjelige boss kampe som du vil elske at spille igen. Der er en par ting som mangler. Det er bl.a. den sekvens hvor du i drømme jages af alle dem du har dræbt og muligheden for at spille online. Den mulighed for du så i Peace Walker.

MGS Peace Walker er oprindelig udgivet til PSP og derfor er styringen mere enkelt end i både MGS2 og MGS3. Det giver en helt anderledes oplevelse.

msg-hd_04

Du skal her udføre mange mindre missioner, faktisk mere end 100, hvor du f.eks. reder krigsfanger som du rekrutterer til din private hær. Hver person kommer med deres egne evner som f.eks. kan benyttes til at opfinde nye våben eller gadgets. Dette giver et friskt RPG pust. Det er også i Peace Walker at du finder online muligheden og har du stadig dine save games fra PSP så kan de udveksles med en PS3. Selv har jeg spillet Xbox versionen. Selvom Peace Walker er det nyeste af de tre titler så bliver alle polygoner meget tydelige når de blæses op i full HD. Peace Walker er et udmærket spil selvom jeg ikke synes det på stealth/action siden kommer på højde med MGS2 og MGS3. Som sagt det er en anderledes oplevelse.

Jeg synes bedst om MGS når jeg skipper de mange dialoger og filmsekvenser og hopper på hoved ind i det spændende univers som agent. Konami har med Metal Gear Solid HD Collection givet os et potpourri af oplevelser fra en af trendsætterne i stealth/action genren. Det giver giver et stort og velfortjent 4 tal. Rigtig god fornøjelse.

Stadig det samme solide gameplay

Metal Gear Solid 3 – Snake Eater

Peace Walker for første gang på konsol

Masser af timers snigende underholdning

Savner stadig MGS